Skip to Content

نمایش محتوا نمایش محتوا

مشاور مدیرکل دفتر سلامت وزارت آموزش و پرورش:

52 درصد کودکان در آستانه ورود به مدرسه دچار چاقی هستند


مشاور مدیرکل دفتر سلامت وزارت آموزش و پرورش گفت: بر اساس آمار، 52 درصد از کودکان بدو ورود به مدرسه در کشور دارای اضافه وزن و چاقی هستند که این آمار خطر ابتلا به دیابت را به شدت افزایش داده است.

به گزارش سرو ابرکوه، ملوک متقیان پیش از ظهر امروز در مراسم افتتاحیه طرح مدارس حامی دیابت در یزد اظهار داشت: وزارت آموزش و پرورش همواره به دنبال این بوده تا جای سلامت را در مدارس باز کند و برنامه‌های حوزه سلامت در این وزارتخانه هر سال قانونمند‌تر می‌شود.

وی عنوان کرد: به تازگی تفاهم‌نامه‌ای بین وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امضا شده که اجرای بندهای موجود در آن، کار در مدارس را برای ما تسهیل می‌کند.

متقیان بیان کرد: آموزش و پرورش خریدار سلامت است و هر گروه و بخشی که در این زمینه قدم بردارد، مورد حمایت این وزارتخانه قرار خواهد گرفت و نمونه آن نیز شرکت سانوفی است که در حوزه دیابت کودکان وارد عمل شده است.

مشاور مدیرکل دفتر سلامت وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: هر چه نگاه خود را در همه زمینه‌ها در امر سلامت توسعه دهیم، به موفقیت‌های بیشتری دست خواهیم یافت و معتقدیم موضوع سلامت منحصر به وزارت بهداشت نیست و همه وزارتخانه‌ها باید به موضوع سلامت نگاه ویژه داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه شاهد شیوع بیماری دیابت در جامعه با سرعت بالایی هستیم، عنوان کرد: اکنون بر خلاف گذشته، کودکان نیز در معرض خطر دیابت قرار گرفته‌اند و از آنجا که چاقی، کم‌تحرکی، تغذیه نامناسب و... از عوامل بروز دیابت هستند، کودکان در بدو ورود به دبستان مورد پایش قرار گرفته‌اند.

متقیان خاطرنشان کرد: بر اساس آمار موجود در سال جاری 52 درصد کودکانی که در آستانه ورود به مدرسه مورد آزمایش‌های مختلف قرار گرفته‌اند، دارای اضافه وزن و چاقی هستند که این کودکان مستعد ابتلا به دیابت هستند و این آمار به شدت نگران کننده است.

این مسئول با اشاره به اینکه والدین، دانش‌آموزان و اولیای مدرسه، سه رکن اساسی در بهبود وضعیت سلامت دانش‌آموزان به شمار می‌روند، تصریح کرد: برای اینکه دانش‌‌آموزان را افرادی سلامت پرورش دهیم، باید آگاهی‌های لازم به این سه رکن داده شود.

وی با تاکید بر اینکه سبک زندگی بیش از هر چیز دیگری در شیوع ابتلا به دیابت موثر بوده است، اظهار داشت: اگر بررسی لازم صورت گیرد، می‌بینیم که سبک زندگی امروز با بی‌تحرکی، اضافه وزن، تغذیه نامناسب همراه است و این رویه باید اصلاح شود.

متقیان بر اصلاح الگوی مصرف موادغذایی تاکید کرد و افزود: در گام نخست در مدرسه، پایگاه‌های تغذیه سالم راه‌اندازی شده و بوفه‌ها دیگر اجازه ندارند هر نوع ماده غذایی را به عنوان خوراکی و تنقلات در بوفه‌ها توزیع کنند بلکه بوفه‌ها به پایگاه‌های تغذیه سالم تبدیل شده‌اند.

وی با بیان اینکه گرچه دانش‌آموزان اگر آگاهی‌های لازم در مورد تغذیه را نداشته باشند، اقدام به تهیه مواد خوراکی ناسالم خارج از مدرسه می‌کنند، عنوان کرد: قبل از هر چیز باید آموزش و آگاهی به دانش‌آموزان داده شود تا آنها با استفاده از قدرت اختیار خود، الگوهای تغذیه‌ای خود را اصلاح کنند.

مشاور مدیرکل دفتر سلامت وزارت آموزش و پرورش اظهار امیدواری کرد: با همکاری والدین و اولیای مدرسه، بتوانیم مشکل دیابت و اضافه وزن را در مدارس حل کنیم.

طرح مدارس حامی دیابت از امروز با حضور مسئولان آموزش و پرورش و مرکز تحقیقاتی درمانی دیابت یزد با حضور مربیان بهداشت مدارس استان در حال اجراست.

منبع: فارس




رای شما
میانگین (1 رای)
The average rating is 5.0 stars out of 5.


شهرستان ابرکوه شهرستان ابرکوه

استان یزد استان یزد