Skip to Content


52 درصد جرائم در فضای مجازی سرقت های مالی است


بررسی ها در یک طرح پژوهی نشان می دهد که 99 درصد از پرونده های تعارضات خانوادگی مرتبط با استفاده از شبکه های اجتماعی است.

به گزارش یزدرسا  به نقل از مرصاد، شاید یکی از پر تکرار ترین خبرهایی که این روزها در رسانه های مختلف به چشم می خورد آسیب ها و تبعات جبران ناپذیر شبکه های اجتماعی برای خانواده ها و مخصوصا جوانهاست.

 

آمارهای دردناکی از سرقت های مالی گرفته تا قتل و تجاوز... که همگی ثمره بی واسطه خاصیت شبکه های اجتماعی یعنی همان مجازی شدن حریمها و محدوده های خصوصی و شخصی است.

 

خبر دختر بچه چند ساله ای که کشته می شود و مورد تجاوز قرار می گیرد و یا پدری که بهد از انتشار تصاویر خصوصی دخترش در تلگرام خودکشی می کند. اینها فقط بخشی از تحفه اندک خانه های بدون دیوار تلگرامی و سایر شبکه های اجتماعی است.

 

استان کرمانشاه نیز البته از دستاورد های این فضای مجازی و بدون مرز و البته صدمات و آسیب های ناشی از آن بدون سهم نبوده است. آسیبهایی که در آمار تکان دهنده پلیس کرمانشاه بیش از پیش نمایان است.

 

استفاده از تلگرام در خود کشورهای میزبان این نرم افزار به آزادی ایران نیست

 

سرهنگ محمدرضا آمویی معاون فرهنگی اجتماعی انتظامی استان کرمانشاه در پاسخ به این سوال که آیا اصل شبکه های اجتماعی مضر است یا خیر، اظهار داشت: باید به شبکه های اجتماعی همانند یک سکه دو رو نگاه کنیم که هم آسیب زا هستند و هم استفاده مثبت دارند، اما باید گفت متاسفانه بسیاری از پرونده هایی که در حوزه انتظامی شکل می گیرد، مرتبط با شبکه های اجتماعی است.

 

وی افزود: در سال گذشته 15 هزار پرونده به دوایر اجتماعی و مرکز آرامش در استان کرمانشاه ارجاع شد و گرچه 87 درصد آنها به مصالحه ختم شد و بالاتر از نرم کشوری بود، اما درصد قابل تاملی در برخی کدهای تشخیصی، آسیب ها از سوی شبکه های اجتماعی بوده است.

 

آمویی ادامه داد: مسئله دیگری که شبکه های اجتماعی در کشور ما ایجاد کرده اند شکاف بین نسلی است که روز به روز عمق آن بیشتر می شود.

 

وی گفت: حضور در شبکه های اجتماعی گسست بین خانواده ها را رقم زده است. این حضور، جوانان و نوجوانان ما را به انزوا کشیده است و از فضای واقعی دور شده و در فضای مجازی قرار گرفته اند.

 

معاون فرهنگی اجتماعی انتظامی استان کرمانشاه افزود: تاکیدی که در بحث آسیب شبکه های اجتماعی داریم این است که طرف مقابل در ارتباطهای مختلف را در شبکه اجتماعی نمی شناسیم و کاملا یک فضای مصنوعی را می بینیم.

 

آمویی اظهار داشت: در میان شبکه های اجتماعی در داخل کشور بیشترین کاربران را در فضای تلگرام شاهد هستیم و این آمار تنها مختص کشور ایران است، اما چه اتفاقی در حال رخ دادن است و آیا کشورهایی که این شبکه را طراحی کرده اند با همین کیفیت و وضعیت دسترسی در اختیار مردم خود قرار می دهند؟

 

وی ادامه داد: ورود تکنولوژی اجتناب ناپذیر است اما بایستی فرهنگ استفاده نیز لحاظ شود، آیا این فرهنگ به موازات ورود تکنولوژی در اختیار کاربر قرار گرفته است و آیا بحث تعهدات اخلاقی در فضای مجازی را آموزش داده ایم؟

 

معاون فرهنگی اجتماعی انتظامی استان کرمانشاه تصریح کرد: گرچه فرهنگ را باید مردم و دستگاه های متولی ایجاد کنند اما دستگاه های دولتی و حاکمیتی باید آموزش را دراختیار مردم قرار دهند، ضمن اینکه خود مردم نیز سهم بسیاری در این فضا دارند. در خصوص شایعه ای که اتفاق می افتد و در شبکه های اجتماعی منتشر می شود باید دید مردم چقدر اخلاق مداری  می کنند و مانع از نشر آن می شوند.

 

99 درصد تعارضات خانوادگی در کرمانشاه مرتبط با استفاده از شبکه های اجتماعی است

 

آمویی با بیان اینکه اعضای شبکه های اجتماعی خود مردم هستند، گفت: بر اساس یک کار پژوهشی انجام گرفته در حوزه تعارضات خانوادگی، در بین 400 پرونده که به صورت کاملا تصادفی و از میان پرونده های ارجاعی به معاونت اجتماعی انتخاب شده بود به جرات می توانیم بگوییم 99 درصد منشا تعارضات خانوادگی در استان کرمانشاه شبکه های اجتماعی است.

 

52 درصد جرائم در فضای مجازی سرقت های مالی است

 

همچنین سرهنگ علی شفیعی مهر رئیس پلیس فتا استان کرمانشاه نیز در گفتگو با مرصاد اظهار داشت: بیشترین جرائم اخلاقی به وقوع پیوسته در فضای مجازی استان مربوط به برداشت از حساب به میزان 52 درصد بوده است.

 

وی گفت: کشف 105 درصدی جرایم نشان از رصد کامل فضای مجازی توسط پلیس فتای استان است.

 

شفیعی مهر خاطر نشان کرد: تا کنون 370 سایت نیز که اقدام به آموزش هک کرده اند توسط پلیس فتای استان کرمانشاه شناسایی شده اند.

 

وی تصریح کرد: یکی از مشکلات اخلاقی عدیده در شبکه های مجازی هتک حیثیت افراد با انتشار عکس های خصوصی، نشر اکاذیب با هدف اخاذی و کلاهبرداری است.

 

رئیس پلیس فتا استان کرمانشاه کاهش 10 درصدی جرائم اقتصادی و 3 درصدی جرائم اجتماعی را از دیگر موفقیت ها با اقدامات صورت گرفته از سوی پلیس فتای استان عنوان کرد.

 

انتهای پیام/ص

Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری