Skip to Content

سرمقاله هفته نامه آیینه یزد؛

آقای استاندار،انتقادی که کسی توجه نمی‌کند چه نفعی برای جامعه دارد؟!


هفته نامه اصلاح طلب «آیینه یزد» در سرمقاله شماره جدید خود نوشت: مجدداً از استاندار که انتقادپذیر می‌باشد و اصحاب رسانه‌ها را تشویق به این امر می‌نماید درخواست می‌گردد طی دستورالعملی به روسا و مدیران سازمان‌ها و نهادهای دولتی ابلاغ نمایند روابط عمومی‌های ادارات موظف باشند هر گاه انتقاد منطقی از آنها شد و یا مردم درخواست قانونی و به جا از مدیر و مسئولی داشتند خود را پاسخگو بدانند.

به گزارش یزدبانو به نقل از یزد رسا، هفته نامه اصلاح طلب «ایینه یزد» در سرمقاله شماره جدید خود نوشت:

 

سیدمحمد میرمحمدی همراه با معاونان استانداری ساعت 15 روز شنبه 15/9/93 به منظور ارائه گزارش و پاسخ به سئوالات اصحاب رسانه و نمایندگان خبرگزاری‌ها و سایت‌ها در نشست خبری در سالن شهیدمحمد منتظرقائم استانداری یزد شرکت نمودند.


بعد از تلاوت آیاتی از قرآن کریم و نواختن سرود جمهوری اسلامی ایران استاندار با تبریک فرا رسیدن 16 آذر روز دانشجو یاد و خاطره خبرنگارانی که در حادثه سقوط هواپیما جانشان را از دست داده بودند گرامی داشت و به تفصیل در مورد مسئله آبرسانی به استان، کشاورزی، صنعت و نشست‌های متعددی که با پزشکان، ‌نخبگان استان، صنعتگران، تجار، و اقداماتی که در جهت توسعه پارک‌های علم و فناوری و شهرک‌های صنعتی انجام شده بود مطالبی بیان کرد و اظهار امیدواری نمود ، بحث دارالعلم ودارالعبادگی و قنات و قنوت و قناعت و شهرت استان را نه تنها باید حفظ کرد؛ بلکه باید توسعه و گسترش داد از علما و مفاخر یزد تجلیل نمود و از برگزاری همایش‌هایی به منظور بزرگداشت شهید دکتر سیدرضا پاک‌نژاد و دکتر رضا داوری اردکانی که می‌تواند معرفی الگوهایی برای دانشجویان باشد و از تعامل با روحانیون، ائمه جمعه و جماعات، دانشگاهیان، ‌فرهیختگان، هیات‌های عزاداران حسینی و گروههای مختلف با سلیقه‌های گوناگون سیاسی گزارشی ارائه و اعلام نمود در مدت یکسال 1286ملاقات با اشخاص حقیقی و حقوقی داشته که چهل درصد آن مربوط به مسائل فرهنگی و واحدهای دینی و در نهایت بنا بر استفاده از تجارب دیگران بوده است.

 


میرمحمدی همگان را به قانون مداری و حرکت در مسیر ضابطه‌ها سفارش نمود و گفت: بنای مسئولان در استانداری این است که اقداماتشان در جهت رفاه و آسایش عموم مردم باشد و منطقه‌ای تصمیم نخواهند گرفت و از جمله اظهار داشت:


«ما انتقادپذیر هستیم و از انتقاد استقبال می‌کنیم و از همه مدیران خواهش و درخواست کردم از انتقاد استقبال کنند، به دو دلیل پافشاری دارم، یکی اینکه حال و هوای تازه‌ای به کار می‌دهد، سبب می‌شود ایرادهای جزئی روشن شود و توسط مدیران رفع شود و همچنین مدیریت موثرتری را دنبال کنند.... ولی در کنار انتقادپذیری یک خواهشی اینجا از رسانه‌ها کرده بودم که امانت‌دار خوبی باشند، الآن هم همین خواهش را دارم، هر چه با مردم رو راست‌تر بشویم، بیشتر ما را قبول دارند، اگر رسانه‌ای مطلبی خلاف واقع منعکس کند اعتماد خودش را در جامعه از دست می‌دهد، ما این بی‌اعتمادی را مضر می‌دانیم، باید مردم از یک رسانه و ظرفیت اطلاع‌رسانی که در خود دارد بهره ببرند،......رسانه‌ها انتقاد کنند مشکل مسئولین برطرف می‌شود، مسئولین هم در پاسخگویی وجه جدال پیدا نکنند بهتر است،.

 

از دیگر امور تعامل در همه گروههای سیاسی و اجتماعی بود، همه گروهها برایمان برابر و عزیز و محترم بوده و هستند، تفاوتی بین گروههای سیاسی قائل نشدیم،.....در این زمینه همه تلاشمان این بوده که انصاف را رعایت کنیم و در ارزیابی خودمان این کار را کردیم اگر غیر از این است، یادآوری کنند تا ما موارد را رعایت کنیم، لازم می‌دانم از همه طیف‌های سیاسی و اجتماعی صمیمانه تشکر کنم، حضورشان و فعالیتشان و همکاریشان حتی انتقادهایشان و بعضی مواردی که ممکن است از نظر بعضی درست نباشد،.

 

......من از هیچ یک از گروه‌ها چه آنهایی که تعریف و تمجید می‌کنند و یا بد می‌گویند حتی دلخور نشدم، به هرحال این زمینه یک نوع معرفی است، هر کس و هر رسانه‌ای، هر گروه و هر طیف از این طریق خودش را معرفی می‌کند، این را کمک به جامعه می‌دانم و از همه اینها استقبال کردم و از همه دوستان خواستم که این به نفع جامعه است استقبال کنید، طوری نباشد اگر یک ذره ما را زیر سوال بردند ناراحت شویم، ما باید خودمان را تقویت کنیم و فعالتر شویم، دوستان در این زمینه تا می‌توانند فعال شوند،...

 


من هم اصولگرا و هم اعتدال‌گرا و هم اصلاح‌طلب هستم، بعضی‌ها نتوانستند بپذیرند که هر سه با هم.(ممکن است)!.....

اصول‌گرا هستم برای اینکه در زندگی اصول دارم، مبتنی بر اصول زندگی می‌کنم در چارچوبه احکام اسلامی و دینی و اعتدال‌گرا هستم برای اینکه اهل افراط و تفریط نیستم، احساسی عمل نمی‌کنم، با فکر جلو می‌روم، نه در خیلی موارد تحریک می‌شوم که از خود بی خود بشوم و نه خیلی مسائل حالت یاس و ناامیدی به من می‌دهد، اصلاح‌طلب هستم برای اینکه پیرو حضرت محمد(ص) هستم که می‌گوید مومن نباید فردایش مثل امروزش باشد، روند جامعه روند اصلاحی است، ما مگر با 50 سال قبل یکی هستیم.، ده سال آینده هم خوب اصلاحات دیگری خواهیم داشت در سیستم‌های مختلف، شرایط ده سال قبل مگر شرایط امروز است...»


در بخش بعدی که استاندار به سئوالات اصحاب رسانه و خبرنگاران پاسخ می‌داد نگارنده این سطور با تشکر از برخورد نیکو، بیان فاخر و حسن خلق سیدمحمد میرمحمدی مسائلی را مطرح و از جمله به اقدام شتابزده دولت در گران کردن نان اشاره نمود.

 

اگر روزنامه نگاری در هر شماره از نشریه‌اش درباره مشکلات مردم، تبعیضات ناروا، اختلافات موجود طبقاتی، فساد اقتصادی و احیاناً سهل انگاری و ضعف مدیریت بعضی از مسئولان مطلبی بنویسد در واقع به وظیفه اصلی خود عمل کرده است.

 

مدیران نیز برابر با بند 2 اصل سوم قانون اساسی موظف هستند از مطبوعات و رسانه‌های گروهی و دیگر وسایل ارتباطی برای بالا بردن سطح آگاهی‌های عموم استفاده کنند.


«...در دولت گذشته می‌گفتیم هر یک از مایحتاج عمومی اعم از میوه‌ها و حبوبات و انواع گوشت‌های سفید و قرمز وقتی گران شود مردم آن را از سفره خود حذف می‌کنند اما نان را که نمی‌توان از سفره کوچک مردم حذف کرد که دیگر سفره‌ای نمی‌ماند!


دولت باید به جای افزایش قیمت نان، یارانه‌بگیران غیرمستحق که در یک مرحله تعداد آنان را حدود 10 میلیون نفر اعلام کرد از چرخه دریافت یارانه حذف می‌کرد که پرداخت وجوه یارانه به آنان خارج از ضابطه و قاعده انصاف و عدالت است و قطعاً غیرنیازمند آن وجوه را در جهتی هزینه می‌کند که مسیر اسراف و تبذیر است و در کلان کشور سرمایه عظیمی گویی به یغما رفته است.

آیا پس از گران شدن نان ، کنترل قیمت اجناس دیگر میسر است و به بهانه‌های واهی همه چیز گران نمی‌شود؟


در حال حاضر اجناس مورد نیاز مردم در هر مغازه و فروشگاه قیمتی و نرخی دارد که نشان می‌دهد نظارت کافی بر اصناف و فروشندگان وجود ندارد. اینکه مسئولان، آمار ارایه کنند که هر روز نرخ تورم کاهش یافته است اولین نشانه‌اش باید قدرت خرید بیشتر اقشار مردم به ویژه گروه‌های آسیب‌پذیر و نیازمند باشد و سفره غذای توده‌ها در اقصی نقاط کشور و شهرهای کوچک و روستاها و مناطق محروم گسترده شود.


صد البته هیچکس منکر خدمات ارزشمند دولت در زمینه‌های بهداشت و درمان و بیمه سلامت و امثال آن نیست اما افزایش 30 درصدی بهای نان کاری شتابزده و عجولانه است که جز فشار بیشتر بر مردم ضعیف و نیازمند و فقیر نتیجه‌ای ندارد.»1


-محمدرضا بابایی معاون برنامه‌ریزی استانداری درباره ضرورت گران کردن بهای نان توضیحاتی ارائه کرد؛ اما بر این امر صحه گذاشت که گروه آسیب پذیر جامعه از این تصمیم با سختی بیشتر روبرو خواهند شد و در نهایت قول مساعد داده شد درخواست و پیشنهاد آیینه یزد از طریق استانداری به نهاد ریاست جمهوری ارسال گردد.


امید آن که مشاوران دکتر حسن روحانی و دولتمردان و نمایندگان که قانوگذار هستند و نان هم قوت اصلی اکثریت آنان نیست، هنگام افزایش قیمت هر چیز، بویژه نان به وعده شیب کند دولت تدبیر و امید توجه و عنایت داشته باشن؛چون افزایش سی، چهل درصدی و بیشتر، کمر بسیاری از مردم جامعه را که ولی نعمت مسئولان و دولتمردان هستند می‌شکند.


مجدداً از استاندار که انتقادپذیر می‌باشد و اصحاب رسانه‌ها را تشویق به این امر می‌نماید درخواست می‌گردد طی دستورالعملی به روسا و مدیران سازمان‌ها و نهادهای دولتی ابلاغ نمایند روابط عمومی‌های ادارات موظف باشند هر گاه انتقاد منطقی از آنها شد و یا مردم درخواست قانونی و به جا از مدیر و مسئولی داشتند خود را پاسخگو بدانند.

 

در غیر این صورت مکرراً و بارها گفته می‌شود: مردم! روزنامه‌نگاران! انتقاد کنید ؛ اما وقتی کسی توجه نمی‌کند چه نفعی برای جامعه خواهد داشت؟

به عنوان نمونه از مصادیقی که می‌توان ذکر کرد انتقاداتی است که اخیراً در چند شماره این هفته نامه و یا دیگر مطبوعات از شهرداری یزد به عمل ‌آمده و کسی هم جوابگو نیست!!


مگر اینکه نویسنده، منتقد، مدیر مسئول آنقدر بنویسد و تا به نطق در آوردن و پاسخ گو کردن فرد و اداره‌ای که از وی انتقاد گردیده روش آیینه یزد را ادامه دهد و بنا را بر قول لسان الغیب حافظ بگذارد که:


دست از طلب ندارم تا کام من برآید
یا تن رسد به جانان یا جان زتن برآید




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری