دانشآموز 12 ساله میبدی کوچکترین شهید دفاع مقدس
به گزارش یزدبانو، شهید محمدحسین ذوالفقاری فرزند رجب در دهم فروردین سال 1348 در روستای شهیدیه از توابع شهرستان میبد یزد به دنیا آمد. تولد و شهادت این شهید بزرگوار همزمان با عاشورای حسینی بود.
محمدحسین دوران کودکی را در سایه مهر و عطوفت پدر و مادری مؤمن و شیفته اهل بیت علیهمالسلام سپری کرد. پنج ساله بود که برای یادگیری قرآن کریم وارد مکتبخانه محل شد و مورد توجه پیر مکتب دار قرار گرفت.
شهادت دو برادر کمتر از دو ماه
او برادر شهيد عليرضا ذوالفقاري است. محمدحسين 16 سال از برادر شهيدش كوچكتر بود و كمتر از دو ماه بعد از به شهادت رسيدن عليرضا به مقام شهادت نائل آمد.
مهرماه سال 1355 همزمان با بازگشایی مدارس، محمدحسین در سن 6 سالگی با نشاطی کودکانه پا به محیط با صفای مدرسه نهاد و پنج سال تحصیل دبستان را با موفقیت در مدرسه سلمان (نوبنیاد سابق) گذراند.
در پرونده دانش آموزی محمدحسین موجود در دبستان سلمان این عبارت به چشم میخورد: «دانشآموز محمدحسین ذوالفقاری از نظر دقت، فهم، حافظه، کوشش، سرعت عمل و اتکا به نفس خوب است و در تلاش انفرادی فعال و در فعالیتهای گروهی مدیر است.»
هنوز لطافت کودکانه در چهره و دستان محمدحسین موج میزد که هرم آفتاب سوزان کویر و سختی کار، دستانش را چون دستان پینهبسته کارگری زحمتکش نشان میداد. او با تلاش و کوشش در حین تحصیل همراه با فقر و غرور سازنده به کار نیز میپرداخت بهطوریکه چهرهای سختکوش و انسانی صبور از خود نشان داده بود.
آشنایی با نهضت امام خمینی در سنین نوجوانی
محمدحسین به کتابهای مذهبی و علمی علاقه وافری داشت. این شهید عزیز علاوه بر مطالعه کتابهای درسی، کتابهای غیردرسی را نیز مطالعه میکرد. به همین دلیل دارای اطلاعات و معلومات خوبی بود. کتابهایی که او مطالعه میکرد در مورد قصص انبیاء، شخصیت امام حسین(ع) و حادثه کربلا بود.
او همچنین کتاب ممنوعه بررسی و تحلیلی بر نهضت امام خمینی(ره) را در روزهای به اوج رسیدن نهضت حضرت امام، به طور پنهانی از نجف اشرف به ایران آورده و آن را مطالعه کرد و دیگر دوستان خود را نیز با نهضت پر شور امام خمینی (ره) آگاه و آشنا کرد.
محمدحسین در سن 9 سالگی به همراه خانواده عازم کشور عراق جهت زیارت عتبات عالیات شد که این سفر آغازی برای رشد معنوی محمدحسین و آشنایی و زندگی به اهداف بلند امامان معصوم شد.
هنگامی که شهید ذوالفقاری برای اولین بار در شهر نجف موفق به زیارت سیمای نورانی امام خمینی شد، مفتون معنویت و جاذبه ایشان میشود و با درک والای اعتقادی و سیاسیاش، از پدر خود درباره شخصیت حضرت امام سوالاتی میکند. همین شیفتگی و دلدادگی باعث شد محمدحسین به مطالعه کتب امام پرداخته و همچنین با تغذیه فکری از برادر خویش به خوبی با اهداف متعالی نهضت خونین حضرت امام خمینی (ره) آشنا شد.
او با عشق و علاقه وافری که به امام داشت با روشنگری و بصیرت که لازمه جهاد کبیر است از پدرش خواست تا عکسهایی از امام خمینی را برایش تهیه کند. محمدحسین پس از اینکه عکسهای حضرت امام و فرزند شهیدش حاج سید مصطفی خمینی را از پدرش میگیرد جسورانه و شجاعانه موفق میشود این عکسها را همراه با کتاب ممنوعه بررسی و تحلیلی بر نهضت امام خمینی(ره) بدون اطلاع خانواده و علیرغم خطرات فراوان به ایران انتقال دهد و پس از آن نیز در کنار برادر خود یکی از بزرگمردان کوچکی بود که در راه پیروزی انقلاب حماسهآفرینی کرد.
پس از پیروزی انقلاب پیامها و رهنمودهای حضرت امام را با شور و شعف از طریق صدا وسیما پیگیری میکرد و گاهی اوقات با حضور در مسجد و پایگاه محل از طریق تلویزیون به سخنرانیهای امام گوش فرامیداد.
باید بگویند سنگر برادرت را خالی نگذار
با تجاوز رژیم بعث عراق به کشور اسلامیمان این شهید بزرگوار که هنوز مراسم هفت شهادت برادرش علیرضا برگزار نشده بود قصد رفتن به جبهه را کرد. هنگامی که برای خداحافظی نزد مادرش رفت به او گفت: «مادر اگر تو بگویی که به جبهه نروم، نمیروم»، لیکن مادر صبورش در جواب گفت: «نه مادر هر چه خودت صلاح میدانی» سپس محمدحسین در جواب مادر میگوید: مردم به من میگویند حالا که برادرت شهید شده دیگر به جبهه نرو در حالیکه مردم باید بگویند «سنگر برادرت را خالی مگذار».
شهید بزرگوار بارها برای ثبتنام جبهه مراجعه میکند اما به خاطر کم بودن سنش از پذیرفتن او امتناع میشد. او که دلش برای هوای جبهه پر میکشید روزی با بغض شکسته به مادرش گفت: «در خواب دیدم که حضرت امام خمینی (ره) به خانه ما آمدند و سپس دستی بر سر من کشیدند و به آرامی فرمودند: پسرم خوشا به حالت که به جبهه میروی» این کوچکمرد بزرگ هیچ وقت از اصرار خود جهت اعزام به جبهه نا امید نشده و با اصرار زیاد بالاخره در تاریخ 1360/7/23 راهی دیار نور شد.
وی ابتدا در شهرکرد دوره فشرده آموزشی نظامی را سپری و سپس در خط پدافندی منطقه شوش حضور یافت. محمدحسین را همه در جبهه میشناختند. او پیش از آنکه مکلف باشد یک بسیجی بود. همرزمانش میگویند: با اینکه سنش کم بود بیش از رزمندگان دیگر فعالیت میکرد. وقتی خط مقدم احتیاج به مهمات داشت در امر تهیه آن کمک میکرد. هنگامیکه رزمندگان تشنه میشدند با گفتن یا عباس کام تشنه آنها را سیراب میکرد. گاه در خلوت عارفانه رو به حرم آقا اباعبدالله الحسین(ع) زیارت عاشورا میخواند.
او که طعم شیرین جهاد در راه خدا بر مذاق جانش نقش بسته بود برای دومین بار پس از مراسم هفتم برادر شهیدش، راهی جبهههای نبرد شد و این بار به عنوان تک تیرانداز در گردان رزمی عاشورا با دیگر همرزمانش به دفاع از کیان اسلام پرداخت و سرانجام در تاریخ 1360/10/28 هنگامیکه 12 ساله بود در دشت شقایق خیز شوش با وضوی خون به عرش پر کشید و به دیگر آسمانیان پیوست.
انتهای پیام/
Related Assets:
ویژه زنان
- خانهای برای نفسکشیدن بدون ویروس و بیماری! (Opens New Window)
- برگزاری رزمایش الی بيت المقدس به مناسبت هفته بسیج در یزد (Opens New Window)
- آزادی مادر در بند با کمک فرزند شهیدِ یزدی (Opens New Window)
- نفرات برتر مسابقات اسکواش بانوان یزد معرفی شدند (Opens New Window)
- اقتداری اولین بانوی ایرانی فاتح جهان در اسکواش (Opens New Window)
- بیشاز ۵۰۰ زوج یزدی در انتظار وام ازدواج (Opens New Window)
- «زن دلخواه خدا» یا «زن مدنظر غرب» (Opens New Window)
- مطب پزشک متخلف زنان و زایمان در یزد پلمب شد (Opens New Window)
- قیمت پوشاک در یزد تغییری نداشته است (Opens New Window)
- حضور استاندار در منزل مدیرمسئول یزدبانو (Opens New Window)
- بهرهبرداری از ۲۹ واحد بهداشتی در یزد (Opens New Window)
- چرا بیمارستان ولیعصر بافق تکمیل نشده است؟ (Opens New Window)
- آزادی ۳ مادر زندانی یزدی با کمک جاماندگان اربعین حسینی (Opens New Window)
- لزوم یکسانسازی سرفصلهای طرح نماد با محوریت مجموعه بهزیستی (Opens New Window)
- تاثیر آب چغندر بر سلامت قلب زنان (Opens New Window)
- درمان فیبروم رحم به کمک طب سنتی (Opens New Window)
- رعایت حجاب در المپیک کار سختی نبود (Opens New Window)
- نقش زنان در کربلا کمتر از مردان نبود (Opens New Window)
- نخستین پیروزی تیم ملی زنان در لیگ ملتهای آسیای مرکزی (Opens New Window)
- نقش پدر در تغذیه کودک با شیر مادر (Opens New Window)
نکات خانه داری
- درمان فیبروم رحم به کمک طب سنتی (Opens New Window)
- افراد غیرمتخصص باعث تخریب طب سنتی هستند (Opens New Window)
- ۲۰ نکته خانهداری مدرن برای همه خانمها (Opens New Window)
- طرز تهیه مقلوبه پلو عربی مرغ و بادمجان خوشمزه و مجلسی (Opens New Window)
- آشپزی مدرن و سنتی روی یک سفره (Opens New Window)
- ترفندهای ساده ولی کاربردی در خانه داری (Opens New Window)
- طرز تهیه پلوی نخود فرنگی با مرغ ریش ریش شده (Opens New Window)
- ترفندهای جالب خانهداری که نمیدانستید!/ تصاویر (Opens New Window)
- جشنوارههای بومی نشاط اجتماعی جامعه را میافزاید (Opens New Window)
- نکات خانهداری مدرن برای همه خانمها (Opens New Window)
- طرز تهیه لقمههای گوشتی (Opens New Window)
- طرز تهیه کوکو پیازچه با سس مخصوص (Opens New Window)
- شولی؛ پیش غذای محبوب یزدی ها + تصاویر (Opens New Window)
- شستن ظرف ها بدون پیش بند این عوارض را به دنبال دارد (Opens New Window)
- مرغ همچنان در اوج (Opens New Window)
- دستور رئیس جمهور به دو وزارتخانه برای کنترل قیمت مرغ (Opens New Window)
- یارانه ۲.۵ میلیارد دلاری برای تولید گوشت مرغ کجا رفت؟ (Opens New Window)
- راهکارهایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در دوران کرونا (Opens New Window)
- فعالیت زیرزمینی آرایشگاه های زنانه یزد در اوج کرونا!/آرایشگاههای زنانه متخلف لغو مجوز دائم میشوند (Opens New Window)
- راههای محافطت از کودکان در برابر کووید۱۹ (Opens New Window)