Skip to Content

گزارش مشروح/ معاون امور مطبوعاتی وزیر ارشاد در یزد تأکید کرد؛

استقلال حرفه ای از اصول اولیه خبرنگاران است/ روبرویی روزنامه های سراسری با بحران تیراژ و رسانه های محلی با فرصت


معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد در جمع اصحاب رسانه استان یزد بر تأمین امنیت شغلی خبرنگاران تأکید کرد و گفت : استقلال حرفه ای یکی از اصول اولیه خبرنگاران است. .

به گزارش خبرنگار یزد بانو، دکتر«حسین انتظامی» که به مناسبت برگزاری سومین جشنواره مطبوعات محلی به استان یزد سفر کرده است در یک نشست خبری در جمع اصحاب رسانه استان ضمن گرامیداشت سالروز ولادت حضرت زینب(س) اظهار کرد : سیاست جدی وزارتخانه، حمایت از نشریات محلی است و نقش و تأثیر رسانه‌های سراسری روز به روز در حال کاهش و درعوض، چند رسانه دیگر با فرصت مواجه هستند.


دکتر انتظامی افزود : همه ما امانتداری را دوست داریم، و رسانه‌ها باید امانتدار بوده و در تعامل با مسئولان، حقایق را بیان کنند و در اطلاع‌رسانی به موضوع مهم امانتداری توجه ویژه نشان دهند.


*روزنامه های محلی با فرصت و روزنامه های سراسری با بحران تیراژ مواجه اند
وی نخستین رسانه را رسانه‌های اجتماعی و سپس رسانه‌های تخصصی، اختصاصی، رسانه‌های بین‌المللی و رسانه‌های محلی برشمرد و  تصریح کرد : اگر امروز روزنامه‌های سراسری و کشوری با بحران تیراژ روبرو هستند، رسانه‌های محلی با فرصت مواجه اند.
معاون امور مطبوعاتی و اطلاع‌ رسانی وزارت ارشاد ادامه داد: یک رسانه سطح متوسط محلی از نظر وزارت ارشاد به مراتب بهتر از یک رسانه موفق کشوری است و مردم نیز علاقمندی بیشتری به رسانه‌های محلی نشان می‌دهند.


*با روزنامه های پر آگهی برخورد می شود
انتظامی با اشاره به دو تخلف عمده در زمینه ویژه‌نامه‌های محلی روزنامه‌های سراسری اظهار کرد: توزیع جدا از روزنامه و پر شدن صفحات با بیش از 30 درصد آگهی، دو تخلف عمده‌ای است که روزنامه‌های سراسری در مورد ویژه‌نامه‌های محلی خود انجام می‌دهند که با آن به شدت برخورد خواهد شد.


*توزیع ویژه نامه بدون توزیع اصل روزنامه ممنوع است
وی با تصریح بر اینکه در برخی استانها توزیع ویزه نامه بر توزیع اصل روزنامه اولویت پیدا کرده است گفت : این کار ممنوع است ولی در این زمینه باید قانون به صورت کامل رعایت شود.


*بیمه خبرنگاران نباید وابسته به دولت باشد
معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به بیمه خبرنگاران گفت: اینکه بیمه خبرنگاران را دولت پرداخت کند، وابستگی خبرنگار به دولت را رقم می‌زند و معتقدیم خبرنگار نباید وابسته به دولت باشد.
انتظامی ، بیمه خبرنگاران را از سوی دولت یک خیانت به حرفه خبرنگاری دانست و افزود : خبرنگاران باید امنیت شغلی و حرفه‌ای داشته باشند چرا که اصل اول فعالیت روزنامه نگاری استقلال حرفه‌ای است و بحث دوم این است که تثبیت حرفه‌ای باید رخ دهد، علت اینکه بالا‌ترین نرخ آمد و شد مربوط به مطبوعات است، یکی از دلایل این موضوع این بوده که خبرنگاران احساس تعلق به مؤسسه خود نمی‌کنند.
وی
وی تشریح کرد : برای سهولت در این راستا، در یارانه‌ها بخشی را جدا کردیم و بین روزنامه‌هایی که توجه به خبرنگاران خود دارد تا روزنامه‌ای که بی‌توجه هست، فرق گذاشتیم و روزنامه‌ای که کمتر از 25 نفر ثابت در آن فعالیت می‌کند، روزنامه نیست وما باید استانداردهای کیفی را هم بالا ببریم که خوشبختانه برای روزنامه‌ها در تهران طرح رتبه‌بندی تعریف شده است.
وی عنوان کرد: در استانداردهای روزنامه‌های غربی، کمتر از 80 صفحه را روزنامه نمی‌دانند و ما هم باید سعی کنیم خود را به استانداردهای این حرفه نزدیک کنیم و اینکه مدیر مسئول انتظار داشته باشد از طرف جایی بیمه شود، اشتباه است که به این صورت ادعای کارآفرینی محقق نمی‌شود.
شایان ذکر است :  معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان این نشست خبری به سئوالات خبرنگاران خبرگزاری ها ونشریات محلی پاسخ داد.


انتهای پیام/ص




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری