60 درصد نانواییهای یزد غیراستاندارد هستند
به گزارش یزدبانو؛ متاسفانه علیرغم مصرف بالای نان در جامعه، هنوز استاندارد بودن نان برای مردم تعریف مشخصی ندارد و اين در حالي است كه برخی از نانها دارای نمک بیش از حد معمول، افزودني و آرد باکیفیت پایین هستند.
در برخی موارد نیز نانهای یک نانوایی یک شکل و یک اندازه نیستند يا حتی سوخته از تنور بیرون میآیند و بر سر سفره مردم جای میگیرند كه تمام اين مسائل گویای غیراستاندارد بودن برخی از نانها است .
البته نانوایان نیز در شرایط نامطلوب اقتصادی كنوني تعریفهای جدیدی برای نان و قیمت آن تعيين ميكنند و از اين طريق كاستيهاي خود در تهيه و عرضه نان را سرپوش ميگذارند.
«سید جلال پیروزی فرد» رییس اتحادیه نانوایان یزد در گفتو گو با خبرنگار ایسنا - منطقه یزد، با اشاره به غیراستاندارد بودن نانواییهای تنوری موجود در استان، اظهار ميكند: 60 درصد از نانواییهای یزد، تنوری و غيراستاندارد هستند اما به دلیل سازگاری نانهاي حجيم با ذائقه مردم يزد نمیتوان از پخت اين نوع نانها جلوگیری کرد .
وی در مورد علت غیراستاندارد بودن نانواییهای تنوری نيز تصریح ميكند: نانهای تنوری به طور مستقیم در معرض آتش قرار میگیرند و این به معنای غیراستاندارد بودن تنور پخت نان در اين نوع نانواييهاست.
به گفته وي، چنيني وضعيتي در برخي از دستگاههای دوار نانوایی نيز وجود دارد كه آنها را نيز غيراستاندارد كرده است چرا كه نان را در معرض مستقیم آتش، پخت میشود.
این مسئول استاندارد بودن نانوایی را شامل داشتن شرايط استاندارد براي تمام دستگاهها و تجهیزات، آرد و در نهایت نان عنوان ميكند و ميگويد: استاندارد بودن تنها منحصر به نان نیست بلكه باید تمام موارد مذکور نيز مشمول آييننامههاي استاندارد باشند که البته نظارت بر این حوزه برعهده اداره استاندارد است.
وی در مورد ویژگیهای نان استاندارد نيز بیان ميكند: نان داراي سبوس، با کیفیت و داراي وزن، اندازه و قیمت مشخص در زمره نانهاي استاندارد قرار میگیرد و در چنين وضعيتي ماندگاری نان حتی به بیش از 24 ساعت نيز میرسد .
پیروزیفرد عدم ثبات وضعیت آرد را یکی از مشکلات نانواییها براي استاندارد شدن عنوان ميكند و ميگويد: آرد طباخي در یزد به دلیل عدم ثبات وضعیت نان، سبوسگیری و رطوبت از وضعيت ثابتی بهرهمند نيست هر چند كه وضعیت كنوني آن قابل قبول است و جای هیچ نگرانی وجود ندارد .
وی با تاکید بر این که رعایت استاندارد نان به منزله رعایت حقوق مردم است، تاكيد ميكند: نان، حق مردم است و نانوایان باید بر این مسئله واقف باشند و استانداردهای آن را به درستی رعایت کنند .
این مسئول در پایان بازنگری و نظارت جدی بر نانواییها را یادآور ميشود و ميگويد: به زودی با تغییرات جدید و متناسب با قیمت و در نظر گرفتن موارد مشابه، استاندارد نان شامل وزن دقیق، اندازه و قیمت آن تعریف و به صورت تابلو در تمام نانواییها نصب و در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت .
«ناهید شجاع الساداتی» معاون ارزیابی و انطباق اداره استاندارد استان یزد نيز در رابطه با استاندارد بودن نانواییها به خبرنگار ایسنا ميگويد: استانداردهاي اجباری اين حوزه در حال حاضر شامل آرد و دستگاههای نانواییهاست و نان مشمول استاندارد اجباری نیست از این رو اداره استاندارد بر آن نظارتی ندارد.
وي استاندارد بودن نان پخت شده و نظارت بر آن را در حوزه کاری بهداشت، اتحادیه مربوطه و فرمانداری ميداند ولي در عين حال عنوان ميكند: آرد مصرفي در استان به عنوان ماده اولیه نانواییها از حداقل استاندارد لازم برخوردار است و این موضوع بيانگر کیفیت قابل قبول آن براي تهيه نان است.
این مسئول در پايان نيز خاطرنشان ميكند: در حال حاضر، نانواییهای تنوری به دلیل پخت مستقیم نان با آتش، غيراستاندارد تلقي ميشوند و لازم است با صنعتي شدن پخت نان از بروز چنين اتفاقي در فرآيند توليد نان جلوگيري شود.
ایسنا/
انتهای پیام/ح
Related Assets:
ویژه زنان
- خانهای برای نفسکشیدن بدون ویروس و بیماری! (Opens New Window)
- برگزاری رزمایش الی بيت المقدس به مناسبت هفته بسیج در یزد (Opens New Window)
- آزادی مادر در بند با کمک فرزند شهیدِ یزدی (Opens New Window)
- نفرات برتر مسابقات اسکواش بانوان یزد معرفی شدند (Opens New Window)
- اقتداری اولین بانوی ایرانی فاتح جهان در اسکواش (Opens New Window)
- بیشاز ۵۰۰ زوج یزدی در انتظار وام ازدواج (Opens New Window)
- «زن دلخواه خدا» یا «زن مدنظر غرب» (Opens New Window)
- مطب پزشک متخلف زنان و زایمان در یزد پلمب شد (Opens New Window)
- قیمت پوشاک در یزد تغییری نداشته است (Opens New Window)
- حضور استاندار در منزل مدیرمسئول یزدبانو (Opens New Window)
- بهرهبرداری از ۲۹ واحد بهداشتی در یزد (Opens New Window)
- چرا بیمارستان ولیعصر بافق تکمیل نشده است؟ (Opens New Window)
- آزادی ۳ مادر زندانی یزدی با کمک جاماندگان اربعین حسینی (Opens New Window)
- لزوم یکسانسازی سرفصلهای طرح نماد با محوریت مجموعه بهزیستی (Opens New Window)
- تاثیر آب چغندر بر سلامت قلب زنان (Opens New Window)
- درمان فیبروم رحم به کمک طب سنتی (Opens New Window)
- رعایت حجاب در المپیک کار سختی نبود (Opens New Window)
- نقش زنان در کربلا کمتر از مردان نبود (Opens New Window)
- نخستین پیروزی تیم ملی زنان در لیگ ملتهای آسیای مرکزی (Opens New Window)
- نقش پدر در تغذیه کودک با شیر مادر (Opens New Window)
نکات خانه داری
- درمان فیبروم رحم به کمک طب سنتی (Opens New Window)
- افراد غیرمتخصص باعث تخریب طب سنتی هستند (Opens New Window)
- ۲۰ نکته خانهداری مدرن برای همه خانمها (Opens New Window)
- طرز تهیه مقلوبه پلو عربی مرغ و بادمجان خوشمزه و مجلسی (Opens New Window)
- آشپزی مدرن و سنتی روی یک سفره (Opens New Window)
- ترفندهای ساده ولی کاربردی در خانه داری (Opens New Window)
- طرز تهیه پلوی نخود فرنگی با مرغ ریش ریش شده (Opens New Window)
- ترفندهای جالب خانهداری که نمیدانستید!/ تصاویر (Opens New Window)
- جشنوارههای بومی نشاط اجتماعی جامعه را میافزاید (Opens New Window)
- نکات خانهداری مدرن برای همه خانمها (Opens New Window)
- طرز تهیه لقمههای گوشتی (Opens New Window)
- طرز تهیه کوکو پیازچه با سس مخصوص (Opens New Window)
- شولی؛ پیش غذای محبوب یزدی ها + تصاویر (Opens New Window)
- شستن ظرف ها بدون پیش بند این عوارض را به دنبال دارد (Opens New Window)
- مرغ همچنان در اوج (Opens New Window)
- دستور رئیس جمهور به دو وزارتخانه برای کنترل قیمت مرغ (Opens New Window)
- یارانه ۲.۵ میلیارد دلاری برای تولید گوشت مرغ کجا رفت؟ (Opens New Window)
- راهکارهایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در دوران کرونا (Opens New Window)
- فعالیت زیرزمینی آرایشگاه های زنانه یزد در اوج کرونا!/آرایشگاههای زنانه متخلف لغو مجوز دائم میشوند (Opens New Window)
- راههای محافطت از کودکان در برابر کووید۱۹ (Opens New Window)