Skip to Content

یادداشت؛

راهبرد احزاب سیاسی برای انتخابات


کمتر از سه ماه تا برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی باقیمانده است. قرار است تا ۱۴ دی‌ماه، هیئت‌های نظارت، نظر خودشان را نسبت به صلاحیت یا عدم احراز صلاحیت نامزدها به آن‌ها اعلام کنند.

به گزارش «یزدبانو»؛ قاسم روانبخش؛ کمتر از سه ماه تا برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی باقیمانده است. قرار است تا ۱۴ دی‌ماه، هیئت‌های نظارت، نظر خودشان را نسبت به صلاحیت یا عدم احراز صلاحیت نامزدها به آن‌ها اعلام کنند. در این مرحله، عملاً انتخابات وارد مرحله جدیدی خواهد شد.

نظام اسلامی، دو راهبرد مهم را دنبال می‌کند؛ یکی مشارکت حداکثری و دیگری شکل‌گیری مجلسی مردمی و قوی و انقلابی‌تر از مجلس کنونی. ولی دشمنان انقلاب اسلامی و ایادی داخلی آن‌ها نیز دو راهبرد مخالف نظام اسلامی را دنبال می‌کنند؛ یکی مشارکت حداقلی و دیگری مجلس ضعیف و اهل تسامح و تساهل.

تجربه نشان داده است که هرگاه دولت در دست جریان غرب‌گرا افتاده، به دلیل کم‌کاری و ایجاد نارضایتی و در نتیجه ناامیدی، مشارکت در انتخابات کاهش‌یافته است؛ ولی زمانی که دولتی اصول‌گرا به سرکار آمده است، به دلیل پرکاری و تلاش مضاعف، مردم امیدوار شده‌اند. شاهد این مدعا، انتخابات دومین دوره شوراهای شهر و روستا بود که به دلیل کم‌کاری‌های زیاد و دعواها و منازعات سیاسی، برای دور سوم مشارکت به‌شدت کاهش یافت و تا مرز ۲۲ درصد رسید. این در حالی بود که مدعیان اصلاحات نیز به‌صورت گسترده در انتخابات شرکت کرده بودند و حتی نهضت آزادی نیز برای انتخابات شوراها فهرست داده بود؛ ولی در انتخابات ۱۳۹۰ مجلس شورای اسلامی به‌رغم تحریم انتخابات از سوی اصلاح‌طلبان، انتخابات در درون جبهه اصول‌گرایی برگزار شد و در نتیجه مردم با حضور ۶۴ درصد در انتخابات مشارکت داشتند. دوران هشت‌ساله حاکمیت جبهه اصلاحات و مدعیان اعتدال به‌گونه‌ای رقم خورد که در انتخابات مجلس یازدهم، مشارکت کاهش یافت و تا مرز ۴۸ درصد رسید. عملکرد منفی دولت آقای روحانی، کار را به‌اندازه‌ای تاریک جلوه داد که امیدشان این بود که در این انتخابات پیش رو، مشارکت به زیر ۲۰ درصد برسد؛ ولی عملکرد دولت انقلابی، آقای دکتر رئیسی در دو سال گذشته به‌رغم انتقال مشکلات به ارث رسیده از دولت روحانی، امروز مردم به دلیل فعالیت گسترده‌ای که دولت آقای دکتر رئیسی در جهت حل مشکلات انجام می‌دهد، امیدواریم که مشارکت به بالای ۵۰ درصد برسد.

در نقطه مقابل، دشمن در تلاش است که با حاشیه‌سازی‌هایی، موفقیت‌های دولت آقای دکتر رئیسی را بپوشاند، تا کارهای مهم و امیدوارکننده ایشان دیده نشود! این حاشیه‌سازی‌ها عمدتاً از نوع حملات گسترده به علامه مصباح گرفته تا عناصر فعال جبهه پایداری و جعل خبر و مباحث غیرضروری که توجه مردم را به مباحث حاشیه‌ای جلب کند و از سوی دیگر چون می‌دانند که به خاطر سوابق نامطلوبی که داشته‌اند مردم در انتخابات به آن‌ها اقبالی نخواهند داشت، سیاست تحریم انتخابات را در پیش گرفته‌اند تا روغن ریخته را نذر امامزاده کرده، کاهش مشارکت احتمالی را معلول عدم حضور جبهه غرب‌گرایان تحلیل کنند و خود را برای دوره بعدی آماده سازند. چنان‌که روزنامه آفتاب یزد در تاریخ ۲۰ آذرماه در صفحه اول خودش، انتخابات ریاست جمهوری آینده را در چشم‌انداز خود قرار داده می‌نویسد ائتلاف دیپلمات‌ها در آن انتخابات شکل خواهد گرفت.

از سوی دیگر به‌رغم تحریم انتخابات، در تلاش‌اند تا در همین انتخابات تحریم‌شده، به‌گونه‌ای عمل کنند که عناصر غیرانقلابی به مجلس راه یابند تا زمینه‌های مقابله با دولت انقلابی را فراهم آورند و از سوی دیگر زمینه‌های بازگشت به سیاست سازش و تسلیم در برابر غرب را فراهم کنند.

وظیفه نیروهای انقلابی این است که در هر دو جهت؛ هم در ترویج سیاست مشارکت حداکثری بکوشند و هم در جهت انتخاب اصلح، تلاش مضاعفی داشته باشند. در بخش حداکثری می‌توان با تبیین سیاست‌های عزتمندانه‌ای که دولت در سیاست خارجی اتخاذ کرده و تلاش مضاعفی که دولت در جبران کم‌کاری‌های گذشته داشته و دارد، می‌تواند روح امید را در دل مردم برای حضور حداکثری داشته باشد.

قاسم روانبخش؛ عضو هیات علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری