Skip to Content

تولید کننده نمونه کشوری در میبد؛

10 مانع صعب العبور پیش روی تولیده کننده چینی سنتی/حمایت از کالای ایرانی در حد شعار باقی نماند +تصاویر


تولید کننده نمونه میبدی گفت: هر روز شاهد تبلیغ حمایت از تولید و کالای ایرانی از رسانه ها هستیم ولی حمایت از کالای ایرانی حرف تا عمل فاصله زیاد است.

به گزارش یزدبانو، استان یزد یکی از مهم ترین استان های کویری ایران است که خاستگاه انواع مختلفی از صنایع دستی است؛ یکی از صنایع دستی مشهور این استان سفال و سرامیک است که در واقع به عنوان نمادی از یزد مطرح می‌شود. هنر سفالگری در استان يزد به ويژه در شهر ميبد دارای طرح‌های ويژه‌ای است که از حال و هوای كوير نشأت گرفته است.

صنایع دستی این دیار کویری به علت دارا بودن طرح ها و نقوش خاص خود بيشتر داراي جنبه نمادين بوده و ريشه در آيين هاي کهن دارد و همین موضوع وجه تمایز آن با سایر محصولات سایر استان‌ها است.

با توجه به سابقه دیرینه صنایع دستی در استان یزد به ویژه شهرستان میبد این عرصه توانسته زمینه اشتغال بسیاری از افراد بومی این منطقه را فراهم کند ولی این هنر صنعت چند سالی است که با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم می کند، در همین راستا و با توجه به شعار حمایت از تولید و کالای ایرانی گفتگویی داشتیم با یکی از فعالین و تولیدکنندگان نمونه سفال و سرامیک که در ادامه به آن می پردازیم.

امیرعلی زارع مدیرعامل شرکت چینی سنتی میبد در گفتگو بامیبد خبر در مورد فعالیتش در این عرصه بیان داشت: بنده 30 سال است که در این حرفه کار می کنم قبلا در جهاد کشاورزی مشغول به کار بودم ولی با توجه به نیازی که در زمینه احیای هنر صنعت سفال و سرامیک احساس می شد با موافقت مسئولین وقت از جهاد خارج و این کارگاه تولیدی را در سال 1366 تاسیس کردم که کل هزینه آن از طریق سهامدارن و منابع داخلی برخی از بانک ها تامین شد.

وی در مورد ضرورت تاسیس این کارگاه تولیدی اظهار داشت: با توجه به اینکه هنر صنعت سفال و سرامیک از دیر باز در شهرستان میبد رواج داشته و از صنایع دستی مهم و اصلی این شهرستان بوده که در این زمینه نیز استاد کارهای چیره دستی با گل رس به این حرفه مشغول بوده اند به همین جهت و با حمایت و تشویق مسئولین جهاد و صنایع دستی برای احیاء این هنر صنعت و توسعه آن بصورت صنعتی و با کیفیت بالاتر در این زمینه گام برداشتم. در ابتدا با سه کارگر این کار آغاز شد که شکر خدا در حال حاضر 70 نفر در این کارگاه مشغول به کار هستند.

زارع به افتخاراتی که در زمینه تولید این صنایع دستی کسب کرده اشاره و گفت: مقامات رده بالای کشور بارها از این کارگاه بازدید کرده و بنده را مورد تشویق قرار داده اند. مهمترین افتخارات این شرکت تولیدی در سالهای 1378 و 1387 رقم خورد که بعنوان تولید کننده کشوری معرفی شدم و در سالن اجلاس سران از دست رؤسای جمهور وقت لوح تقدیر گرفتم. این توجه باعث شد تا تولیدات و کیفیت را افزایش دهم.
وی ادامه داد: در حال حاضر بیش از 300 قلم کالا از قبیل بشقاب، کاسه، قوری، دیس، فنجان و بطور کلی اکثر اقلام مورد نیاز در آشپز خانه را تولید می کنیم. 60 درصد دستگاههای تولیدی ما خارجی هستند که نیاز دارد مهندسین ما برای تولید این ماشین آلات دست به کار شوند. تمام نقوش و طرح های روی ظروف کار دست بوده و بر گرفته از طرح های قدیمی استادکاران این حرفه در میبد می باشد که با این کار دوباره این نقوش زنده و احیا شدند.

کارآفرین میبدی در مورد میزان تولید شرکت خود اذعان داشت: ما تنها شرکت تولیده کننده ظروف چینی سنتی در ایران هستیم که محصولات ما از کیفیت و عمر طولانی برخوردار است. ظرفیت اسمی تولید ما 500 تن در سال است که از این مقدار 250 تن در سال تولید داریم. گلوله های سرامیکی در سال هزار تن تولید می شود.

تولید کننده میبدی به عمده ترین مشکلات تولید اشاره و اظهار داشت: رکود، ورود بی رویه اجناس چینی به بازار، گرانی قیمت حامل های انرژی و مواد اولیه، عدم نقدینگی و برگشت خوردن چک های مشتریان، گرانی نرخ بیمه کارگران، مالیات بر ارزش افزوده، عدم پرداخت یارانه تولید، مشکلات فراوان برای دریافت وام و عدم حمایت و توجه مطلوب مسئولین از تولید کنندگان بویژه تولید کنندگان صنایع دستی مشکلاتی است که تولیدکنندگان با آن دست و پنجه نرم می کنند. بانکها در پرداخت وام برای دریافت وثیقه تولید کننده را به چالشی اساسی می کشانند بطوریکه خود کارخانه و محل طرح را بعنوان وثیقه قبول ندارد و تولید کننده را مجبور می کنند که برای اخذ وام وثیقه های سنگینی که در توان او نیست بیاورند. مسئولین استانی و شهرستانی با ما همراهی دارند و لی همراهی تا حمایت فاصله زیادی دارد و بیشتر حمایت آنها بصورت شعاری می باشد. 

وی مهمترین مشکل صادرات را نبود بسته بندی مناسب و با کیفیت دانست و عنوان کرد: متاسفانه ما بسته بندی خوبی نداریم. جنس با کیفیت بالا تولید می شود و در کارتن های معمولی و نامناسب بسته بندی می شوند. در این زمینه حمایتی خاصی صورت نگرفته و شرکتهایی مثل ما نیز چون توان مالی لازم را نداشتیم نتوانستیم کار مناسبی را در این زمینه انجام بدهیم. نیاز جدی در این زمینه احساس می شود که مسئولین باید برای آن چاره ای بیندیشند.

زارع با اشاره به اینکه مسئولین اراده ای برای جلوگیری از واردات ندارند، گفت: متاسفانه در گذشته مسئولین بجای اینکه با در اختیار قراردادن ارز دولتی و ارزان به تولیدکنندگان زمینه ساز رشد و توسعه این صنعت در داخل کشور شوند و موجبات ورود دستگاههای پیشرفته برای تولید بهتر و با کیفیت تر و انتقال دانش فنی شوند با دادن این ارز به وارد کنندگان باعث شدند تا محصولات کشور چین به بازارهای ایران سرازیر شده و موجب ورشکستگی و تعطیلی بسیاری از این شرکتها در سراسر کشور شوند. ما به دلیل تولید کم و کار بصورت دستی که طرفداران خاص خود را داشت در برابر این مشکلات مقاومت کرده و نگذاشتیم شرکت تعطیل شود.

وی با تاکید بر این موضوع که حمایت از کالای ایرانی فقط در حد شعار و نمایش نباشد، اذعان داشت: هر روز شاهد تبلیغ حمایت از تولید و کالای ایرانی از رسانه ها هستیم ولی حمایت از کالای ایرانی حرف تا عمل فاصله زیاد است. 

کارآفرین میبدی ادغام صنایع دستی را با میراث فرهنگی اشتباه خواند و گفت: از زمانی که صنایع دستی با میراث فرهنگی یکی شده تولید ضربه خورده و کمتر به صنایع دستی توجه می شود و بیشتر توجه مسئولین بویژه مسئولین استانی به مقوله میراث فرهنگی می باشد. متاسفانه مسئولینی که برای تصدی معاونت صنایع دستی انتخاب می شوند اکثرا با کار ما آشنایی کاملی نداشته و زمانی که به تجارب لازم دست پیدا می کنند تعویض می شوند. به دلیل عدم حمایت از طرف متولیان امر و هزینه های بالا نتوانستم در نمایشگاههای خارجی شرکت کرده و محصولات خود را برای صادرات به کشورهای دیگر بطور مستقیم معرفی کنم. البته توسط برخی از تجار و بازرگانان ایرانی محصولات شرک به کشورهای دیگر از جمله کشورهای اروپایی و کانادا صادر می شود.

زارع در مورد توسعه کارگاه تولیدی خود بیان داشت: چند سالی است در کنار تولید ظروف چینی سنتی برای تامین نیاز کارخانجات کاشی منطقه و با توجه به نیاز سنجی بازار اقدام به تولید گلوله های سرامیکی کرده ایم. 40 درصد کاشی کشور در میبد تولید می شود و این کارخانجات برای تولید کاشی ماهیانه نیازمند بیش از 40 تن گلوله سرامیکی هستند. 80 درصد این نیاز از کشور چین تامین می شود در صورتیکه اگر مسئولین از ما حمایت کنند ما می توانیم با توسعه بیشتر کارگاه و افزایش تولید با کیفیت از نیاز به واردات کاسته و از خروج ارز جلوگیری کرده و موجبات اشتغال افراد بسیاری را در شرکت فراهم کنیم با حمایت مسئولین می توانیم کارگران شرکت را تا 300 نفر هم افزایش دهیم. این کار مصداق بارز اقتصاد مقاومتی می باشد.

وی از مسئولین تامین اجتماعی در خواست داشت تا شرایطی را فراهم کنند تا استاد کاران بازنشسته که تجارب و مهارت بالایی در این زمینه دارند بتوانند به کار خود ادامه دهند.
تولید کننده میبدی در پایان بیان داشت: صنایع دستی همیشه مورد پسند و علاقه مردم چه در ایران و چه سایر کشورها می باشد. دولتمردان و متولیان امر با حمایتهای خود می توانند زمینه رشد و توسعه تولید صنایع دستی را فراهم و موجب اشتغال جوانان زیادی شده و در جهت حل مشکلات اقتصادی و بیکاری در کشور گام های مهمی را بردارند.
انتهای پیام/اد




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری