Skip to Content


رساندن پیام عاشورا؛ مهم‌ترین خدمت حضرت زینب (س) به جهانیان بود


استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به نقش حضرت زینب (س) در پیام‌رسانی عاشورا گفت: اگر زینب کبری (س) آن خدمات ارزنده را به اسلام ارائه نمی‌داد، نهضت عاشورا بدون راهبر باقی می‌ماند و حقیقتاً کربلا در کربلا می‌ماند اگر زینب نبود.

به گزارش یزد رسا؛ به نقل از یزدبانو؛ «حجت‌الاسلام‌ و المسلمین سید کاظم تکیه‌ای» مسئول ستاد اعتکاف کشور عصر امروز در همایش بزرگ رهروان زینبی با بیان اینکه آموزه‌های نهضت امام حسین (ع) هیچ‌گاه تمامی ندارد، خاطرنشان کرد: شیعیان با فراگیری این آموزه‌ها می‌توانند راه زندگی درست را یافته و با مدد از آن به رستگاری برسند.

وی با بیان اینکه به مجلس امام حسین (ع) نمی‌آییم تا صرفاً گریه کنیم، حاجت بخواهیم، شفا بگیریم و یا شیر محبت به کودکانمان بنوشانیم، تصریح کرد: در مجلس عزاداری امام حسین (ع) شرکت می‌کنیم تا رزق معنوی و انسان‌ساز را به دل و روح ما پاکی می‌دهد از ائمه اطهار طلب کنیم.

تکیه‌ای با اشاره به اینکه حضرت زینب (س) به‌شدت نسبت به امام حسین (ع) محبت داشتند، اذعان کرد: اگر شیعه هستیم نباید فقط به محرم و صفر اکتفا کنیم؛ باید در طول سال شدت محبت و به ائمه اطهار را بیان کنیم.

استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه اهل سنت برای حضرت زینب (س) قلم می‌زنند و از شئون آن بانوی بزرگ می‌نویسند، خاطرنشان کرد: بزرگ‌ترین الگو برای زن مسلمان اولاً حضرت زهرا (س) و بعد حضرت زینب کبری (س) است.

وی با بیان اینکه حضرت زینب (س) دلداده امام زمانشان بودند، گفت: این بانوی بزرگوار هنگام ازدواج با عبدالله دو شرط را عنوان می‌کنند؛ یکی آنکه با امام حسین (ع) به کربلا بروند و دیگری آنکه اجازه داشته باشند هر روز آن امام بزرگوار را زیارت کنند.

تکیه‌ای با اشاره به اینکه حضرت زینب (س) با حضرت اباعبدالله (ع) همراه شدند و در این همراهی اطاعت محض داشتند، اظهار کرد: این بانوی بزرگ در سخت‌ترین شرایط اعتراضی نداشتند و تنها درصورتی‌که امام حسین (ع) مشورتی می‌خواستند ایشان پیشنهاد‌های خود را ارائه می‌کردند.

وی با اشاره به اطاعت‌پذیری حضرت زینب (س) از امام معصوم تصریح کرد: این بانوی بزرگ بلافاصله پس از شهادت امام حسین (ع) به‌سوی حضرت سجاد (ع) شتافت و تحت امر ایشان قرار گرفتند.

وی با بیان اینکه مهم‌ترین خدمت حضرت زینب (س)، پس از شهادت امام حسین (ع) هدایت و رهبری، حفاظت و مراقبت از اسراء، دلداری دادن به بازماندگان شهدا و نیز حفاظت از جان امام سجاد (ع) و رساندن پیام عاشورا و شهدای کربلا به گوش جهانیان بود، خاطرنشان کرد: اگر زینب کبری (س) آن خدمات ارزنده را به اسلام ارائه نمی‌داد، نهضت عاشورا، راهبری پس از شهادت سیدالشهدا نمی‌داشت و حقیقتاً کربلا در کربلا می‌ماند اگر زینب نبود.

تکیه‌ای با اشاره به عفت و حیای حضرت زینب (س) گفت: به هنگامى که حضرت زینب (س) می‌خواستند به زیارت جد بزرگوارشان رسول خدا (ص) بروند، شبانه از خانه بیرون می‌رفتند، درحالی‌که حسن (ع) در سمت راست او و حسین (ع) در سمت چپ او و امیرالمؤمنین (ع) پیش رویشان راه می‌رفتند. هنگامی‌که به قبر شریف رسول خدا (ص) نزدیک می‌شدند، حضرت على (ع) جلو می‌رفتند و نور چراغ را کم می‌کردند تا نامحرمی ایشان را نبیند.

وی با بیان اینکه حبیب بن مظاهر بعد از عباس و علی‌اکبر (ع)، از اولین مدافعان حریم و حرم (ع) بود، اظهار کرد: حبیب بن مظاهر در بیعتی که با اصحاب داشتند عنوان کردند، «با من عهد کنید تا ما هستیم به بنی‌هاشم زخمی نرسد» و با این عهد به زینب کبری (س) تسلی بخشیدند.

وی با اشاره به اینکه حبیب بن مظاهر درس غیرت، شهامت و وفاداری را به تمام شیعیان عالم تا پایان دنیا داده است، ادامه داد: حبیب بن مظاهر در این صحنه به ما آموخت همیشه و در هر حال باید مدافعان حریم اهل‌بیت (ع) بود و لحظه‌ای در ادای دِین نسبت به این انوار مقدس الهی نباید کوتاهی کرد.

وی با اشاره به علاقه وافر رباب به امام حسین (ع) و همراهی او در سفر کربلا با امام (ع) اذعان کرد: حضرت ربا با اشک خود مظلومیت امام حسین (ع) را به عالمیان اعلام کردند.

تکیه‌ای ادامه داد: مقاتل معتبر نشان می‌دهد که رباب یک سال نزد قبر امام حسین (ع) در زیر آفتاب باقی مانده، اشک ریختند و بعد از آن به مدینه رفتند.

وی با اشاره به شدت تأثر اهل‌بیت (ع) از شهادت امام حسین (ع) و سیاه‌پوشی آنان به مدت 5 سال خاطرنشان کرد: اهل‌بیت (ع) تا زمانی که قیام مختار رخ نداده بود، آرام نگرفتند. این مسئله ترسیم می‌کند که بانوان و نوامیس اهل‌بیت (ع) در برپایی پرچم امام حسین (ع) تأثیرگذار بودند.

همایش بزرگ رهروان زینبی به همت هیئت پیروان عترت، بسیج جامعه زنان سپاه الغدیر یزد و آستان مقدس امامزاده شاهزاده فاضل یزد برگزار شد.

انتهای پیام/




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری