راهکارهای تعدیل مصرف نمک/ حجم وعده غذایی خود را کاهش دهید
به گزارش خبرنگاریزدبانو به نقل ازوب دا یزد، به گفته علی اکبر کمالی اردکانی، کارشناس مواد خوردنی و آشامیدنی معاونت غذا وداروی دانشگاه علوم پزشکی یزد میانگین روزانه مصرف نمک در ایران ۳ برابر استاندارد جهانی است وحد پایین تعیین شده برای مصرف نمک ۲ گرم و حد بالای آن ۵ گرم در روز است.
نمک یکی از مواد مورد نیاز برای سوخت و سازمواد غذایی در بدن، انتقال پیامهای عصبی و کارکرد صحیح عضلات است؛ اما مصرف آن مرز باریکی بین سلامتی و بیماری دارد.
بخش عمده نمک مصرفی از غذاهای فرآوری شده به دست میآید؛ انواع سسهای فرآوری شده و چاشنیها، کنسروها، سوسیس و کالباس، انواع پنیرها، انواع غذاهای آماده، غلات صبحانه، انواع نانها و کیکهای صنعتی، انواع اشتها آورها مانند ترشیها ازجمله منابع اصلی ورود نمک به بدن هستند.
دربرنامه بسیج کاهش مصرف نمک که بانی آن وزارت بهداشت بود، قرار بود به همه، از تولیدکنندگان صنایعغذایی گرفته تا نانواییها و مردم گوشزد کنند که سرانه مصرف نمک در کشور بالاست وتا آمار بیماریهای غیرواگیر نظیر فشارخون بیشتر نشده، دست بجنبانید و فکری به حال ذائقه نمکین ایرانیها بکنید. البته بالا بودن سرانه مصرف نمک در ایران فقط به دلیل ذائقه مردم نیست، بلکه بخش زیادی از نمک مصرفی از طریق مصرف نان و صنایعغذایی وارد بدن میشود.
مردم باید بدانند اگر یک محصول دارای پروانه بهداشتی ساخت از سازمان غذا و دارو بود، دلیل بر این نیست که این وزارتخانه مصرف زیاد آن را توصیه میکند. برچسبگذاری تغذیهای روی محصولات غذایی یکی از راهکارهای آگاهسازی مردم است. در این برچسب به نمک، قند و چربیهای ترانس توجه شده و چراغ راهنمای تغذیهای در آن مدنظر است.
راهکارهای عملی:
- حجم وعده غذایی خود را کاهش دهید: وقتی بیرون از منزل شام میخورید، غذایتان را با همراهتان تقسیم کنید. به این ترتیب هم میتوانید نمک کمتری دریافت کنید، هم دور کمرتان را کاهش دهید.
- بشقابتان را با میوهها و سبزیهای تازه پر کنید: بدن ما به پتاسیم بیش از سدیم نیاز دارد، اما خیلی وقتها دررژیم غذایی ما این نسبت معکوس است. میوهها و سبزیها بهطور طبیعی میزان کمی سدیم دارند و منابع خوبی برای پتاسیم هستند. پر کردن بشقابتان با آنها نسبت سدیم به پتاسیم را در رژیم غذاییتان متعادل میکند.
- غذاهای تازه بخورید، نه فراوریشده: غذاهای آماده فراوریشده مقدار زیادی نمک یا سدیم دارند، با انتخاب غذاهای تازه میتوانید خودتان تصمیم بگیرید که چه اندازه نمک به آنها اضافه کنید.
- از روغنهای سالم استفاده کنید: بسیاری از تولیدکنندگان مواد غذایی هم چربیهای خوب و هم چربیهای بد را حذف میکنند، اما برای اینکه پذیرش مصرفکنندگان را بهدست آورند، مجبور میشوند که میزان قند و سدیم آنها را بالا ببرند. با کنار گذاشتن اغلب سسهای سالاد به اصطلاح عاری از چربی و فراوردههای مشابه، میتوانید سدیم دریافتیتان را کم کنید.
- حس چشایی خود را اصلاح کنید: به جای اینکه ناگهانی مقدارزیادی از نمک غذایتان را کاهش دهید، این تغییرات را به مقدار کم و تدریجی، اما به صورت مرتب و مداوم انجام دهید.
- منابع غذایی پرنمک را شناسایی کنید: اجزای غذایی ومواد غذاییای که بالاترین میزان سدیم را دارند، شناسایی کنید و کمترآنها را بخورید؛ ردههای غذایی را که با مصرف مکررروزانه یا هفتگی بیشترین میزان سدیم را دررژیم غذاییتان فراهم میکنند، بیابید.
انتهای پیام/ص
Related Assets:
ویژه زنان
- خانهای برای نفسکشیدن بدون ویروس و بیماری! (Opens New Window)
- برگزاری رزمایش الی بيت المقدس به مناسبت هفته بسیج در یزد (Opens New Window)
- آزادی مادر در بند با کمک فرزند شهیدِ یزدی (Opens New Window)
- نفرات برتر مسابقات اسکواش بانوان یزد معرفی شدند (Opens New Window)
- اقتداری اولین بانوی ایرانی فاتح جهان در اسکواش (Opens New Window)
- بیشاز ۵۰۰ زوج یزدی در انتظار وام ازدواج (Opens New Window)
- «زن دلخواه خدا» یا «زن مدنظر غرب» (Opens New Window)
- مطب پزشک متخلف زنان و زایمان در یزد پلمب شد (Opens New Window)
- قیمت پوشاک در یزد تغییری نداشته است (Opens New Window)
- حضور استاندار در منزل مدیرمسئول یزدبانو (Opens New Window)
- بهرهبرداری از ۲۹ واحد بهداشتی در یزد (Opens New Window)
- چرا بیمارستان ولیعصر بافق تکمیل نشده است؟ (Opens New Window)
- آزادی ۳ مادر زندانی یزدی با کمک جاماندگان اربعین حسینی (Opens New Window)
- لزوم یکسانسازی سرفصلهای طرح نماد با محوریت مجموعه بهزیستی (Opens New Window)
- تاثیر آب چغندر بر سلامت قلب زنان (Opens New Window)
- درمان فیبروم رحم به کمک طب سنتی (Opens New Window)
- رعایت حجاب در المپیک کار سختی نبود (Opens New Window)
- نقش زنان در کربلا کمتر از مردان نبود (Opens New Window)
- نخستین پیروزی تیم ملی زنان در لیگ ملتهای آسیای مرکزی (Opens New Window)
- نقش پدر در تغذیه کودک با شیر مادر (Opens New Window)
نکات خانه داری
- درمان فیبروم رحم به کمک طب سنتی (Opens New Window)
- افراد غیرمتخصص باعث تخریب طب سنتی هستند (Opens New Window)
- ۲۰ نکته خانهداری مدرن برای همه خانمها (Opens New Window)
- طرز تهیه مقلوبه پلو عربی مرغ و بادمجان خوشمزه و مجلسی (Opens New Window)
- آشپزی مدرن و سنتی روی یک سفره (Opens New Window)
- ترفندهای ساده ولی کاربردی در خانه داری (Opens New Window)
- طرز تهیه پلوی نخود فرنگی با مرغ ریش ریش شده (Opens New Window)
- ترفندهای جالب خانهداری که نمیدانستید!/ تصاویر (Opens New Window)
- جشنوارههای بومی نشاط اجتماعی جامعه را میافزاید (Opens New Window)
- نکات خانهداری مدرن برای همه خانمها (Opens New Window)
- طرز تهیه لقمههای گوشتی (Opens New Window)
- طرز تهیه کوکو پیازچه با سس مخصوص (Opens New Window)
- شولی؛ پیش غذای محبوب یزدی ها + تصاویر (Opens New Window)
- شستن ظرف ها بدون پیش بند این عوارض را به دنبال دارد (Opens New Window)
- مرغ همچنان در اوج (Opens New Window)
- دستور رئیس جمهور به دو وزارتخانه برای کنترل قیمت مرغ (Opens New Window)
- یارانه ۲.۵ میلیارد دلاری برای تولید گوشت مرغ کجا رفت؟ (Opens New Window)
- راهکارهایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در دوران کرونا (Opens New Window)
- فعالیت زیرزمینی آرایشگاه های زنانه یزد در اوج کرونا!/آرایشگاههای زنانه متخلف لغو مجوز دائم میشوند (Opens New Window)
- راههای محافطت از کودکان در برابر کووید۱۹ (Opens New Window)