Skip to Content

معضلی بزرگ؛

عروسک هایی که نقش خواهر و برادر را بازی می کنند


تک فرزندی امروزه سبب شده تا عروسک های بی جان در نقش خواهر و برادر جان بگیرند و کودکان صحبت های کودکانه خود را برای عروسک ها بازگو نمایند.

به گزارش یزدبانو، به نقل ازبازتاب بروجرد، این روزها دردانه های خانواده تنها یکی هستند و این کودکان نام تک فرزند بودن را همیشه با خود به همراه دارند.

برخی از خانواده ها دلیل انتخاب تک فرزندی را در این می دانند که همه تلاششان را تنها برای فراهم کردن امکانات دلبندشان به کار گیرند و فرزند این خانواده بدون کوچکترین ناراحتی و کمبودی پرورش یابد.

بسیاری از خانواده ها مشکلات اقتصادی را دلیلی دیگر برای تک فرزندی می دانند ولی می دانیم که وقتی فرزندی به جمع خانواده اضافه می‌شود،  برکت را این نوزاد به همراه دارد .

شاید چنین خانواده هایی بدون در نظر گرفتن نیازهای اصلی کودک خود، تنها یک فرزند را انتخاب می کنند اما می دانیم که کودکان نیازمند به این هستند که با دیگران ارتباط داشته باشند.

وقتی کودکی به تنهایی در محیط خانواده بزرگ می شود، نمی تواند طعم با هم بودن هم سن و سالان خود و شاید هم کمی دعوا بر سر اسباب بازی را تجربه نماید.


این کودکان همیشه در خانه به تنهایی با عروسک ها و اسباب بازیهای بی جانی که شاید نقش خواهر و برادر آنها را بازی می کنند ارتباط دارند.


این کودکان کسی را ندارند تا با او رقابت، بازی یا دعوا کنند، آن‌ها دوست و همدلی در منزل ندارند بنابراین برخی از احساسات را تجربه نمی‌کنند و فرصتی برای کنترل و مدیریت آن‌ها نخواهند داشت.

بسیاری از تک فرزندان در مواجه با دیگر همسالان خود به راحتی نمی توانند ایجاد ارتباط نمایند و برایشان بسیار سخت است ولی در کودکانی که چند فرزند در یک خانواده هستند به راحتی این ارتباط برقرا می شود.

این کودکان همبازی و هم صحبتی ندارند که بتوانند حرف های کودکانه و روزمره خود را با آنها بگویند و بیشتر اوقات خود را با پدر و مادر سپری می کنند.

کودک تک فرزند بیش از اندازه مورد توجه والدین است و این عامل سبب می‌شود که کودک احساس کند شخص مهمی است اما همین احساس در بزرگسالی ممکن است در شخصیت او تاثیر منفی داشته باشد و انتظار داشته باشد که مانند دوران کودکی مورد توجه قرار بگیرد.

حال اگر پدر و مادر هم شاغل باشند و مدت زیادی را در طول روز در بیرون از منزل باشند، این کودکان در دنیایی از تنهایی به سر می برند.

وقتی این کودکان به سن نوجوانی می رسند باز هم برایشان دشوار است که بتوانند ارتباطی با اقوام و فامیل داشته باشند.

با توجه به همه این موارد و مشکلات ناشی از تک فرزندی اما متاسفانه برخی از خانواده تک فرندی را نوعی کلاس و مد می دانند و ترجیح می دهند به جای چند فرزند تنها یک فرزند را تربیت و به جامعه تحویل دهند.


این خانواده ها حساسیت بسیار خاصی بر کودک خود دارند و به همین دلیل اجازه نمی دهند که فرزندشان در بسیاری از برنامه های مهدها و یا مدرسه شرکت نماید.

بسیاری از والدین کودکان تک فرزند دائما تسلیم خواسته های کودکان خود می شوند و دلشان نمی آید که با گفتن "نه" از طرف والدین دردانه خانواده ناراحت شود.

این روند علاوه بر ایجاد مشکلات شخصیتی در کودکان سبب می شود تا جمعیت کشور نیز با کاهش روبرو گردد.

زندگی مطمئنا با گلهای بیشتری زیباتر می شود.

انتهای پیام/ش
 




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.

ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری