انتقاد آیتالله مکارم از رواج روحیه تجملگرایی
ایشان گفتند: بعد از جنگ مسلمانان با یهودیان بنی قریظه، غنائم جنگی زیادی با نظارت پیامبر(ص) در میان مسلمانان تقسیم شد، در این شرایط برخی همسران پیامبران به سراغ پیامبر اسلام صلی الله علیه و اله وسلم آمدند و چیزهایی چون زر و زیور، لباس فاخر، کنیز و... از آن حضرت خواستند؛ این مسئله پیامبر(ص) را نگران کرد، تا جایی که یک ماه به سراغ آنها نرفت و منتظر وحی الهی شدند.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی افزودند: پس از یک ماه این آیات بر پیامبر وحی شد که ای پیامبر به همسران خود بگو اگر به دنبال زر و زیور دنیا و زندگی تجملاتی هستند، بگو بیایید من به شما هدیهای میدهم و بعد طلاق میدهم تا به دنبال دنیا بروید. ولی اگر آخرت و سعادت حقیقی را میخواهید با زندگی ساده بمانید و اجر عظیمی به شما خواهد رسید.
ایشان با بیان این که خدا و سعادت اخروی در مقابل آن تجملات و زندگانی تشریفات با هم جمع شدنی نیست،اظهار داشتند: نخستین پیام این دو آیه این است که ما باید یا به دنبال زندگی تجملاتی و تشریفاتی باشیم و یا خدا و پیامبر(ص) و سعادت جاویدان آخرت را انتخاب کنیم.
*تجملات انسان را از خدا غافل می کند
حضرت آیتالله مکارم شیرازی در توضیح این که چرا این دو مسئله با هم جمع نمیشود، افزودند: از راه حلال به دست آوردن زندگی تجملاتی مشکل یا محال است. امروز اتومبیلهایی با قیمتهای میلیاردی و خانههای چند میلیاردی وجود دارد؛ به دست آوردن اینها از راه حلال کار دشواری است و انسان مجبور است برای به دست آوردن آنها حلال و حرام را با هم مخلوط کند.
ایشان افزودند: عیب دیگر زندگی تجملاتی این است که انسان را از خدا غافل میکند. حفظ چنین زندگی تجلماتی، ساخت قصرها و خانهها و... انسان را از خدا غافل،میکند، چرا که نگهداری آن کار دشواری است.
معظم له با بیان این که این نوع زندگی دل عدهای از افراد محروم را به درد میآورد، خاطرنشان کردند: این گونه افراد معمولا علاقه دارند که ثروت خود را به دیگران نشان دهند تا دل دیگران را بسوزانند. این سه عیب سبب میشود که دنبالهروهای چنین زندگیهایی نتوانند میان زندگی خود و خدا و پیامبر و سعادت جاویدان جمع ببندند.
*دنیای مطلوب و ملعون
ایشان بر اساس روایات، زندگی دنیا را به دو نوع مطلوب و مورد تأیید و زندگی ملعون و مورد پرهیز تقسیم کردند و گفتند: بر اساس سخن امام صادق علیهالسلام؛ دنیا دو نوع است، یک دنیا که مورد تأیید است، دنیای کفاف که شامل زندگی ساده و آبرومندانه است که در آن انسان محتاج دیگری نباشد و ساده زیستی را برگزیند و اگر بیشتر از اندازه این زندگی داشته باشد به نیازمندان کمک کند؛ در این شرایط، زندگی دنیا مزرعه آخرت است. در مقابل دنیای ملعون وجود دارد که پر از تشریفات و زرق و برق و اسراف است.
حضرت آیتالله مکارم شیرازی با بیان اینکه در روایاتی که دنیا را تأیید میکند، منظور دنیای کفاف و در روایاتی که دنیا را مذموم میداند، منظور دنیای ملعون است، افزودند: پیامبر صلی الله علیه و آله میفرمایند که دنیا را لعن و نفرین نکنید، چرا که دنیا مرکبی است برای اهل ایمان که به وسیله آن به هر سعادتی میرسد و از شر و شرارت نجات مییابند.
*دنیا پرستی عقل انسان را می گیرد
ایشان با اشاره به دیدگان معصومین علیهمالسلام به دنیای ملعون افزودند: علی علیهالسلام میفرماید که دنیا پرستی، عقل انسان را از او میگیرد، گوش انسان را از شنیدن سخنان حکمتآمیز کر میکند و سرانجام انسان را به کیفر دردناک خداوند در دنیا و آخرت گرفتار میکند.
این مفسر قرآن کریم به روایتی از امام صادق علیهالسلام درباره عاقبت کسی که شیفته دنیا شود اشاره کرده و تصریح کردند: بر اساس روایت امام صادق علیهالسلامع این فرد همیشه غم و غصهای دارد که تمام شدنی نیست، آرزوهای دور و درازی دارد که هرگز به آن نمیرسد و امیدهاییدارد که به هرجایی میرسد، باز هم قانع نیست.
ایشان با تأکید بر این که این دو آیه، مخصوص همسران پیامبر صلی الله علیه و آله نیست؛ خاطرنشان کردند: ما بر سر دو راهی زندگی تجملاتی دنیا و سعادت آخرت هستیم. انسان باید زندگی آبرومندانه و سادهای که به کسی نیاز نداشته باشد تأمین کند و لی این که دچار تجملات زرق و برق شود نادرست است.
حضرت آیتالله مکارم شیرازی با اشاره به مبعوث شدن پیامبران الهی در میان مردم گفتند: هر پیامبری که به شهر و آبادیفرستاده شدند، ثروتمندان دنیا پرست با آنها مخالفت کردند، چراکه پیامبران مزاحم درآمدها و خرجهای نامشروع آنها بودند؛ پیامبران آمده بودند که نحوه درست کسب مال و نحوه درست خرج کردن مال را به آنها نشان دهند. بسیاری از پیامبران نیز با تحریک چنین افرادی کشته شدند.
ایشان افزودند: در مقابل چنین افرادی، اولین گروهی که ایمان میآوردند، جوانان کمدرآمد و دارای زندگی ساده بودند؛ ثروتمندان کافر این افراد را اراذل مینامیدند ولی آنهایی که آلوده هزاران کثافتکاری بودن را آبرومند میدانستند؛ این تفکر همیشه در تاریخ وجود داشته است.
معظمله در پایان با تأکید بر این که بسیاری از مشکلات امروز جامعه ما به دلیل زرق و برقهای دنیاست، تصریح کردند: امروز دختران زیادی که سالها عقد کرده میمانند تا جهیزیه تهیه کنند و پسرانی که سالها برای تأمین هزینه تجملات جشن عروسی، مراسم خود را به تأخیر میاندازند و بسیاری نیز از ازدواج میمانند، به دلیل همین تجملات است؛ اگر ازدواجها مانند ازدواج علی و فاطمه علیهماالسلام باشد، چنین مشکلاتی درجامعه به وجود نخواهد آمد.
Related Assets:
ویژه زنان
- خانهای برای نفسکشیدن بدون ویروس و بیماری! (Opens New Window)
- برگزاری رزمایش الی بيت المقدس به مناسبت هفته بسیج در یزد (Opens New Window)
- آزادی مادر در بند با کمک فرزند شهیدِ یزدی (Opens New Window)
- نفرات برتر مسابقات اسکواش بانوان یزد معرفی شدند (Opens New Window)
- اقتداری اولین بانوی ایرانی فاتح جهان در اسکواش (Opens New Window)
- بیشاز ۵۰۰ زوج یزدی در انتظار وام ازدواج (Opens New Window)
- «زن دلخواه خدا» یا «زن مدنظر غرب» (Opens New Window)
- مطب پزشک متخلف زنان و زایمان در یزد پلمب شد (Opens New Window)
- قیمت پوشاک در یزد تغییری نداشته است (Opens New Window)
- حضور استاندار در منزل مدیرمسئول یزدبانو (Opens New Window)
- بهرهبرداری از ۲۹ واحد بهداشتی در یزد (Opens New Window)
- چرا بیمارستان ولیعصر بافق تکمیل نشده است؟ (Opens New Window)
- آزادی ۳ مادر زندانی یزدی با کمک جاماندگان اربعین حسینی (Opens New Window)
- لزوم یکسانسازی سرفصلهای طرح نماد با محوریت مجموعه بهزیستی (Opens New Window)
- تاثیر آب چغندر بر سلامت قلب زنان (Opens New Window)
- درمان فیبروم رحم به کمک طب سنتی (Opens New Window)
- رعایت حجاب در المپیک کار سختی نبود (Opens New Window)
- نقش زنان در کربلا کمتر از مردان نبود (Opens New Window)
- نخستین پیروزی تیم ملی زنان در لیگ ملتهای آسیای مرکزی (Opens New Window)
- نقش پدر در تغذیه کودک با شیر مادر (Opens New Window)
نکات خانه داری
- درمان فیبروم رحم به کمک طب سنتی (Opens New Window)
- افراد غیرمتخصص باعث تخریب طب سنتی هستند (Opens New Window)
- ۲۰ نکته خانهداری مدرن برای همه خانمها (Opens New Window)
- طرز تهیه مقلوبه پلو عربی مرغ و بادمجان خوشمزه و مجلسی (Opens New Window)
- آشپزی مدرن و سنتی روی یک سفره (Opens New Window)
- ترفندهای ساده ولی کاربردی در خانه داری (Opens New Window)
- طرز تهیه پلوی نخود فرنگی با مرغ ریش ریش شده (Opens New Window)
- ترفندهای جالب خانهداری که نمیدانستید!/ تصاویر (Opens New Window)
- جشنوارههای بومی نشاط اجتماعی جامعه را میافزاید (Opens New Window)
- نکات خانهداری مدرن برای همه خانمها (Opens New Window)
- طرز تهیه لقمههای گوشتی (Opens New Window)
- طرز تهیه کوکو پیازچه با سس مخصوص (Opens New Window)
- شولی؛ پیش غذای محبوب یزدی ها + تصاویر (Opens New Window)
- شستن ظرف ها بدون پیش بند این عوارض را به دنبال دارد (Opens New Window)
- مرغ همچنان در اوج (Opens New Window)
- دستور رئیس جمهور به دو وزارتخانه برای کنترل قیمت مرغ (Opens New Window)
- یارانه ۲.۵ میلیارد دلاری برای تولید گوشت مرغ کجا رفت؟ (Opens New Window)
- راهکارهایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در دوران کرونا (Opens New Window)
- فعالیت زیرزمینی آرایشگاه های زنانه یزد در اوج کرونا!/آرایشگاههای زنانه متخلف لغو مجوز دائم میشوند (Opens New Window)
- راههای محافطت از کودکان در برابر کووید۱۹ (Opens New Window)