Skip to Content

یک کارشناس مذهبی مطرح کرد؛

مؤلفه های یک ازدواج موفق/ رسیدن به کمال اساسی‌ترین هدف ازدواج


مدیر مدرسه حضرت خدیجه(س) گفت: هدفی که اسلام برای ازدواج معین کرده حفظ دین است به طوری که در روایتی از پیامبر اکرم(ص) نقل شده کسی که ازدواج کند، نصف دینش کامل می شود.

به گزارش یزدبانو؛ به نقل از گوهرشاد نیوز، سکینه نیک مدیر حوزه علمیه حضرت خدیجه (س) در خصوص مؤلفه های ازدواج موفق گفت: در ابتدا مقصد و هدف ازدواج باید بررسی شود، وقتی هدف برای جوان مشخص شد، می توان اسباب و سازکار مناسب برای رسیدن به آن را پیدا کرد.

نیک با بیان اینکه هر مقصد اسباب و ابزار متناسب به خودش را دارد، در خصوص هدف ازدواج از منظر اسلام، گفت: هدفی که اسلام برای ازدواج معین کرده حفظ دین است به طوری که در روایاتی از پیامبر اکرم(ص) نقل شده کسی که ازدواج کند، نصف دینش کامل می شود و یا حتی فراتر در جایی دیگر آمده با ازدواج دو سوم دین مسلمان کامل می شود.

وی هدف اساسی ازدواج را رسیدن به کمال دانست و گفت: با مشخص شدن هدف فرد از ازدواج، این پرسش مطرح می شود که این فرد با چه کسی ازدواج کند تا به غایت مورد نظرش یعنی کمال برسد. به عنوان مثال ما در روایات داریم که به بی نماز و شراب خوار دختر ندهید چرا که بی نماز و شرابخوار دین انسان را کامل نمی کند.

این کارشناس دینی داشتن یک ازدواج موفق را بسته به نوع انتخاب همسر دانست و اظهار داشت: در امر ازدواج چه برای دختر و چه برای پسر دینداری و نجابت از اهمیت فراوانی برخوردار است به عبارتی به دختران و پسران توصبیه می کنم قبل از توجه به هر ملاک دیگری برای انتخاب همسر آینده یشان، ایمان طرف مقابل را در رأس اهمیت قرار دهند. به عنوان مثال; کسی که دیندار باشد چه همسرش را دوست داشته باشد و چه دوست نداشته باشد با او بد رفتاری نمی کند و برعکس ایمان او سبب می شود که با همسرش خوش رفتاری کند.

نیک با اشاره به اینکه بعضی افراد وسیله ها و مقدمات رسیدن به هدف را با خود هدف اشتباه می گیرند، خاطر نشان کرد: زوم کردن روی زیبایی صرف یا مال و ثروت طرف مقابل، نمی تواند ضامن خوشبختی فرد باشد، اگر شما به خاطر دین ازدواج کنید، مال و جمال هم نصیب شما می شود و اگر برای مال و جمال ازدواج کردید خدا شما را به همان ها وا می گذارد.

مدیر مدرسه حوزه علمیه حضرت خدیجه(س) سازکار ازدواج پایدار را این گونه تشریح نمود: سازکار ازدواج پایدار این است که ببینیم، که برای چه می خواهیم، ازدواج کنیم دوم اینکه اینکه با چه کسی ازدواج کنیم؟ که ما را به آن هدف برساند و قطعاً آن شخص از منظر اسلام، انسان متدینی است که برای شریک زندگی اش دو بال پرواز می باشد.

این کارشناس دینی ، توجه به تجملات در ازدواج را امری منفی تلقی نمود و افزود: گرایش جوان ها و خصوصاً خانواده ها به سمت تجملات و تجمل گرایی، شرایط ازدواج را برای جوانان مشکل و در بعضی موارد غیر ممکن کرده است.

وی در پایان افزود: مدیر مدرسه علمیه حضرت خدیجه گفت: در مسأله ازدواج رعایت عقل، شرع و عرف، مسأله روانشناسی جوان ها و آرزو های جوانان را  نباید کنار کذاشت ، چرا که در اسلام حذف هیچ یک از اینها توصیه نشده است.به عنوان مثال برای ازدواج حضرت زهرا (س) هم مراسم عزوسی تدارک دیده شد. ایشان جهیزیه داشتند، حضرت علی(ع) خانه ای برای اقامت ایشان آماده کردند، با این حال اسلام افراط و تفریط در هیچ چیزی را جایز نمی داند.

انتهای پیام/ش

 




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری