Skip to Content


آزمونی برای مردان/ به سبک اسلام همسرداری می‌کنیم؟


در نگاه اسلام نه تنها مردان به رفتار محبت آمیز با زنان خود امر شده‌اند، بلکه بر آنان لازم است که از همسر خود ستایش کنند، حال باید دید چه تعداد از مردان مسلمان در رفتار خود با همسرشان به این صفات آراسته‌اند.

به گزارش یزدبانو به نقل از خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، روایات اهل‌بیت(ع) و سیره رسول‌الله(ص) می‌تواند منبعی برای تغذیه روحی و فکری خانواده‌ها و الگوگیری از آن برای دستیابی به زندگی سعادتمندانه، مؤمنانه و مملو از آرامش باشد. بدین جهت درصدد برآمدیم تا با تمسک به رهنمودهای ائمه معصومین(ع) و آشنایی با جزئیاتی که برای بهتر زیستن در کانون خانواده بیان شده است به انسجام این نهاد مدنی کوچک کمک کنیم.

تکریم زن در خانواده یکی از موضوعاتی است که در سیره ائمه اطهار(ع) مورد توجه قرار گرفته و تبعات مثبت آن شامل حال شوهر و فرزندان می‌شود. برخی کوته نگران با بی‌اطلاعی از فرامین دین و نگاه ائمه اطهار(ع) سعی در مخدوش کردن جایگاه زن در خانواده و ارزش بخشیدن به آنان در لوای برخی فعالیت‌ها دارند، در صورتی که امام باقر(ع) فرمودند: مردی که همسری اختیار می‌کند باید او را اکرام و احترام کند.

امام سجاد(ع) نیز حق زن بر شوهر را آن می‌دانند که مرد بداند خداوند او را مایه آرامش و انس او قرار داده، پس باید بداند که همسری او نعمتی الهی است و باید او را تکریم و احترام کند. حضرت فاطمه(س) نیز به عنوان سیده زنان عالم فرمودند: بهترین شما کسی است که در برخورد با مردم نرم‌تر و مهربان‌تر باشد و همسر خویش را بیشتر تکریم کند. 

در حالی که پیامبر اکرم(ص) به عنوان رسول مسلمانان می‌فرمایند «تکریم نمی‌کنند زنان را مگر افراد بزرگوار و تحقیر نمی‌کنند آن‌ها را مگر فرومایگان» باید مردان جدیت بیشتری در ساماندهی روابط خود با همسرشان داشته باشند و با اندکی تأمل دریابند که جزو کدام یک از دو گروه یاد شده هستند.

به راستی که اگر هر یک از اعضای خانواده با وظایف و حقوق خود آشنا باشند و بر مدار تعریف شده اسلام از نقش زن و شوهری بروز و ظهور یابند شاهد چنین مجادلات و آسیب‌هایی که منجر به فروپاشی زودهنگام زندگی زوج‌های جوان می‌شود نخواهیم بود. در روایات آمده است که حولا از پیغمبر(ص) پرسید: زن چه حقی بر مرد دارد، آن حضرت فرمود: جبرئیل همواره سفارش زن‌ها را می‌کرد، چنانچه خیال کرده‌ام مرد حق ندارد (کوچکترین کلمه توهین‌آمیزی) اوه به او بگوید. کدام زوجی می‌تواند ادعای مسلمانی کند در صورتی که در عمل به این فرامین پایبند نیست.

در حالی که امام باقر(ع) فرمودند: «هر کس زن می‌گیرد باید او را تکریم کند، همانا زن هر فردی باعث خوشی است پس هر که زن می‌گیرد نباید او را ضایع کند» شاهد آن هستیم که برخی افراد هنوز شأن همسر خود را در خانه و خانواده درک نکرده و با وجود ژست‌های روشنفکری حق همسر خود را ادا نکرده است.

ستایشگر همسرمان باشیم 

در نگاه اسلام نه تنها مردان به رفتار محبت آمیز با زنان خود امر شده‌اند، بلکه بر آنان لازم است که از همسر خود ستایش کنند به نحوی که امام هادی(ع) در ستایش و مدح همسر خود فرمودند: سلیل از هر آفت و پلیدی و ناپاکی مبارک است و یا امام رضا(ع) در مدح و ستایش همسر خود فرمودند: این بانو مقدس است و طاهر و پاک خلق شده است. همچنین امام صادق(ع) در ستایش از همسر خود فرمودند: حمیده همچون طلا از هر نوع بدی پاک است.

امیرالمؤمنین علی(ع) که از لحاظ مقام جز شریف‌ترین افراد عالم است در خطبه ای فرمودند: ای مردمان سخن مرا بشنوید و آن را درک کنید که مرگ من نزدیک است من همسر سرور زنان عالم هستم. همچنین روزی امیرالمؤمنین علی(ع) در منبر کوفه فرمودند: من سرور جانشینان و جانشین برترین انبیا هستم و همسرم سرور زنان جهان.

عشق زن به شوهر

تکریم زن در خانواده و ستایش او به طور حتم تبعات مثبتی دارد که شوهر از آن بهره‌مند می‌شود و علاوه بر انسجام خانواده سبب عشق زن به مرد می‌شود، به نحوی که امام رضا(ع) نیز فرموده‌اند: «بدان که زنان چند گروهند؛ یک گروه از آنان گنج و غنیمت محسوب می شوند، این گروه زنانی هستند که شوهران خود را دوست داشته و به آنان عشق می‌ورزند». ایجاد این عشق و علاقه در دل زنان الزاماتی دارد که تکریم و ستایش وی از اهم آن است.

انتهای پیام/ش




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری