9 راهکار بی نظیر برای ایجاد تعادل بین کار بیرون و کار خانه
به گزارش یزدبانو، ابتدا زنان شاغل برای داشتن یك زندگی مشترك موفق باید در انتخاب نوع كار، مقدار زمان مورد نیاز آن كار، محل كار، همكاران و... توجه داشته باشند. وقتی مردی می پذیرد كه همسرش در خارج از خانه مشغول به كار باشد باید به بسیاری از امور چون پایین آوردن توقعات، كمك به همسر در كارهای خانه، یاری رساندن او در تربیت فرزندان، توجه بیشتر به حالات روحی و جسمی همسر و تلاش برای حل مشكلات وی و... توجه نماید.
وظیفه دیگر مردان در این راستا بالابردن تفریحات سالم همسرشان و خانواده می باشد. آنها باید توجه داشته باشند كه همسرشان به دلیل فشار زیاد زندگی نیاز بیشتری به تفریح دارد.
برنامهریزی داشته باشید:
زمان میتواند بهترین دوست و بهترین دشمن شما باشد. باید از زمان بهترین بهره را ببرید. در برنامهریزی روش شخصی خودتان را دنبال کنید. بهطور حتم شیوه زندگی شما با همسایه، خواهر و دوستانتان یکسان نیست و نباید از الگوی دیگران برای زندگی خودتان استفاده کنید.
دفترچه یادداشت کوچکی بخرید و تمام کارهایی که باید هر روز انجام دهید داخل آن بنویسید. دفترچه را همیشه در کیف خود بگذارید و از شب قبل برنامه روز بعدی را کنترل کنید تا موردی از قلم نیفتد.
کارهایی را که انجامشان در طول روز اهمیت بیشتری دارد در اولویت قرار دهید تا برای انجام آنها با کمبود وقت مواجه نشوید. بنابراین مهمترین کارهایی را که روزانه یا هفتگی باید انجام دهید، یادداشت کنید و فهرستی از آنها را داشته باشید تا هیچکدام را از یاد نبرید. شاید در بینشان کارهایی باشد که بتوانید انجامشان را به همسر یا سایر نزدیکان خود بسپارید و جلوی هر کدام یادداشت کنید چه کسی عهدهدار این بخش است. در انتهای هر روز برنامه را مرور کنید و ببینید تا چه حد توانستهاید آنها را به نتیجه برسانید و چه جاهایی زمان را هدر دادهاید.
زندگی برای مادر شاغل خسته کننده و دلهره آور است، اعضای خانواده را هم کسل می کند. حال آنکه با یک برنامه ریزی خوب افراد خانواده می توانند شب ها و تعطیلات آخر هفته ای پر ماجرا ، شاد همراه با استراحت داشته باشند و در کنار آن به امور خانه هم رسیدگی نمایند. روزهای تعطیل که معمولا پنجشنبه و جمعه است، زنان می توانند یک روز را به مرتب کردن خانه و جمعه ها را به استراحت یا گردش همراه با خانواده اختصاص دهند
وقت شناس باشید:
برای آنکه هم خانواده و هم رییس خود را راضی نگه دارید بهترین راه حل آن است که هر کاری را در زمان خودش انجام دهید. در خانه کارهای اداری را فراموش کنید و در اداره مرتبا به خانه زنگ نزنید. بدین ترتیب شما میتوانید بیشترین استفاده را از ساعات خود ببرید و موثر باشید در صورتی که شما روزی مجبور بودید کارهای ادارهتان را به منزل ببرید بهتر است صبح این موضوع را با اعضای خانواده در میان بگذارید و نظر آنها را جلب کنید. از سوی دیگر اگر کودکان شما عادت دارند بدون هیچ دلیلی بعدازظهرها به محل کار شما بیایند، بهتر است این عادت را متوقف کنید. برعکس در صورتی که رییس و همکارانتان عادت دارند، خارج از وقت اداری با شما تماس بگیرند بهترین کار این است که وقتی در خانه هستید تلفن همراهتان را خاموش کنید یا تنها به sms جواب دهید.
در مواقع ضروری از مرخصی استفاده کنید:
عذاب وجدان مادران شاغل زمانی به اوج می رسد که فرزندانشان بیمار شده و نیاز به مراقبت پیدا می کنند و در این زمان است که آرزو می کنند کاش خانه دار بودند اما این مشکل را هم می توان حل کرد ؛ اگر فرزندان خردسال دارید باید سعی کنید از مرخصی های بی مورد استفاده ننموده و وظیفه شناس باشید تا در زمان بیماری فرزندیان به راحتی بتوانید به مرخصی رفته و از فرزند دلبندتان مراقبت کنید.
نباید تمامی انرژی خود را صرف زندگی خانوادگی و کاریتان کنید. گرچه هر دوی آنها به شما نیاز مبرم دارند اما فراموش نکنید که شما هم باید برای خودتان وقتی قایل شوید. به عنوان مثال فعالیت بدنی مورد علاقهتان را انتخاب کنید و ساعاتی از روز را به آن اختصاص دهید. پیادهروی، یوگا یا حتی به خرید رفتن با دوستان میتواند به شما کمک کند احساس خستگی را از خود دور کنید. کمی با خود خلوت کنید تا بتوانید همیشه به اندازه کافی انرژی داشته باشید.
از دیگران کمک بگیرید :
کارکردن تصمیمی است که شما به همراه همسرتان آن را گرفتهاید. پس از او در کارهای خانه و رسیدگی به امور فرزندان نیز کمک بگیرید. شستن ظروف، آمادهکردن غذا، جاروکردن، بردن و آوردن کودکان به مدرسه و حمامکردن کوچولوها وظایفی هستند که بهتر است آنها را با همسرتان تقسیم کنید تا موفق باشید. در صورتی که شما کمبود مالی ندارید میتوانید از پرستار بچه یا خدمتکار برای رسیدگی به امور منزل نیز کمک بگیرید. بدین ترتیب شما وقت آزاد بیشتری خواهید داشت.
خودتان را مقصر ندانید:
هیچ زنی قادر نیست هم کارهای منزل و هم کارهای اداری خود را بدون هیچ کم و کاستی با هم هماهنگ کند. اگر امروز خستهاید و قادر نیستید خانه را مرتب نموده یا آشپزی کنید، خود را مقصر ندانید. اشکالی ندارد هرچند وقت یک بار پیتزا سفارش دهید یا غذای حاضری بخورید.
هویتتان را فراموش نکنید:
مادربودن، همسربودن و یک زن شاغل بودن نباید موجب شود که شما تبدیل به یک برده شوید. شما باید زنانگی خود را همیشه حفظ کنید. بسیاری از زنان عادت دارند از خود بزنند و فداکاری کنند تا دیگران در آسایش باشند. اما این کار چندان صحیح نیست. لذتهای زنانه را همیشه در خود زنده نگاه دارید. هرچند وقت یک بار به آرایشگاه بروید و برای خودتان هم لباسهای شیک بخرید. شما یک زن هستید و سعی کنید با غرور یک زن باقی بمانید.
بیش از حد برای فرزندانتان برنامه نچینید:
لزومی ندارد هر روز یا چند روز در هفته برنامه کودکان را کاملا پر کنید و آنها را به کلاسهای آموزشی مختلف بفرستید. رفت و آمدهای مختلف، مسیرهای دور، ترافیک و مواردی از این دست، بخشی از وقت شما را هدر میدهند. ضمن اینکه برای ثبت نام، صحبت با مربیان و خرید تجهیزات لازم هم باید وقت و هزینه زیادی صرف کنید.
کمالگرایی را کنار بگذارید:
شاید جزء مادرانی هستید که دلتان میخواهد همهچیز همیشه بهترین باشد و برای این کمالگرایی بیش از حد وقت میگذارید یا خودتان را خیلی خسته میکنید. لازم نیست فکر کنید که باید همه کارها را بهتر از بقیه انجام دهید. اگر از خودتان بیش از حد انتظار خوب بودن دارید، باید برنامههایتان را دوباره بررسی کنید. برای مثال ببینید که آیا واقعا مهم است که حیاط خانه شما همیشه عالی و خیلی تمیز باشد؟ یا اتاق فرزندتان همیشه مرتب باشد؟ یا... شما اگر کارهای غیر ضروری را کنار گذاشته و زمان بیشتری را برای بازی با کودکان یا بودن با آنها صرف کنید این موارد بیشتر در خاطرشان ثبت می شود. اما شاید از تمیزی بیش از حد کف خانه در ذهن آنان چیزی باقی نماند.
دستاندازهای صبحگاهی را هموار کنید:
برای خیلی از مادران شاغل که فرزندشان به مدرسه میرود، صبحها زمان مهمی است. باید برای آماده شدن خود و فرزندانشان وقت بگذارند و حواسشان باشد که بچهها تمام وسایل مورد نیازشان را برداشتهاند. اگر میخواهید از فشار و استرس صبحگاهی در امان بمانید و صبحها به موقع به کارتان برسید چند پیشنهاد برایتان داریم:
شبها قبل از خواب، کیف مدرسه بچهها را حاضر کنید و لباسهایی که قرار است بپوشند دم دست بگذارید تا صبح وقتی برای پیدا کردن آنها تلف نشود. در مورد وسایل و لباسهای خودتان هم به این نکته توجه کنید.
حداقل یک ساعت زودتر از بچهها از خواب بیدار شوید. این زمان، فرصت مناسبی است تا خودتان صبحانه بخورید، سرحالتر شوید، لباس بپوشید و بعد به کارهای کودکان برسید. در این صورت شتابزده نخواهیدشد و با آرامش بیشتری بچهها را برای رفتن به مدرسه آماده میکنید.
انتهای پیام/ غ
Related Assets:
-
روایت یک ایرانی مقیم آمریکا از حسرتهای زندگیاش/مردان خانهدار و زنان شاغل
-
زنان دیگر میلی به پشت میزنشینی ندارند...
-
اشتباهات زنان شاغل در ارتباط با همسرانشان
-
مستمری زنان شاغل پس از فوت آنها به وراث قانونی پرداخت میشود
-
سلامت روانی بانوی خانهدار بیشتر است یا شاغل؟
-
اما و اگرهای قانون مرخصی شیردهی زنان شاغل
ویژه زنان
-
کمبود فضاهای تفریحی بانوان در یزد (Opens New Window)
-
آنفلوانزا عامل ۴۰ درصد بیماری تنفسی کودکان یزدی (Opens New Window)
-
۲ درصد از دانشآموزان شهر یزد مبتلا به شپش هستند (Opens New Window)
-
ریحان، پاتوق لحظههای خوش دخترانه (Opens New Window)
-
۶۰ درصد قربانیان جنگ غزه زنان و کودکان هستند (Opens New Window)
-
لزوم پرهیز از موازیکاری دستگاهها در مبارزه با مواد مخدر (Opens New Window)
-
زیبایی به چه قیمت؟ (Opens New Window)
-
خانهای برای نفسکشیدن بدون ویروس و بیماری! (Opens New Window)
-
برگزاری رزمایش الی بيت المقدس به مناسبت هفته بسیج در یزد (Opens New Window)
-
آزادی مادر در بند با کمک فرزند شهیدِ یزدی (Opens New Window)
-
نفرات برتر مسابقات اسکواش بانوان یزد معرفی شدند (Opens New Window)
-
اقتداری اولین بانوی ایرانی فاتح جهان در اسکواش (Opens New Window)
-
بیشاز ۵۰۰ زوج یزدی در انتظار وام ازدواج (Opens New Window)
-
«زن دلخواه خدا» یا «زن مدنظر غرب» (Opens New Window)
-
مطب پزشک متخلف زنان و زایمان در یزد پلمب شد (Opens New Window)
-
قیمت پوشاک در یزد تغییری نداشته است (Opens New Window)
-
حضور استاندار در منزل مدیرمسئول یزدبانو (Opens New Window)
-
بهرهبرداری از ۲۹ واحد بهداشتی در یزد (Opens New Window)
-
چرا بیمارستان ولیعصر بافق تکمیل نشده است؟ (Opens New Window)
-
آزادی ۳ مادر زندانی یزدی با کمک جاماندگان اربعین حسینی (Opens New Window)
نکات خانه داری
-
درمان فیبروم رحم به کمک طب سنتی (Opens New Window)
-
افراد غیرمتخصص باعث تخریب طب سنتی هستند (Opens New Window)
-
۲۰ نکته خانهداری مدرن برای همه خانمها (Opens New Window)
-
طرز تهیه مقلوبه پلو عربی مرغ و بادمجان خوشمزه و مجلسی (Opens New Window)
-
آشپزی مدرن و سنتی روی یک سفره (Opens New Window)
-
ترفندهای ساده ولی کاربردی در خانه داری (Opens New Window)
-
طرز تهیه پلوی نخود فرنگی با مرغ ریش ریش شده (Opens New Window)
-
ترفندهای جالب خانهداری که نمیدانستید!/ تصاویر (Opens New Window)
-
جشنوارههای بومی نشاط اجتماعی جامعه را میافزاید (Opens New Window)
-
نکات خانهداری مدرن برای همه خانمها (Opens New Window)
-
طرز تهیه لقمههای گوشتی (Opens New Window)
-
طرز تهیه کوکو پیازچه با سس مخصوص (Opens New Window)
-
شولی؛ پیش غذای محبوب یزدی ها + تصاویر (Opens New Window)
-
شستن ظرف ها بدون پیش بند این عوارض را به دنبال دارد (Opens New Window)
-
مرغ همچنان در اوج (Opens New Window)
-
دستور رئیس جمهور به دو وزارتخانه برای کنترل قیمت مرغ (Opens New Window)
-
یارانه ۲.۵ میلیارد دلاری برای تولید گوشت مرغ کجا رفت؟ (Opens New Window)
-
راهکارهایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در دوران کرونا (Opens New Window)
-
فعالیت زیرزمینی آرایشگاه های زنانه یزد در اوج کرونا!/آرایشگاههای زنانه متخلف لغو مجوز دائم میشوند (Opens New Window)
-
راههای محافطت از کودکان در برابر کووید۱۹ (Opens New Window)