افزایش دو برابری تخلفات آرایشگاههای زنانه
به گزارش یزدبانو، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان تعزیرات حکومتی، ویدا آزاد در نشست خبری طرح برخورد با تخلفات آرایشگاه های زنانه با اشاره به اینکه اذهان آگاه در علوم اجتماعی می دانند که نهادینه شدن و پایداری طرحهای سالم سازی به اصحاب نشر، تبلیغ و تبیین بستگی دارد، گفت: دولت، گامهای اساسی و ماندگار نسبت به سلامت فردی و گروهی جامعه برداشته است و سازمان تعزیرات حکومتی نیز در ادامه سیاست های کلان اقدام به انجام طرح "بررسی وضعیت آرایشگاه های زنانه" و افزایش مصرف لوازم آرایش و بهداشتی که مستقیماً با بهداشت جامعه هدف یعنی بانوان در ارتباط هستند، کرده است.
مشاور امور بانوان سازمان تعزیرات حکومتی اظهار داشت: بر اساس فرامین مقام معظم رهبری در امر مبارزه با قاچاق کالا و ارز به تمامی دستگاه های ذیربط و با توجه به روند افزایش مصرف لوازم آرایش در ایران و میزان رشد پرونده تخلفات صنف آرایشگاه زنانه به پژوهش و تحقیق در علل و مبانی مصرف و سوء مصرف لوازم آرایشی ـ بهداشتی با نگاه آسیب شناسانه و با دو رویکرد کنترل و پیشگیری و با سه هدف سلامت زنان، تحکیم بنیان خانواده و توسعه پایدار، به بررسی وضعیت موجود آرایشگاه های زنانه پرداختهایم.
وی با بیان این مطلب که این پژوهش در دو بازه تجمیع اطلاعات و تطبیق وظایف صنوف مرتبط و بازخوانی پژوهشهای کلان گذشته و مقایسه نتایج آن با وضعیت موجود انجام شده است، افزود: لوازم آرایشی از گذشته تا به امروز در همه جوامع مورد استفاده بوده است اما آنچه امروزه باید مورد توجه قرار گیرد این است که مصرف اگر در حد معقول و با توجه به عرف جامعه باشد جامعه پذیرای آن خواهد بود. اما اگر این مصرف از حالت طبیعی خارج شود به مسئلهای اجتماعی تبدیل میشود در آن صورت باید نسبت به تحلیل و رفع آن اقدام کرد.
آزاد تصریح کرد: مصرفگرایی و به ویژه مصرف لوازم آرایشی امروز در کشور به معضل کلان اجتماعی تبدیل شده است که باید برای رفع آن تمام نهادها و ارگانها با تعامل و مشارکت هم تلاش کنند؛ چرا که حل این معضل در توان تنها یک نهاد نیست.
وی افزود: از آنجا که نقش آرایشگاه در فرهنگ مصرف لوازم آرایشی و تبلیغ و پذیرفتن آن در جامعه بارز است؛ برآنیم تا با آگاهی بخشی به مصرف کنندگان این نوع خدمات آنان را از حقوق خود مطلع نماییم.
مشاور امور بانوان سازمان تعزیرات حکومتی در مورد وضعیت لوازم آرایشی و بهداشتی در ایران گفت: ایران از نظر جمعیت هجدهمین کشور در جهان و سومین کشور (پس از پاکستان و مصر) در منطقه و همچنین ایران جزء ده کشور اول جهان و دوم خاورمیانه پس از عربستان است که این خود بیانگر حجم بالای مصرف این نوع کالا در میان بانوان ایرانی است .
وی افزود: سالانه حدود 10 میلیارد دلار لوازم آرایشی در جهان مصرف می شود که از این حجم بیش از سه هزار و چهار صد میلیارد تومان( یک میلیارد دلار) یعنی 10% آن در ایران به مصرف می رسد و در حال حاضر بیش از 80% لوازم آرایشی موجود در بازار کشورمان در اختیار محصولات خارجی و 20% آن در اختیار تولیدات داخل است که از عوامل اصلی آن میتوان به عدم شناساندن و تبلیغ محصولات تولید داخل اشاره کرد.
آزاد، یکی از علل مصرف بالای مواد آرایشی در ایران را مصرفگرایی عنوان کرد و گفت: به گواه آمار در سال 1393 ، 1329 پرونده برای رسیدگی به سازمان تعزیرات حکومتی در بخش تخلفات صنف آرایشگاه زنانه ارسال شده است که در شش ماهه اول سال 1394 تعداد پرونده ها به 2461 پرونده برای رسیدگی در سازمان رسیده است که این رقم بیانگر رشد حدودا ً 2 برابری پروندهها است و بر اساس احکام صادره متخلفان این صنف به پرداخت بیش از 375 میلیون تومان جزای نقدی ملزم شدهاند.
وی با بیان این مطلب که معتقدیم تخلفات بیش از این تعداد بوده ولی به لحاظ عدم آگاهی مصرف کنندگان این تعداد پرونده در سازمان تعزیرات به ثبت رسیده است، گفت: متأسفانه امروزه آرایشگاههای ویژه بانوان تبدیل به فروشگاه و کلینیک خدمات پزشکی و درمانی شدهاند یعنی آرایشگران مبادرت به فروش کالاهایی همچون لوازم آرایشی ـ بهداشتی، پوشاک، کیف و کفش، بدلیجات، و همچنین ایجاد آتلیه عکاسی در محل آرایشگاه ویژه عروس و ... کرده اند که این امر برابر بند ک ماده 37 و 68 قانون نظام صنفی با عنوان تخلف تداخل صنفی تعریف شده است .
مشاور امور بانوان سازمان تعزیرات حکومتی افزود: سایر تخلفات آرایشگاههای بانوان شامل گرانفروشی، عدم نصب نرخ نامه در واحد صنفی، تخلفات بهداشتی است و به صورت میانگین 4 تا 8 بازرس در استان تهران تخلفات این صنف را بررسی می کنند که افزایش شکایتها دلیل روشنی برای افزایش تعداد بازرسان این حوزه و آموزش تخصصی این افراد است.
آزاد دیگر تخلف موجود در آرایشگاه ها را دخالت در امر پزشکی عنوان کرد و گفت: آرایشگاههای بانوان با انجام خدمات پزشکی و درمانی همچون بوتاکس ، تزریق ژل، تاتو، پاسازی پوست و استفاده از کرمهای آنتی ایج(ضد چروک) ، ویتامیه و تقویت مو و یا استفاده از دستگاه سولاریوم به منظور برنزه کردن پوست وارد حوزه تخصصی پزشکی شده اند در حالی که تخصصی در این زمینه ندارند.
وی افزود: وزارت بهداشت انجام و استفاده از دستگاه سولاریوم را منع کرده ولی در برخی از آرایشگاهها و سالنهای ورزشی استفاده میشود در حالی که استفاده از دستگاه سولاریوم آسیب های شدیدی بر پوست (سرطان پوست، سوختگی پوست) و سایر اندامهای بدن همچون چشم، کبد و کلیه وارد میکند.
مشاور امور بانوان سازمان تعزیرات حکومتی با بیان این مطلب که دستگاه های متولی با نظارتهای مستمرو جدی باید از انجام این امور جلوگیری به عمل آورند، اظهار داشت: سازمان تعزیرات حکومتی از مصرف کنندگان خدمات آرایشی-بهداشتی درخواست می کند که هنگام دریافت خدمات به تبلیغات کاذب برای استفاده از خدمات آرایشی بهداشتی غیر مجاز در آرایشگاه ها توجه نکنند و برای اعلام شکایت از طریق سامانه پیامکی 30009651 اقدام کنند.
انتهای پیام/ش
Related Assets:
- تعداد پروندههای تخلفات صنفی در یزد کاهش یافت
- آرایشگاههای ابرکوه هیچ کدام مجوز تاتو (تتو) ندارند + عوارض تاتو
- بیمه بزرگترین مشکل آرایشگران؛ لطفا مسئولان رسیدگی کنند
- بانوان یزدی در مسابقات والیبال قهرمانی کشور نایب قهرمان شدند
- شش هزار نفر از جمعیت مهریز سالمند هستند
- احضار 47 واحد نانوائی با تخلف 40 میلیونی در یزد
- حضور آرایشگر مرد با پوشش زنانه در آرایشگاه خانم ها/ پخته شدن دختر جوان در دستگاه سولار
ویژه زنان
- خانهای برای نفسکشیدن بدون ویروس و بیماری! (Opens New Window)
- برگزاری رزمایش الی بيت المقدس به مناسبت هفته بسیج در یزد (Opens New Window)
- آزادی مادر در بند با کمک فرزند شهیدِ یزدی (Opens New Window)
- نفرات برتر مسابقات اسکواش بانوان یزد معرفی شدند (Opens New Window)
- اقتداری اولین بانوی ایرانی فاتح جهان در اسکواش (Opens New Window)
- بیشاز ۵۰۰ زوج یزدی در انتظار وام ازدواج (Opens New Window)
- «زن دلخواه خدا» یا «زن مدنظر غرب» (Opens New Window)
- مطب پزشک متخلف زنان و زایمان در یزد پلمب شد (Opens New Window)
- قیمت پوشاک در یزد تغییری نداشته است (Opens New Window)
- حضور استاندار در منزل مدیرمسئول یزدبانو (Opens New Window)
- بهرهبرداری از ۲۹ واحد بهداشتی در یزد (Opens New Window)
- چرا بیمارستان ولیعصر بافق تکمیل نشده است؟ (Opens New Window)
- آزادی ۳ مادر زندانی یزدی با کمک جاماندگان اربعین حسینی (Opens New Window)
- لزوم یکسانسازی سرفصلهای طرح نماد با محوریت مجموعه بهزیستی (Opens New Window)
- تاثیر آب چغندر بر سلامت قلب زنان (Opens New Window)
- درمان فیبروم رحم به کمک طب سنتی (Opens New Window)
- رعایت حجاب در المپیک کار سختی نبود (Opens New Window)
- نقش زنان در کربلا کمتر از مردان نبود (Opens New Window)
- نخستین پیروزی تیم ملی زنان در لیگ ملتهای آسیای مرکزی (Opens New Window)
- نقش پدر در تغذیه کودک با شیر مادر (Opens New Window)
نکات خانه داری
- درمان فیبروم رحم به کمک طب سنتی (Opens New Window)
- افراد غیرمتخصص باعث تخریب طب سنتی هستند (Opens New Window)
- ۲۰ نکته خانهداری مدرن برای همه خانمها (Opens New Window)
- طرز تهیه مقلوبه پلو عربی مرغ و بادمجان خوشمزه و مجلسی (Opens New Window)
- آشپزی مدرن و سنتی روی یک سفره (Opens New Window)
- ترفندهای ساده ولی کاربردی در خانه داری (Opens New Window)
- طرز تهیه پلوی نخود فرنگی با مرغ ریش ریش شده (Opens New Window)
- ترفندهای جالب خانهداری که نمیدانستید!/ تصاویر (Opens New Window)
- جشنوارههای بومی نشاط اجتماعی جامعه را میافزاید (Opens New Window)
- نکات خانهداری مدرن برای همه خانمها (Opens New Window)
- طرز تهیه لقمههای گوشتی (Opens New Window)
- طرز تهیه کوکو پیازچه با سس مخصوص (Opens New Window)
- شولی؛ پیش غذای محبوب یزدی ها + تصاویر (Opens New Window)
- شستن ظرف ها بدون پیش بند این عوارض را به دنبال دارد (Opens New Window)
- مرغ همچنان در اوج (Opens New Window)
- دستور رئیس جمهور به دو وزارتخانه برای کنترل قیمت مرغ (Opens New Window)
- یارانه ۲.۵ میلیارد دلاری برای تولید گوشت مرغ کجا رفت؟ (Opens New Window)
- راهکارهایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در دوران کرونا (Opens New Window)
- فعالیت زیرزمینی آرایشگاه های زنانه یزد در اوج کرونا!/آرایشگاههای زنانه متخلف لغو مجوز دائم میشوند (Opens New Window)
- راههای محافطت از کودکان در برابر کووید۱۹ (Opens New Window)