Skip to Content

پاداش وساطت در ازدواج؛

آیا واسطه شدن برای ازدواج دو نفر خوب است؟


زناني كه دشواري‌ هاي ازدواج و زندگي مشترك را به سبب خودكفايي مالي يا هر دليل ديگر تحمل نمي ‌كنند، فضيلت هاي بزرگي را از دست مي ‌دهند كه جبران ‌پذير نيست.

به گزارش یزدبانو به نقل از حوزه نیوز، دهم ربیع الاول سالروز پیوندحضرت رسول(ص) با خدیجۀ کبری(س) است، ضمن گرامی داشت این واقعه مبارک، اهمیت امر ازدواج و تعجیل ازدواج دختران در آموزه های دینی اسلام و همچنین پاداش وساطت در این امر مهم را به قلم حضرت آیت الله جوادی آملی منتشر می کند.

انسان های مادی گرا که همه چیز را از دریچه مادیگری مطالعه می ‌کنند، پیش خود چنین تصور می‌ کنند که چون حضرت خدیجه ثروتمند و تجارت پیشه بود، برای امور تجارتی خود، به یک مرد امین بیش از هر چیزی نیازمند بود، از این لحاظ، با حضرت محمد(ص) ازدواج کرد و آن حضرت نیز از وضع زندگی آبرومندانه او آگاه بود، تقاضای او را پذیرفت.

ولی آنچه تاریخ نشان می ‌دهد، این است انگیزه حضرت خدیجه برای ازدواج با امین قریش، یک سلسله جهات معنوی بود، نه جنبه‌ های مادی! چنانکه با مشاهدۀ نشانۀ مهر نبوت در وجود آن حضرت خود را به ازدواج ایشان در آورد و همۀ اموال خویش را در راه اسلام تقدیم رسول عالمیان(ص) نمود و افتخار اولین بانوی مسلمان در اسلام را به خود اختصاص داد.

* پاداش میانجی گری و وساطت در ازدواج

امام صادق (ع) فرمود: جواني از انصار نزد رسول خدا(ص) آمد و از نيازمندي خود نزد وي شكايت كرد. آن حضرت به وي فرمود: ازدواج كن. پس جوان [در فرصت ديگر] گفت: من [ازدواج نكرده] شرم دارم نزد پيامبر(ص) بروم. پس مردي از انصار به وي پيشنهاد ازدواج داد و گفت: دختري زيبارو دارم؛ آن ‌گاه وي را به ازدواج آن پسر درآورد و پس از اين ازدواج خدا روزيِ جوان را گسترش داد و نزد پيامبر(ص) آمد و ایشان را از حال خود باخبر ساخت. رسول خدا(ص) فرمود: اي گروه جوانان! بر شما باد به همسر گزيدن.

چنان كه امام باقر(ع) پس از ترغيب مردي به همسرگزيني و بيان برخي از آثار آن، به نقل از رسول خدا(ص) فرمود: همسر برگزينيد كه مايه افزايش روزي شماست.

همچنین فرمودند: حق فرزند بر پدر سه چيز است؛ از جمله اينکه هرگاه بالغ شد برايش همسر برگزيند.

* همسر عامل آرامش زندگی

ارزش وجودي همسر(زن) در خانه به اندازه ‌اي است كه از عوامل آرامش براي زندگي مرد به شمار آمده، گفت وگوي با وي نيز از كارهاي نيك و خوب شمرده مي ‌شود، و نيز دو ركعت نماز شخص همسردار از عبادت شبانۀ بي همسر برتر است.

* رشد و تعالی در پرتو زندگی مشترک

انسان در رشد و تعالي خود نيازمند همسر است، از اين رو رسول خدا(ص) از اينكه زنان ازدواج را ترك و خود را از شوهران بي ‌نياز كنند نهي فرموده است؛ بر اين اساس زناني كه دشواري‌ هاي ازدواج و زندگي مشترك را به سبب خودكفايي مالي يا هر دليل ديگر تحمل نمي ‌كنند فضيلت هاي بزرگي را از دست مي ‌دهند كه جبران ‌پذير نيست.

تعجيل در ازدواج دختران نيز از آموزه ‌هاي ديني است، چنان ‌كه امام رضا (ع) مي ‌فرمايد: جبرئيل بر پيامبر(ص)فرود آمد و گفت: اي محمد! پروردگارت به تو سلام مي‌ رساند و مي ‌فرمايد: دوشيزگان چونان ميوه بر درخت اند. هرگاه ميوه برسد اگر چيده نشود خورشيد آن را تباه مي ‌سازد و بادها آن را به اطراف مي ‌پراكنند. دوشيزگان نيز هرگاه بالغ شوند بهترين چيز براي آنان شوهر است وگرنه از فتنه و تباهي در امان نخواهند بود.

بنابراین شايسته است مسلمانان در انجام كار خير و برآوردن حاجت ديگران، وساطت كرده و مشكلات آنان را حل كنند. چنانکه رسول خدا(ص) فرمود: بهترين مردم كسي است كه به مردم سود برساند، آنان را به هم نزديك كند و در امر خير، آن ‌ها را ياري كند.

همچنین اميرموٴمنان (ع) مي ‌فرمايد: بهترين شفاعت آن است كه ميان دو نفر در ازدواج ميانجيگري كني تا خدا آن دو را گرد هم آورد.

* پاداش وساطت در ازدواج

امام صادق (ع) فرمود: هر كس زمينه ازدواج مجردي را فراهم كند، از كساني است كه خدا در روز قيامت به او نگاه [لطف‌آميز] مي ‌كند.

منبع: کتاب مفاتیح الحیات

انتهای پیام/ غ




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری