Skip to Content

تحقق شعار اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال از نگاه هنرمندان ابرکوهی؛

90 درصد هنرمندان ابرکوهی، فعالیت اقتصادی ندارند/ بیمه هنرمندان در دولت یازدهم قطع شد


هنرمندان ابرکوهی ضمن گلایه از کم توجهی مسئولین به هنرمندان و آثار هنری آنان، خواستار حمایت بیشتر از این قشر شده و معتقدند که اگر هنرمندان پشتوانه داشته باشند می توانند یکی از قطب های تولید و ایجاد اشتغال باشند.

به گزارش یزدبانو، در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری پیرامون شعار سال (اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال) خبرنگار سرو ابرکوه، در سالروز شهادت سید مرتضی آوینی که روز «هنر انقلاب اسلامی» نامیده شده است، این بار به سراغ قشر هنرمند شهرستان رفت تا دیدگاه آنان را در این زمینه جویا شده و نقطه نظرات و راهکارهای آنان را نیز در زمینه چگونگی ایجاد اشتغال بررسی کند. 

مهاجرت هنرمندان در پسِ بی توجهی مسولان

رضا عباسی مهرآبادی مسئول کانون بسیج هنرمندان شهرستان ضمن اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در راستای اهمیت و تأثیرگذاری فرهنگ و هنر در جامعه، بیان کرد: درخشش هنرمندان ابرکوهی در رشته های مختلف هنری نظیر سینما، خوشنویسی، شعر، تئاتر و ... در سطح استان و کشور، گواه این مدعاست که این شهرستان پتانسیل های فوق العاده ای در زمینه هنری دارد.

عباسی خاطرنشان کرد: متأسفانه به دلیل فراهم نبودن زیرساخت های مناسب و مطلوب نبودن وضعیت موجود، عموم هنرمندان مطرح، از این شهرستان مهاجرت کرده و یا به فکر رفتن هستند که این معضل منجر به کُند شدن سرعت و پایین آمدن کیفیت رشد هنر خواهد شد. ناگفته نماند که این مهاجرت به خاطر کم لطفی مسئولین به هنر و عدم پذیرش اثر هنری آنها در خروجی های اجتماعی است.

وی تصریح کرد: در ابرکوه سرعت رشد زیرساخت ها گاهاً نزدیک به صفر است در صورتی که استان های دیگر برای آثار هنرمندان هزینه کرده و از آنان با آغوش باز استقبال می کنند. چرا که می توان گفت از جامعه هنری فعال و غیرفعال این شهر نزدیک به 90 درصد در زمینه هنر، فعالیت اقتصادی ندارند و یا به عبارتی زمینه برای عرضه هنر آنها به بازار فراهم نیست.

مسئول کانون بسیج هنرمندان شهرستان اذعان کرد: معرفی هنرمندان پرورش یافته متخصص به جامعه، عرضه آثار فرهنگی و هنری انقلابی بسیجیان هنرمند با روش های مختلف، کمک به رشد اقتصاد مقاومتی در زمینه فرهنگ و هنر، راه اندازی بازارچه فرهنگ و هنر به صورت دوره ای در یک مکان در سطح شهر با نظارت و همکاری اداره ارشاد و بسیج هنرمندان از جمله راهکارهای ایجاد اشتغال برای هنرمندان و ارج نهادن به هنر آنان می باشد که جز با حمایت مسئولین میسّر نیست.

 

ضرورت ایجاد بازارچه عرضه محصولات هنرمندان جهت جلوگیری از موازی کاری

وحید فتاحی مربی صنایع دستی رشته معرق و مشبک در این خصوص اظهار کرد: اقتصاد مقاومتی بخش های مختلفی دارد و از مهم ترین آنها می توان به فرهنگ و هنر اشاره کرد، که دستگاه های اجرایی شهرستان با همکاری هنرمندان رشته های مختلف، در راستای تحقق شعار سال در بحث تولید ملی و اشتغال، می توانند نقش راهبردی ایفا کنند.

فتاحی با اشاره به آموزش که مهمترین بحث در عرصه هنر است، افزود: دستگاه های مرتبط باید با بهره گیری از هنرمندان مجرب و آموزش های کوتاه مدت، هنرهای از دست رفته یا در حال نابودی را برای نسل جوان زنده کنند، تا از حداکثر پتانسیل صنایع دستی و فرهنگی شهرستان استفاده کنیم.

وی ضمن تاکید بر کوتاهی برخی نهادهای ذیربط بیان کرد: متاسفانه این عدم توجه باعث فاصله گرفتن روز بروز هنرمندان از مسئولین و همچنین بی اعتبارشدن هنر برخی هنرمندان مجرب در ابرکوه شده است. متاسفانه در حال حاضر هنرمندان به صورت مجزا به کار خود مشغولند، که این خود آسیبی برای شهر است.

مربی صنایع دستی رشته معرق و مشبک تصریح کرد: جهت تحقق شعار اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال، نباید از پتانسیل هنر و ظرفیت های موجود این عرصه در شهرستان غافل شد. مسولین می توانند در این مورد با اختصاص دادن مکانی دائمی به عنوان بازارچه جهت عرضه و فروش صنایع دستی، انگیزه هنرمندان را برای تولید و بکارگیری نیروهای جوان بیشتر کنند.

فتاحی ادامه داد: همچنین یکی دیگر از راهکارهای بالابردن انگیزه هنرمندان برای تولید، ملزم کردن ادارات و ارگان ها به خرید صنایع دستی جهت اهدای جوایز به افراد در مراسمات مختلفی است که هر ساله برگزار می شود.

وی خاطر نشان کرد: مسئولان نقش موثری در شناسایی هنرمندان رشته های مختلف، برطرف کردن موانع جهت بیمه شدن آنها، تشکیل جلسات با هنرمندان توسط فرماندار، اداره میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، در راستای ایجاد وفاق و همدلی بین هنرمندان دارند و در این صورت است که هنر؛ رسالت خود را در عرصه اقتصاد مقاومتی انجام خواهد داد.

 

هنرمندان با پشتیبانی می توانند یکی از قطب های تولید در جامعه باشند

ام کلثوم غلامزاده مهرآبادی فارغ التحصیل کاردانی رشته هنرهای تجسمی گرایش نقاشی، ضمن گلایه از کم لطفی مسئولین نسبت به مقوله هنر در شهرستان، ابراز کرد: من از سال 81 وارد عرصه هنر شدم، اما متأسفانه هیچ گاه جایگاه هنر در این شهرستان را نفهمیدم و این تقریباً نظر اکثریت مردم است. فعالیت های هنری به دلیل حمایت نشدن از سوی مسئولین، در میان مردم هم جایگاه مناسبی ندارد و در پس کوچه ها خاک می خورد.

غلامزاده تأکید کرد: پیش از این امکانات، تجهیزات و شناخت در عرصه هنری وجود نداشت، اما امروز که همه اینها تا حدودی فراهم شده، تنها حمایت مسئولین است که می تواند هنرمندان را گردهم جمع کند تا برای پیشرفت آنچه که می تواند راه درآمدی برای رونق شهرستان باشد، دستی بالا برند.

وی که در زمینه نقاشی سیاه قلم، نقاشی شیشه، پارچه، پتینه ظروف و همچنین عروسک بافی و شمع سازی فعالیت دارد، افزود: اختصاص دادن مکانی در یکی از نقاط عمومی شهر هم می تواند کارگاه آموزشی باشد و هم فروشگاهی برای عرضه محصولات بانوانی که خود می خواهند چرخ اقتصاد زندگی را بگردانند. اگر هنرمندان پشتوانه ای محکم داشته باشند می توانند یکی از قطب های تولید در بسیاری از نیازهای روز جامعه باشند.

 

مسئولین دیدگاه خود را نسبت به فرهنگ و هنر تغییر دهند

اصغر عباسی یکی از هنرمندان فعال در عرصه عکاسی، فیملسازی و کارگردانی در گفتگو با خبرنگار سرو ابرکوه ضمن گرامیداشت هفته هنر انقلاب اسلامی، اظهار کرد: امروزه اشتغال زایی در جامعه با «فکر» انجام می شود؛ لذا در وهله اول مسئولین باید دیدگاه خود را نسبت به مقوله فرهنگ و هنر تغییر دهند تا بتوانند از این طریق برای جامعه هنری ایجاد اشتغال کنند.

عباسی با بیان اینکه اشتغال زایی تنها به صنعت، کشاورزی و ... خلاصه نمی شود، تصریح کرد: اگر فعالیت های فرهنگی حمایت شود، قطعاً در کنار آن اشتغال نیز به وجود می آید. ساختن یک فیلم در شهرستان و استفاده از عوامل بومی در آن ( اشاره به تولید فیلم داستانی«وقتی همه ایستاده اند» در سال 92) می تواند علاقمندان به این حرفه را جذب کرده و در صورت وجود شرایطی، برای آنان ایجاد اشتغال نماید.

جایی که فقر فرهنگی بیداد می کند، انجام کار هنری سخت است

وی یادآور شد: متأسفانه در شهری هم که فقر فرهنگی بیداد می کند انجام کار هنری بسیار سخت است. امروزه نان شب باعث می شود که بسیاری از افراد از هنر فاصله بگیرند، اما مردم و مسئولین می توانند با تغییر دیدگاه های خود فرهنگ، هنر و در نتیجه اشتغال جوانان شهرستان را حمایت کنند که نمونه این حمایت ها می تواند تغییر قالب نیّات خیرخواهانه و هدایت آن به سوی امور فرهنگی باشد. چرا که فرهنگ یکی از مهمترین دغدغه های رهبر معظم انقلاب در سال های اخیر هم بوده و است.

این هنرمند ابرکوهی که بارها پیشنهاد تشکیل صندوق حمایت از هنرمندان را در شهرستان مطرح کرده است، افزود: از چهار سال قبل بیمه هنرمندان قطع  شده و تبدیل به یکی از دغدغه های همه آنان شد. لذا اگر صندوق حمایت از هنرمندان که یکی از زیرشاخه های آن بیمه است، راه اندازی شود، هنرمندان با ذهنی آرام به فعالیت خواهند پرداخت.

عباسی ادامه داد: هنرمندان ابرکوهی در عرصه های مختلفی چون: خوشنویسی، نقاشی، هنرهای تجسمی، عکاسی و ... آثار فاخری دارند که جهت حمایت از آنان، نهادها و ارگان های دولتی و غیر دولتی می توانند، این آثار ارزشمند را خریداری کرده و از در زمینه های مختلف از جمله هدیه دادن به شخصیت های برجسته و میهمانان خود، استفاده کنند.

انتهای پیام/م.ف




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری