زنان در جامعه مورد کم لطفی قرار می گیرند/ لزوم حمایت بیشتر اداره ارشاد هرمزگان از قشر صاحب قلم
به گزارش یزدبانو به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ اطهر قوامی شاعر هرمزگانی در گفتگوی اختصاصی با فرهنگ کده ؛ اظهار کرد: در زمستانی سرد در شب هشتم اسفند 1360 در شهری از گرمای جنوب متولد شدم و از شش سالگی شعر می سرودم زیرا شاعر زاده ای هستم که تب شعر در خانواده ام مخصوصا مادر عزیزم و پدربزرگ مرحومم در جریان است.
نخستین شعر مکتوبم را در سیزده سالگی به قلم تحریر درآوردم/ 10 سال به طور جد در عرصه شعر قلم می زنم
وی با بیان اینکه نخستین شعر مکتوبم را در سیزده سالگی به قلم تحریر درآوردم؛ افزود: ده سال است که به طور جد در عرصه ی شعر قلم میزنم و هشت سالی است قلمم گاهی ترانه میرقصد و در آن زمان هدف و نگرش خاصی به هنر نداشتم و تنها با نوشتن دریای آشوب قلبم را آرام میکردم.
از 4 سالگی تا 15 سالگی خاک صحنه را لمس کردم
قوامی بیان کرد: در ضمینه ی شعر کلاسیک و شعر سپید که زبان روز دنیاست و ترانه که زبان عام مردم است قلم میزنم و گرچه از چهار سالگی تا پانزده سالگی خاک صحنه را لمس کردم .
گویندگی را در زمان کوتاهی تجربه کردم/گاهی سازی به انگشت دلم می نوازد
این ترانه سرا هرمزگانی در ادامه تصریح کرد: گویندگی را در زمان کوتاهی تجربه کردم و مجری بسیاری از برنامه ها و کنفرانس ها و همایش ها بوده ام و طراحی لباس و نویسندگی را هم آزمودم و گاهی سازی به انگشت دلم می نوازد.
شاعر هرمزگانی به شغل فعلی خود اشاره کرد و گفت: در حال حاظر حسابدار سه شرکت کانتینری هستم که در کنار مسئولیت خانه و کارهای هنریم به آنها نیز می پردازم و مدتی است که گروهی به نام کرگین ترانه و موسیقی راه اندازی کرده ام که دغدغه ی حال حاظرم است.
نخستین کارگاه بومی ترانه و موسیقی را در دو روز برگزار کردیم
وی ادامه داد: نزدیک شدن سه پایه ی ترانه یعنی ترانه سراها و موزیسین ها و خواننده ها که به یاری خدا و با حمایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و شخص علیرضا درویش نژاد مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد هرمزگان و حمایت انجمن ترانه و انجمن موسیقی کیانوش جهانبخش و کمک تعدادی از دوستان ترانه سرا و موزیسین نخستین کارگاه بومی ترانه و موسیقی را در دو روز برگزار کردیم.
برگزاری کارگاه سه روزه کشوری ترانه و موسیقی در آینده نزدیک
قوامی اضافه کرد: حرکت دوم این گروه برگزاری شبی با ترانه بود که با استقبال چشم گیری مواجه شد و حرکت بعدی این گروه برگزاری کارگاه سه روزه کشوری ترانه و موسیقی می باشد که امیدوارم مثل همیشه حمایت مسئولین را دارا شود.
به دنبال پیوند دوباره گروه های فعال و گاه غیر فعال در عرصه ی انجمن هستیم
این هنرمند هرمزگانی اذعان کرد: در حال حاظر تعداد زیادی شاعر ، نویسنده و ترانه سرا در استان وجود دارد که گاها به دلیل های مختلف در کنار هم قرار نمیگیرند ما به دنبال پیوند دوباره ی این گروه های فعال و گاه غیر فعال در عرصه ی انجمن هستیم.
وی در ادامه بیان کرد: در تلاش هستیم تا پتانسیل های موجود در ادبیات را پیدا کرده و جهت و هدف بدهیم و گرچه نمیدانم در این زمینه چقدر موفق بوده ایم اما امیدوارم روزی برسد که جدا از حباب های ساختگی خود را به قلم منتقدان بسپاریم تا کم و کاستی های قلممان را دریابیم ، ما به دنبال ارتقاع کیفی هنر هستیم و امید روزی را داریم که منصفی های جدیدی را به جامعه ارائه بدهیم.
هیچ وقت به دنبال درآمد هنری نبودم / نخستین درآمد من از طریق فروش ترانه بود که در راه ورزش پسرم هزینه شد
شاعر هرمزگانی با بیان اینکه هیچ وقت به دنبال درآمد هنری نبودم ، اظهار کرد: نخستین درآمد من از طریق فروش ترانه بود که اگر اشتباه نکنم در راه ورزش پسرم هزینه شد و البته تا به حال برای اجراهای صحنه ام هزینه ای دریافت نکرده ام و بیشتر دلی کار می کنم.
هفت ترانه از نمایش تئاتر کودک در پروژه ی جدیدم دارم
این هنرمند ترانه سرا گفت: با گروه های نمایشی همکاری میکنم و سال گذشته 9 ترانه یک تئاتر را نوشتم و خودم لحن گذاری کردم و ناظر ضبط بودم که خدا با ما همراه بود و کار خوبی شد و پروژه ی جدیدم هم یک تئاتر کودک است که هفت ترانه از این نمایش را می نویسم.
در خانواده ی شعر شناسی بزرگ شده ام/ با کمک همسرم آرامش هنری ام را در شعر و ترانه پیدا کردم
وی با اشاره به اینکه برای تئاترم به جز حمایت مادر که همیشه مخفیانه من را کمک میکردند حامی دیگری نداشتم؛ افزود: برای شعر به واسطه ی این که در خانواده ی شعر شناسی بزرگ شده بودم اول مادرم و بعد برادرم حامی و پشتیبانم من بودند و بعد از ازدواجم همسرم همیشه مثل کوهی محکم در تمام ضمینه ها من را حمایت کردند با کمک همسرم آرامش هنری ام را در شعر و ترانه پیدا کردم.
دوازده دفتر شعر نشان تمام آن سال های سکوتم بود
ترانه سرا هرمزگانی تصریح کرد: من به دنبال شعر نرفتم شعر در من زندگی میکرد و من با شعر نفس کشیدم و شعر زیستم و هیچ وقت از من جدا نبود حتی زمانی که به مدت ده سال درست قلم نزدم دفترهای موجودم گویای این مطلب است که نمیتوانستم جدا باشم و دوازده دفتر شعر نشان تمام آن سال های سکوتم بود.
هنوز عاشقانه آن دفاترم را دوست دارم
قوامی در ادامه بیان کرد: شاید گاها غزل می نوشتم ولی عمده نوشته هایم در آن سالها نیمایی بودند که هنوز عاشقانه آن دفاترم را دوست دارم و احساس نابی که هر بار که ورق می زنم دفاترم را گونه هایم را میهمان اشک می کند
ما بدون شعر نمیتوانیم نفس بکشیم/شعر هوای سالم ریه های ماست
وی به تفاوت شاعر زاده ها و شاعر شده ها پرداخت و گفت: تفاوت بین شاعر زاده ها و شاعر شده ها در این است که ما بدون شعر نمیتوانیم نفس بکشیم و شعر هوای سالم ریه های ما است و دردی عزیز که همیشه زخم میزند و مرحم میشود.
تا به حال به دنبال چاپ مجموعه نبودم / لزوم حمایت بیشتر اداره ارشاد هرمزگان از قشر صاحب قلم
این مجری هرمزگانی با بیان اینکه تا به حال به دنبال چاپ مجموعه نبودم ولی احساس میکنم دیگر زمان آن فرا رسیده است تا دنیایم را با مخاطب هایم تقسیم کنم ؛ تصریح کرد: حمایت اداره ی ارشاد و حوزه ی هنری را از دوستان صاحب قلم دیده ام اما به شخصه دوست دارم با انتشاراتی کار کنم که نمیدانم به چه دلیل با این که جزء معتبرترین انتشاراتی های کشور هستند با این دو مجموعه همکاری ندارند و امیدوارم اداره ی فرهنگ و ارشاد که متولی هنر کشور هستند حمایت بیشتری از قشر صاحب قلم داشته باشند.
به دلیل زن بودن و مادر بودن به کودکان کار توجه خاصی دارم/ نیاز جامعه ی قلم را آزادی اندیشه در چهار چوب اصول می دانم
شاعر هرمزگانی افزود: فضای بیشتر کارهای من اجتماعی و عاشقانه است گرچه زمانی تمام کارهایم گویای حس فونیسمی من است و دفاع از احساسات زن و حق زن پر رنگ ترین فضای شعر و ترانه را در کارهایم رقم زده است و شاید به دلیل زن بودن و مادر بودن به کودکان کار توجه خاصی دارم و نیاز جامعه ی قلم را آزادی اندیشه در چهار چوب اصول میدانم.
زن در جامعه ی امروزی زنان مورد کم لطفی قرار میگیرد/خلیج برایم معمایی است که هر بار نقطه ای از آن را کشف میکنم/ پوشش ها و آیین و سنن و رسوم بندر در کارهایم استفاده میکنم
وی با بیان اینکه زن در جامعه ی امروزی زنان گاها مورد کم لطفی قرار میگیرد ؛اظهار کرد: سعی کرده ام از پوشش ها و آیین و سنن و رسوم بندر در کارهایم استفاده کنم و گرچه به گویش بندری قلم نمیزنم ولی بندر و آلمان های بندر در کارهایم مشهود است و خلیج برایم معمایی است که هر بار نقطه ای از آن را کشف میکنم و مثلا روایت منمداس را در ترانه ام آنقدر ملموس گفته ام که نمیتوان تشخیص داد من شاعری غیر بومی هستم و گرچه اعتقاد دارم با 10 سال زندگی در بندر عملا من خود را بندری می دانم.
بندرعباس قطب هنر کشور را تشکیل می دهد
قوامی در ادامه بیان کرد: بسیاری از زنان بندری چه تحصیل کرده و چه خانه دار به شعر و هنر علاقه مندند و به نظر من قطب هنر کشور را بندر تشکیل میدهد و در تمام زمینه های هنری زنان بندری دستی بر آتش دارند.
به دلیل بارداری مجبور به رهایی تحصیل شدم / امسال تصمیم دارم تحصیلات در رشته ی موسیقی را ادامه بدهم
وی به تحصیلات خود اشاره کرد و افزود: دیپلم طراحی لباس هستم و در تهران در رشته ی طراحی دکوراسیون داخلی یک ترم را گذراندم ولی به دلیل بارداری مجبور به رهایی تحصیل شدم و هنوز مایل به ادامه تحصیل هستم ولی به دلایلی نتوانستم ادامه دهم و امسال تصمیم دارم رشته ی موسیقی را ادامه بدهم.
دندان سازی را به روش تجربی آموزش دیدم/ در کارهایی که حس درونم را ارضاء می کند مشتاقم خود را محک بزنم
ترانه سرا هرمزگانی ادامه داد: در این سال ها من دندان سازی را به روش تجربی و با گذراندن کلاس های مختلف آموزش دیدم و یک سال در این رشته فعالیت کردم در کنار آن دندانپزشکی تجربی را نیز آموختم و مشتاقم خودم را محک بزنم در کارهایی که احساس میکنم حس درونم را ارضاء میکند.
10 سال از تمام عرصه های هنری فاصله گرفتم/ انجمن ترانه سومین انجمنی بود که خود را در آن محک زدم
این مجری هرمزگانی خاطر نشان کرد: از سیزده سالگی با انجمن آفتاب لارستان که خودم یکی از پایه گذاران آن انجمن بودم فعالیتم را شروع کردم ولی بعد از چند سال فعالیت 10 سال از تمام عرصه های هنری فاصله گرفتم و 10 سال قبل با انجمن دوشنبه ی بندر عباس که جواد ضمیری مدیریت آن انجمن را داشتند شروع ای دوباره کردم و در کنار انجمن دوشنبه به انجمن سه شنبه حوزه ی هنری نیز رفتم و انجمن ترانه سومین انجمنی بود که خود را در آن محک زدم.
به کمک انجمن ها و نقدهای درست دوستانم اکنون در جایگاه شاعر و ترانه سرا حضور دارم
قوامی اضافه کرد: به کمک این انجمن ها و نقدهای درست و به جای این دوستان بود که اکنون در جایگاه شاعر و ترانه سرا در جمع دوستان حضور دارم و اکنون هم که گروه کرگین ترانه و موسیقی به طور درستی فعالیت خود را شروع کرده که امیدوارم بتوانیم اهداف این گروه را دنبال کنیم و هدفم از تشکیل این گروه تبادل اطلاعات و تشکیل گروه های هنری و تخصصی بود و خواهد بود.
باید به هنرمندان پیشکسوت احترام بگذاریم/ در همه عرصه های هنری موانعی وجود دارد
نویسنده هرمزگانی افزود: در عرصه ی هنر فرقی نمیکند کدام عرصه همیشه در تمام عرصه ها موانعی وجود داشته و کم و کاستی هایی که به نظر من با یک برنامه ریزی درست و پایه ای میتوان بسیاری از مشکلات را حل کرد و هر کدام از ما اگر از خود شروع کند و نقد کند خود را تمام مشکلات حل میشود و انتقاد پذیر باشیم و به پیشکسوت ها احترام بگذاریم.
انتهای پیام/م
Related Assets:
ویژه زنان
-
کمبود فضاهای تفریحی بانوان در یزد (Opens New Window)
-
آنفلوانزا عامل ۴۰ درصد بیماری تنفسی کودکان یزدی (Opens New Window)
-
۲ درصد از دانشآموزان شهر یزد مبتلا به شپش هستند (Opens New Window)
-
ریحان، پاتوق لحظههای خوش دخترانه (Opens New Window)
-
۶۰ درصد قربانیان جنگ غزه زنان و کودکان هستند (Opens New Window)
-
لزوم پرهیز از موازیکاری دستگاهها در مبارزه با مواد مخدر (Opens New Window)
-
زیبایی به چه قیمت؟ (Opens New Window)
-
خانهای برای نفسکشیدن بدون ویروس و بیماری! (Opens New Window)
-
برگزاری رزمایش الی بيت المقدس به مناسبت هفته بسیج در یزد (Opens New Window)
-
آزادی مادر در بند با کمک فرزند شهیدِ یزدی (Opens New Window)
-
نفرات برتر مسابقات اسکواش بانوان یزد معرفی شدند (Opens New Window)
-
اقتداری اولین بانوی ایرانی فاتح جهان در اسکواش (Opens New Window)
-
بیشاز ۵۰۰ زوج یزدی در انتظار وام ازدواج (Opens New Window)
-
«زن دلخواه خدا» یا «زن مدنظر غرب» (Opens New Window)
-
مطب پزشک متخلف زنان و زایمان در یزد پلمب شد (Opens New Window)
-
قیمت پوشاک در یزد تغییری نداشته است (Opens New Window)
-
حضور استاندار در منزل مدیرمسئول یزدبانو (Opens New Window)
-
بهرهبرداری از ۲۹ واحد بهداشتی در یزد (Opens New Window)
-
چرا بیمارستان ولیعصر بافق تکمیل نشده است؟ (Opens New Window)
-
آزادی ۳ مادر زندانی یزدی با کمک جاماندگان اربعین حسینی (Opens New Window)
نکات خانه داری
-
درمان فیبروم رحم به کمک طب سنتی (Opens New Window)
-
افراد غیرمتخصص باعث تخریب طب سنتی هستند (Opens New Window)
-
۲۰ نکته خانهداری مدرن برای همه خانمها (Opens New Window)
-
طرز تهیه مقلوبه پلو عربی مرغ و بادمجان خوشمزه و مجلسی (Opens New Window)
-
آشپزی مدرن و سنتی روی یک سفره (Opens New Window)
-
ترفندهای ساده ولی کاربردی در خانه داری (Opens New Window)
-
طرز تهیه پلوی نخود فرنگی با مرغ ریش ریش شده (Opens New Window)
-
ترفندهای جالب خانهداری که نمیدانستید!/ تصاویر (Opens New Window)
-
جشنوارههای بومی نشاط اجتماعی جامعه را میافزاید (Opens New Window)
-
نکات خانهداری مدرن برای همه خانمها (Opens New Window)
-
طرز تهیه لقمههای گوشتی (Opens New Window)
-
طرز تهیه کوکو پیازچه با سس مخصوص (Opens New Window)
-
شولی؛ پیش غذای محبوب یزدی ها + تصاویر (Opens New Window)
-
شستن ظرف ها بدون پیش بند این عوارض را به دنبال دارد (Opens New Window)
-
مرغ همچنان در اوج (Opens New Window)
-
دستور رئیس جمهور به دو وزارتخانه برای کنترل قیمت مرغ (Opens New Window)
-
یارانه ۲.۵ میلیارد دلاری برای تولید گوشت مرغ کجا رفت؟ (Opens New Window)
-
راهکارهایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در دوران کرونا (Opens New Window)
-
فعالیت زیرزمینی آرایشگاه های زنانه یزد در اوج کرونا!/آرایشگاههای زنانه متخلف لغو مجوز دائم میشوند (Opens New Window)
-
راههای محافطت از کودکان در برابر کووید۱۹ (Opens New Window)