زنان پنج درصد معتادان استان یزد/ 20 درصد معتادان یزدی مدرک کارشناسی دارند
به گزارش خبرنگار یزدبانو، بمانعلی روستایی دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان یزد صبح امروز در جمع اصحاب رسانه یزد با گرامیداشت یاد وخاطره شهدای انقلاب اسلامی بویژه شهدایی که در راه مبارزه با مواد مخدر جان خود را از دست داده اند گفت: استان یزد طی سالهای گذشته 37 شهید در راه مبارزه با مواد مخدر تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.
*وجود 40 هزار معتاد در استان یزد/ پتج درصد از معتادان یزدی زن هستند
روستایی از وجود 40 هزار معتاد در استان یزد خبر داد و افزود: پنج درصد این معتادان را زنان تشکیل می دهند و در حالی که سالهای گذشته یک درصد بوده است و این آمار متعلق به افرادی است که به مراکز ترک اعتیاد مراجعه کرده اند.
وی با اعلام این که گرایش به سمت داروهای صنعتی و شیمیایی زیاد است گفت: سن اعتیاد در یزد 30 تا 40 سال است و نمونه های زیر 15 سال هم داشته ایم و آمار دانش آموزی نداریم .
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان یزد در پاسخ به سؤال خبرنگاری که پرسید آیا اینکه گفته می شود آمار معتادان ایرانی نسبت به افغانستان بالاتر است؛ درست است؟ اذعان کرد: معتادان ایرانی بیشتر از افغانی هاست ودر حالی که افغانستان بیشترین مواد مخدردنیا را تولید می کند.
*20 درصد معتادان یزدی دارای مدرک کارشناسی هستند
روستایی با ابراز تأسف از اینکه نمی توانیم اعتیاد را به صفر برسانیم افزود: 20 درصد معتادان یزدی دارای مدرک کارشناسی هستند و 70 تا 80 درصد معتادان دارای شغل بوده اند که با گرایش به مواد مخدر بیکار شده اند.
*قیمت انواع مواد مخدر در استان یزد
وی در ادامه با اشاره به قیمت فروش انواع مواد مخدر در بازار استان، اعلام کرد: قیمت هر کیلوگرم تریاک با 24 درصد کاهش در سالجاری به دو میلیون و 200 هزار تومان رسیده است و سال گذشته هر گرم آن 8500 تومان بود.
وی افزود: هر کیلوگرم شیشه نیز با افزایش قيمت به 20 میلیون تومان رسیده است و هر کیلوگرم هروئین نیز 10 میلیون تومان است .
این مقام مسؤول در شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان یزد با بیان این مطلب که شیشه مصرفش بیتشر جنبه فردی و توهم زایی دارد ولی شیشه اثر اجتماعی دارد افزود: باورهای غلط از طریق رسانه ها ترویج می شود مثل اینترنت که برخی در گذشته اعتقاد به بودن یا نبودن آن داشتند الان در دسترس همه است و اکنون بحث فیلتر شکن هست که استفاده می شود و نباید صورت مسأله را پاک کرد.
*وجود 60 تشکل فعال در زمینه درمان و پیشگیری از مواد مخدر
روستایی از فعالیت 60 تشکل فعال در زمینه پیشگیری از اعتیاد در جامعه و درمان معتادان خبر داد و افزود: کمپ هایی که بیشتر توسط معتادانی که خودشان ترک کرده اند ایجاد شده و 20 درصد موفقیت آمیز بوده است و در سال گذشته در مجموع 20 هزار نفر به کمپ های ترک اعتیاد مراجعه کرده اند.
*آموزش 160 هزار دانش آموزدر زمینه پیشگیری از مواد مخدر
وی از آموزش کارگاهی و عملی 160 هزار دانش آموز و دانشجو در زمینه پیشگیری از اعتیاد درسطح استان یزد خبر داد و با انتقاد از برخی رسانه ها که موضوعات سیاسی را پررنگ می کنند گفت: رسانه ها به مباحث مواد مخدر هم توجه کنند.
*20 درصد فعالیت کمپ های ترک اعتیاد یزد موفقیت آمیز است
وی گفت: در بخش درمان خیلی از افرادی که معتاد بوده اند و پاک شده اند در کمپ های ترک اعتیاد به افراد مشاوره می دهند و 20 درصد موفقیت آمیز بوده است واین 20 درصد نسبت به صفر محاسبه می شود نه به صد؛ و گروههای بازرسی بهزیستی و گروههای درمانی به صورت هفتگی از این کمپ ها بازدید می کنند.
*مشخصات فردی مراجعه کنندگان به کمپ های ترک اعتیاد محرمانه است
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان یزد در پاسخ به سؤال خبرنگاری که پرسید آیا اطلاعات افرادی که به این کمپ ها مراجعه می کنند محرمانه می ماند یا نه؟ گفت: این کمپ ها اطلاعات شخصی را به هیچ مرجع قابل پیگیری نمی دهند و اگر معتادان مجوز درمان داشته باشند و دستگیر شوند آزاد می شوند.
*عدم استقبال معتادان در مراجعه به کمپ های ترک اعتیاد
روستایی در خصوص ظرفیت پذیرش در این کمپ ها گفت: ماهیانه 1800 تا 2000 نفر ظرفیت پذیرش در این کمپ ها ایجاد کرده ایم وبقیه ظرفیت ها خالیست.
*فعالیت یک کمپ ترک اعتیاد زنان در یزد
وی از فعالیت 18 کمپ ترک اعتیاد دراستان یزد خبر داد و افزود: یک کمپ متعلق به ترک اعتیاد زنان است که 1000 نفر مراجعه کننده داشته است و اگر ما کمپ های غیر مجاز را ببینیم تعطیل می کنیم و و در تمام شهرستان های استان به جز میبد، هم کمپ درمان اعتیاد داریم وتا کنون کمپ غیر مجاز نداشته ایم.
وی از فعالیت بیش از 100 کلینیک ترک اعتیاد در استان نیز خبر داد و گفت: تاكنون 20 هزار نفر مراجعه داشتهاند و موفقیت آنها در درمان نیز 20 درصد بوده است که آمار قابل قبولی است گرچه ضعف در کلینیک ها وجود دارد و در کلینیک ها نگاه درمانی پولی می شود .
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان یزد هفته جهانی مبارزه با مواد مخدر را از 31 خرداد تا 5 تیر اعلام کرد و افزود: یکی از پرمخاطره ترین و پرتهدیدترین معضلات جامعه بشری مختص مواد مخدر است.
* میزان موفقیت برای کشف مواد مخدر 10 درصد است.
روستایی اظهار کرد: گفتن ریشه کنی مواد مخدر بسیار راحت است ولی آیا ممکن است در حالی که دنیا بدنبال کسب سود از مواد مخدر در کنار نفت و اسلحه است و از هفت هشت هزار تن مواد مخدری که در افغانستان تولید می شود تنها حدود 600 تن آن در ایران کشف می شود و کویر و مرز ما باز است و با همه تلاش هایی که می شود میزان موفقیت برای کشف مواد مخدر 10 درصد است.
وی تصریح کرد: صرف مقابله میسر نیست و در حالی که یک ناامنی نسبی برای قاچاقچیان و توزیع کنندگان و...ایجاد کرده ایم و نمی خواهیم نفی کنیم ولی بازخورد آن بد می شود و شبیه قاچاق کالاست که باز در جامعه یافت می شود.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگاری که پرسید حق الکشف مواد مخدر چقدراست اظهار داشت: حق الکشف آنی هر کیلو تریاک هفت هزارتومان و هروئین 10 هزارتومان است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان یزد از کشف یک تن مواد مخدر در شب گذشته در پاسگاه شهید مدنی خبر داد و گفت: این کشف همراه با درگیری مسلحانه بوده است.
*شبکه جذب معتادان مثل شرکت های هرمی است
روستایی اظهار داشت: بخشی از افراد معتاد که در اجتماع به آنان کاری داده نمی شود برای امرار معاش و کسب درآمد وارد شبکه تزیع می شوند و افراد را مثل شبکه های هرمی وارد این کار و معتاد می کنند.
*سیاست اول انقلاب در مبارزه با مواد مخدر شدیدتربودوی مبارزه با مواد مخدر را یکی از اهداف انقلاب اسلامی از بدو پیروزی عنوان کرد و افزود: همیشه در بحث سیاسی و فرهنگی دچار افراط و تفریط بوده ایم وواقع بینانه برخورد نکرده ایم ومی توانستیم در این مورد با برنامه کوتاه مدت، میان مدت وبلند مدت به مبارزه بپردازیم و این در حالی است که در ابتدای انقلاب برخورد با قاچاقچیان و معضل مواد مخدر محکم تر و شدید تر بود و اگر سیاست اول انقلاب را ادامه می دادیم بهتر بود.
*نگاه به معضل مواد مخدر واقع بینانه نیست
این مقام مسؤول در مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: در یک مقطع دیگر در انقلاب برخوردها ملایمتر شد و معتادین مجرم شناخته شدند و حجم زیادی از زندان ها را معتادین تشکیل می دادند و باز در یک مرحله دیگر معتادان را بیمار معرفی می کردیم و به مراکز درمانی معرفی می کردیم والان هم سیاست بر این است که معتادان خیابانی را به مراکز درمانی می برند و این باعث شده به مواد مخدر واقع بینانه نگاه نکنیم.
*برخی کشورها توزیع کننده مواد مخدرند
روستایی عنوان کرد: خیلی از جوامع با مواد مخدر واقع بینانه برخورد کردند و در حالی که ما در رسانه ها و دانشگاه و غیره اکراه داشتیم که نامی از مواد مخدر ببریم در برخی کشورها رسانه ای بود واکنون در همین کشورها توزیع کننده آشکار به معتادین هستند.
وی افزود: حدود یک دهه گذشته که بحث بیماری های هپاتیت و ایدز ناشی از تزریق مواد مخدر مطرح شد؛ رسانه ای شدن آن ممنوع بود و حتی پیشنهاد دادیم که برای جلوگیری از شیوع این بیماری در کشور وسایل مورد نیاز معتادان از قبیل آمپول و غیره در اختیار آنان قرار گیرد که پذیرفته نشد.
Related Assets:
ویژه زنان
-
کمبود فضاهای تفریحی بانوان در یزد (Opens New Window)
-
آنفلوانزا عامل ۴۰ درصد بیماری تنفسی کودکان یزدی (Opens New Window)
-
۲ درصد از دانشآموزان شهر یزد مبتلا به شپش هستند (Opens New Window)
-
ریحان، پاتوق لحظههای خوش دخترانه (Opens New Window)
-
۶۰ درصد قربانیان جنگ غزه زنان و کودکان هستند (Opens New Window)
-
لزوم پرهیز از موازیکاری دستگاهها در مبارزه با مواد مخدر (Opens New Window)
-
زیبایی به چه قیمت؟ (Opens New Window)
-
خانهای برای نفسکشیدن بدون ویروس و بیماری! (Opens New Window)
-
برگزاری رزمایش الی بيت المقدس به مناسبت هفته بسیج در یزد (Opens New Window)
-
آزادی مادر در بند با کمک فرزند شهیدِ یزدی (Opens New Window)
-
نفرات برتر مسابقات اسکواش بانوان یزد معرفی شدند (Opens New Window)
-
اقتداری اولین بانوی ایرانی فاتح جهان در اسکواش (Opens New Window)
-
بیشاز ۵۰۰ زوج یزدی در انتظار وام ازدواج (Opens New Window)
-
«زن دلخواه خدا» یا «زن مدنظر غرب» (Opens New Window)
-
مطب پزشک متخلف زنان و زایمان در یزد پلمب شد (Opens New Window)
-
قیمت پوشاک در یزد تغییری نداشته است (Opens New Window)
-
حضور استاندار در منزل مدیرمسئول یزدبانو (Opens New Window)
-
بهرهبرداری از ۲۹ واحد بهداشتی در یزد (Opens New Window)
-
چرا بیمارستان ولیعصر بافق تکمیل نشده است؟ (Opens New Window)
-
آزادی ۳ مادر زندانی یزدی با کمک جاماندگان اربعین حسینی (Opens New Window)
نکات خانه داری
-
درمان فیبروم رحم به کمک طب سنتی (Opens New Window)
-
افراد غیرمتخصص باعث تخریب طب سنتی هستند (Opens New Window)
-
۲۰ نکته خانهداری مدرن برای همه خانمها (Opens New Window)
-
طرز تهیه مقلوبه پلو عربی مرغ و بادمجان خوشمزه و مجلسی (Opens New Window)
-
آشپزی مدرن و سنتی روی یک سفره (Opens New Window)
-
ترفندهای ساده ولی کاربردی در خانه داری (Opens New Window)
-
طرز تهیه پلوی نخود فرنگی با مرغ ریش ریش شده (Opens New Window)
-
ترفندهای جالب خانهداری که نمیدانستید!/ تصاویر (Opens New Window)
-
جشنوارههای بومی نشاط اجتماعی جامعه را میافزاید (Opens New Window)
-
نکات خانهداری مدرن برای همه خانمها (Opens New Window)
-
طرز تهیه لقمههای گوشتی (Opens New Window)
-
طرز تهیه کوکو پیازچه با سس مخصوص (Opens New Window)
-
شولی؛ پیش غذای محبوب یزدی ها + تصاویر (Opens New Window)
-
شستن ظرف ها بدون پیش بند این عوارض را به دنبال دارد (Opens New Window)
-
مرغ همچنان در اوج (Opens New Window)
-
دستور رئیس جمهور به دو وزارتخانه برای کنترل قیمت مرغ (Opens New Window)
-
یارانه ۲.۵ میلیارد دلاری برای تولید گوشت مرغ کجا رفت؟ (Opens New Window)
-
راهکارهایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در دوران کرونا (Opens New Window)
-
فعالیت زیرزمینی آرایشگاه های زنانه یزد در اوج کرونا!/آرایشگاههای زنانه متخلف لغو مجوز دائم میشوند (Opens New Window)
-
راههای محافطت از کودکان در برابر کووید۱۹ (Opens New Window)