Skip to Content


بیماری های قلبی در زنان و 7 توصیه پیشگیرانه


موسسه ملی قلب، خون و ریه ایالات متحده به کاهش 70 درصدی مرگ و میرهای ناشی از بیماری های قلبی و عروقی طی 40 تا 50 سال گذشته اشاره می کند. با این وجود بیماری قلبی هنوز علت اصلی مرگ و میر در این کشور در هر دو جنس مرد و زن است.

به گزارش یزدبانو به نقل از آوای سلامت، متاسفانه یک چهارم زنان این کشور در اثر بیماری عروق کرونر قلب جان خود را از دست می دهند. با این حال تحقیقات راهگشای پیشنهادهایی برای محافظت از سلامت قلب و عروق و افزایش سلامت کلی زنان است.

تفاوت بیماری های قلبی در زنان

شیوع بیماری های قلبی و عروقی در سنین قبل از یائسگی در زنان به دلیل اثرات محافظتی و پیشگیرانه هورمون های زنانه از مردان کمتر است و سن بروز بیماری در زنان نسبت به مردان معمولا 10 سال دیرتر از مردان است. ولی بعد از یائسگی شیوع بیماری قلبی در هر دو جنس به صورت مساوی و حتی به طور شایع تری در زنان بوده و مرگ و میر بیشتری به دنبال دارد. از طرفی علایم بیماری های عروق کرونر در زنان نسبت به مردان نسبتا غیر اختصاصی تر است و همین روند سبب جدی نگرفتن علایم قلبی در زنان می شود و تشخیص با تاخیر بیشتر صورت می گیرد. علاوه بر این در کل دنیا، به دلیل گرایش بیشتر زنان به استعمال سیگار، اپیدمی چاقی و تغییر شیوه زندگی و الگوی تغذیه ای، شیوع سکته های قلبی در آنها و در سنین جوانی بیشتر است.

با این حال اتخاذ شیوه های سالم زندگی در کنار تغییر رفتارها به طور تدریجی، می تواند باعث پیشرفت مادام العمر سلامت قلب در زنان شود:

اتخاذ یک زندگی بدون دخانیات: کشیدن سیگار خطر ابتلا به بیماری های قلبی و بخصوص حمله قلبی را افزایش می دهد. پس اگر سیگار می کشید، راهکارهای ترک آن را از پزشک تان دریافت کنید.

پیروری از یک رژیم غذایی سالم: اقدام دیگر برای بهبود سلامت قلب، اتخاذ یک رژیم غذایی سالم مبتنی بر میوه ها و سبزیجات، غلات کامل، لبنیات کم چرب و همچنین ماهی، مرغ، آجیل و حبوبات است. محدود کردن گوشت قرمز، چربی اضافه و شکر برای جلوگیری از فشار خون بالا و بیماری های قلبی اهمیت دارد.

ورزش: فعالیت های فیزیکی هوازی مانند پیاده روی، دو چرخه سواری و دویدن اثرات بزرگی روی سلامت قلب دارد. این در حالی است که میزان مرگ و میر در اثر بیمار یهای قلبی و عروقی و سرطان در زنان کم تحرک بیشتر است. حتی فعالیت های فیزیکی ساده مانند استفاده از پله، پیاده روی تا محل کار، و راه رفتن سریع به مدت 20 دقیقه در روز برای بهبود سلامت قلب مفید است.

تمرینات کنترل وزن: اگر اضافه وزن دارید، برای ارائه یک برنامه کاهش وزن از پزشک تان مشورت بگیرید. کنترل وزن راهی مفید برای کاهش عوامل خطر ابتلا به بیماری های قلبی و جلوگیری از توسعه این بیماری ها است.

کنترل فشار خون: فشار خون بالا هم در زنان و هم در مردان به سلول‌ های پوشاننده جدار داخلی رگ‌ های کرونر آسیب می ‌رساند و زمینه را برای ایجاد التهاب و ایجاد پلاک فراهم می کند. زنان تا سن 55 سالگی نسبت به مردان با احتمال کمتری دچار فشارخون بالا می‌ شوند. اما پس از آن، فشار خون زنان به طور معمول با سرعت بیشتری نسبت به مردان افزایش پیدا می کند. سعی کنید با تغییرات سبک زندگی مانند کاهش وزن،‌ افزایش فعالیت جسمی، کاهش مصرف نمک و داشتن یک رژیم غذایی سالم، فشار خون خود را در سطح مطلوب حفظ کنید.

خواب کافی: خواب بد با فشار خون بالا، تصلب شرائین، نارسایی قلبی، حمله قلبی، سکته مغزی، دیابت و چاقی ارتباط دارد. خواب ناکافی همچنین با رسوب کلسیم در عروق کرونر قلب، ارتباط دارد. سعی کنید هفت تا هشت ساعت در شب بخوابید. اگر خواب شما به طور مزمن مختل شده یا ناکافی است یا اغلب در حین روز احساس خواب ‌آلودگی می ‌کنید، با پزشک تان در این مورد مشورت کنید.

استفاده از داروها: اگر تغییرات شیوه زندگی کافی نیست، پزشک شما ممکن است برخی از داروهای کاهنده فشار خون یا داروهای کاهنده کلسترول برای کنترل خطر بیماری های قلبی تجویز کند. داروهای گروه استاتین‌ ها درمان انتخابی برای بهبود میزان کلسترول خون هستند. این دارو میزان کلسترول بد را کاهش می‌دهند، اندکی میزان کلسترول خوب را بالا می‌برند، و اندکی میزان تری ‌گلیسرید را کاهش می ‌دهند. میزان این کاهش‌‌ ها بسته نوع و مقدار استاتین مصرفی دارد. استاتین‌ ها برای افرادی که علیرغم تغییرات سبک زندگی میزان کلسترول خون آنها بالا می ‌‌ماند، یک گزینه درمانی است. اما این داروها برای هر کسی ضروری نیستند.


منبع:www.everydayhealth.com

 



Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.

ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری