Skip to Content


اعتیاد زنان به شبکه های اجتماعی خانواده را به گرداب نابودی می کشاند


زنان به عنوان مهره اصلی خانواده وقتی به شبکه های اجتماعی اعتیاد پیدا می کنند باعث تخریب بنیان خانواده می شوند و به گرداب نابودی می کشاند.

به گزارش یزدبانو؛ به نقل از زنان خبر؛ عضویت هر روزه تعداد زیادی از مردم در شبکه‌های اجتماعی زنگ خطری است که بارها از سوی کارشناسان به صدا درآمده است. زندگی بسیاری از زوج‌های جوان به خاطر این شبکه‌ها به ورطه نابودی کشیده شده و آثار زیانبار آن نیز دامن بسیاری از زنان و مردان را گرفته است به‌طوری که به خطر افتادن فضای خصوصی افراد و از هم پاشیده شدن اساس خانواده‌ها، مهم‌ترین و جدی‌ترین آثار منفی شبکه‌های اجتماعی است.

نقش خانواده به‌عنوان کوچک‌ترین واحد اجتماعی می‌تواند هم در جنبه مثبت آن یعنی ایجاد کانون آرامش و هم در جنبه منفی‌اش یعنی ایجاد آسیب اجتماعی بسیار مهم و تاثیرگذار باشد. از جمله وجوه منفی پدیدآمده از درون این نهاد اجتماعی، بروز آسیبی تحت عنوان «طلاق» است که آثار مخرب آن در ابعاد اجتماعی فوق‌العاده زیاد بوده و موجب ایجاد ناهنجاری‌های اجتماعی بسیاری می‌شود.

در پیدایش این معضل، عوامل شناخته‌شده و ناشناخته‌ای دست به دست هم داده و موجب ناسازگاری زناشویی و انحلال خانواده و بالا رفتن نرخ طلاق در جامعه ایرانی بویژه در سال‌های اخیر شده است و  این پدیده از طرف متخصصان رشته‌های مختلف علوم انسانی به گونه‌های متفاوتی مورد تحلیل و تبیین قرار می‌گیرد.

جوامع امروزی با مشکلات و معضلات اجتماعی متعددی روبه‌رو هستند اما در همه جوامع برخی مسائل و مشکلات از درجه اهمیت بالاتری برخوردار هستند که به واسطه میزان آسیبی که بر پیکره جامعه وارد می‌کنند، می‌توان به اهمیت آنها پی برد.

الهام بیدی مشاور ازدواج و خانواده در گفت و گو با زنان خبر با اشاره به تاثیر شبکه های اجتماعی بر زندگی زناشویی گفت: ارتباط مجازی نمی تواند جایگزین ارتباط رو در رو باشد.

وی افزود: خیلی از افراد به دلیل زندگی صنعتی و درگیری هایی که دارند عملا نمی توانند ارتباط رو در رو داشته باشند و پناه به شبکه های اجتماعی می آورند. حتی گاهی ارتباط مادر و فرزند نیز مجازی می شود.

بیدی تصریح کرد: فضای مجازی نمی تواند جایگرین ارتباط هایی زوج ها شود لذا اگر اینگونه باشد یک تهدید به شمار می آید.

وی بیان کرد: برخی ها به دلایل مشکلات روانشناختی به فضای مجازی پناه می برند و اعتیاد به شبکه های اجتماعی پیدا می کنند و مواردی دیده شده که فرد در عرض چند دقیقه همزمان به چندین نفر پیام تایپ می کند و می فرستد که سرعت یک تایپیست هم آنقدر نیست اما این مهارت را به دلیل اعتیادی که به این شبکه ها دارد کسب کرده است.

این روانشناس خاطر نشان کرد: یکی از مواردی که افراد به فضا های مجازی روی می آورند یکنواخت بودن فضای بیرونی است اما شبکه های اجتماعی تنوع دارند و یکنواختی بیرون را جبران می کنند.

بیدی تصریح کرد: افراد مختلف با سلیقه های مختلف همه  در فضای مجازی حضور دارند در مورد افرادی در یک خانواده سالم زندگی می کند ممکن است ورود به شبکه های مجازی  مشکلی پیش نیاورد اما خانواده ای که مشکل عاطفی دارند و اختلاف بین زوج ها وجود دارد دچار مشکل می شوند.

وی افزود:  افراد در شبکه های اجتماعی ناشناخته هستند و برخی نیز هویت کاذب  افراد کاذب دارند که می توانند با نظرات و دخالت هایی که می کنند ارتباط های زناشویی را بهم بریزند و دربرخی از موارد عملا زندگی ها را با سمت شکست سوق دهند.

این مشاوره ازدواج و خانواده تاکید کرد:ورود به شبکه های اجتماعی ارتباط محور را خیلی از افراد به دلایل مسایل فرهنگی و دینی که داریم نمی پذیرند و دوست ندارند همسرشان با افراد مختلف گفتگو کند.

وی تصریح کرد: افراد در ازدواج یک نفر را انتخاب می کنند و دوست ندارند آن یک نفر با افراد دیگر در شبکه های اجتماعی هم صحبت شود اما اگر این اتفاق بیفتد زمینه مشکلات فراهم می شود و اختلافات نیز روز به روز بیشتر می شود.

بیدی اظهار داشت: هنگامی که فردی دوست نداشته باشد همسرش در شبکه های اجتماعی باشد اما این اتفاق بیفتد دچار اختلافات شدید می شوند و حتی اختلافات  پنهان نیز آشکار می شود و موارد که قبلا به تعارض تبدیل نشده بود بیشتر نمود پیدا می کند.

همان‌طور که می‌دانیم خانواده اولین و بنیادی‌ترین نهاد اجتماعی موجود در جامعه است که هم ضامن سلامت و هم بقای آن تلقی می‌شود و از سوی دیگر شخصیت فرزندان در خانواده شکل گرفته و آنان را منطبق و سازگار با الگوهای جامعه بار می‌آورد اما خانواده همیشه قادر به نگهداشت، انسجام و هدایت اعضا به سمت یک هدف نیست و برخی اوقات دچار گسست در بین اعضای خود می‌شود که در نهایت این فاصله و گسست می‌تواند منجر به فروپاشی این نهاد بسیار مهم شود.

گسترش شبکه‌های اجتماعی در میان جوامع امروزی به‌گونه‌ای است که اصلا امکان کنترل سبک زندگی با این رسانه‌های جدید وجود ندارد، یعنی سبک زندگی‌ای که در یک جامعه آرمانی و مطلوب چه دینی و چه غیردینی تصور می‌کنید، قابلیت سازگار شدن با شبکه‌های اجتماعی که فراگیر است و هیچ‌گونه کنترل و محدودیتی بر آن نیست را ندارد.

با آمدن شبکه‌های اجتماعی مجازی، شکل جدیدی از زندگی در فضای مجازی پدید آمد و روابط میان افراد با شکل سنتی آن تغییر کرد و تاثیر غیرقابل انکاری بر روابط اجتماعی بر جای گذاشت و شبکه‌های اجتماعی یکی از پرطرفدارترین رسانه‌ها هستند که مخاطبان بسیاری بویژه از قشر جوان دارند.

رشد فزاینده شبکه‌های اجتماعی، نسبت به جدا شدن نسل جدید و حتی نسل قدیم از روابط اجتماعی خارج از فضای نت و فرورفتن در دنیای مجازی خودساخته، هشدار می‌دهد و میزان طلاق و جدایی در افرادی که زمان زیادی را در شبکه‌های اجتماعی می‌گذرانند، به مراتب بیشتر از افرادی است که زندگی را بدون شبکه‌های اجتماعی تجربه می‌کنند و شبکه‌های اجتماعی به دلیل اعتیادآور بودن، باعث کاهش توجه زوجین به یکدیگر می‌شوند، بنابراین باعث کمرنگ شدن نقش افراد در زندگی زناشویی می‌شوند و ایجاد دلسردی می‌کنند.




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری