Skip to Content

گزارش مشروح/ مدیر کل کتابخانه های مساجد کشور در یزد خبر داد؛

عضویت بیش از یک میلیون نفر در 11 هزار کتابخانه مساجد کشور/ 14جلد سرانه هر عضو


مدیر کل کتابخانه های مساجد کشور در جمع خبرنگاران یزدی، آخرین آمار کتابخانه های مساجد روستایی و شهری کشور و ظرفیت ارتقا تا 95 هزار کتابخانه، برگزاری جشنواره روستاهای دوستدار کتاب در کشور و ملاک های مهم داوری در این جشنواره را تشریح کرد.

به گزارش خبرنگاریزدبانو، سید ابوالفضل هاشمی در نشست خبری با اصحاب رسانه که در کانون مساجد استان یزد برگزار شد اظهار کرد : 5616 تعداد کتابخانه تحت پوشش(مخزن دار) مساجد کشور پنج هزار و 616 کتابخانه و کتابخانه های باز پنج هزار و 30 کتابخانه است که در مجموع بیش از 11 هزار کتابخانه را  در مساجد کشور در بر می گیرد.



*وجود 14 میلیون جلد کتاب در مساجد کشور
هاشمی تصریح کرد :  بالغ بر 14 میلیون جلد کتاب در مساجد وجود دارد که قریب به یک میلیون و 100 هزار نفر اعضای ثابت کتابخانه ها را تشکیل می دهند.

وی افزود :  این کتابخانه ها شامل ۱۷۸ کتابخانه درجه یک و ۲۴۴ کتابخانه درجه دو و ۵۸۰ کتابخانه درجه سه و ۱۴۲۹ کتابخانه درجه چهار و ۳۱۸۲ کتابخانه درجه پنج است که از آمار فوق تعداد سه هزار و ۶۲۳ کتابخانه شهری و یکهزار و ۹۹۳کتابخانه روستایی هستند.

 

*هزار و 400 کتابخانه مسجد مجوز دارد
این مقام مسؤول با بیان این که کتابخانه ها بر اساس تعداد کتاب، اعضای عضو آن و مساحت کتابخانه ها به درجه های یک تا پنج تقسیم بندی می شوند گفت: هزار و 400  باب کتابخانه مساجد موفق مجوز دریافت کرده اند و امسال نیز در نظر داریم 1200 باب کتابخانه دیگر را نیز دارای مجوز کنیم که سهم استان یزد در این بازه 51 باب کتابخانه است.

*برگزاری جشنواره روستاهای دوستدار کتاب در کشور/تخصیص 30 مییون تومان به راهیافتگان
هاشمی، با اشاره به برگزاری جشنواره "روستاهای دوستدار کتاب"، گفت: این جشنواره امسال توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طراحی شد و قرار بر این بود که در ابتدا پنج روستا به عنوان روستاهای برتر که فعالیت‌های بهتری دارند انتخاب شوند اما در جلسات بعدی این پنج روستا به 10 روستا ارتقا پیدا کرد.
وی با بیان این مطلب که بالغ بر 500 روستا در این طرح شرکت کرده که 46 مورد آن مربوط به استان یزد بود، گفت: در مرحله اولیه اطلاعات پالایش شد و 62 روستا به مرحله دوم راه یافت و پس از داوری 21 روستا به مرحله نهایی رسیدند.
مدیر کل کتابخانه‌های مساجد کشور، ملاک‌های داوری در این جشنواره را خلاقیت و ابتکار، مردمی بودن، جامع و فراگیر بودن و طرح‌های قابل اجرا برشمرد.
هاشمی با اظهار امیدواری از اینکه تعداد روستاهای بیشتری در جشنواره حضور بیایند، بیان کرد :  به هر روستای برتر300 میلیون ریال به صورت نقدی به روستا تعلق می گیرد و در سطح فرهنگی روستا تحول ایجاد می شود .


*هر محله یک کتابخانه/ وجود 95 هزار مکان مذهبی در کشور
مدیرکل کتابخانه های مساجد کشور با بیان اینکه اکنون در کشور ۹۵ هزار مکان مذهبی داریم که قابلیت ایجاد کتابخانه در آنها وجود دارد، تصریح کرد: هدف غایی ما، تحقق شعار «هر محله یک کتابخانه» است و در این مسیر علاوه بر اعتبارات دولتی، به ا عتبارات مردمی نیز نیاز داریم.
هاشمی با بیان اینکه توسعه کمی و کیفی کتابخانه‌ها در دستور کار است، خاطرنشان کرد: هدف نهایی ما این است که در هر محله، یک کتابخانه در دسترس اهالی محل باشد و در این راستا روی کمک مردم حساب می‌کنیم.
وی تصریح کرد: ما برای توسعه کمی و کیفی کتابخانه‌های مساجد کشور، به جز اعتبارات دولتی به اعتبارات مردمی نیز نیاز داریم و تاکنون نیز این کتابخانه‌ها با کمک مردم اداره شده است.

 

*رستگاری : برگزاری جشنواره دوستدار کتاب در یزد

در این نشست،  محسن رستگاری رییس کانون مساجد استان یزد هم قبل از نشست خبری به بیان برنامه های کانون مساجد استان در دهه فجر پرداخت و گفت : غبارروبی گلزار شهدا، ایستگاه های صلواتی در مساجد، دیدار با خانواده های شهدا ، برگزاری نمایشگاه کتاب، برگزاری مسابقات تنیس و والیبال، خاطره گویی و تجلیل از برگزیدگان مسابقه روح خدا که برای سومین سال در استان اجرا شد؛ از اهم برنامه ها برشمرد.

 

*شرکت قریب به 50 روستا در جشنواره دوستدار کتاب
وی به بیان جشنواره دوستدار کتاب پرداخت و گفت : 119 اثر به دبیرخانه ارسال شده که 46 روستا از شهرستان های مهریز، ابرکوه و تفت در این جشنواره شرکت کرده اند که دبیری این برنامه با کانون های فرهنگی هنری مساجد می باشد.
این مسؤول افزود: 677 کانون در سطح استان فعالیت دارد که 160 کتابخانه باز، 249 کتابخانه مخزن دار و یک کتابخانه دیجیتال در استان وجود دارد و 33 کتابخانه مجوز دار شده اند.

انتهای پیام/ص
 




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری