Skip to Content

مشکلات مالی؛ معضل خانه‌های سالمندان

آلزایمر نود درصد سالمندان یزدی، سختی کار خانه سالمندان را دوچندان کرده است


مسئول خانه سالمندان بهار یزد گفت: حدود 95 درصد سالمندان در این آسایشگاه تخت گرا هستند. حدود 90 درصد به بیماری آلزایمر مبتلا هستند.

به گزارش  یزدبانو به نقل از یزد رسا، افراد سالمند قابلیت‌های احیا شونده محدودی دارند و بیش از دیگر بزرگسالان در معرض بیماری و کسالت هستند. بنابراین برای سلامتی و ادامه حیات آنها به مراقبت و حساسیت‌های خاص نیاز است. نگهداری از سالمندان گاها در منازل هم ممکن می‌شود اما در عموم موارد نیاز به مراکز تخصصی وجود دارد. به همین علت خانه سالمندان یکی از اصلی‌ترین مراکز رسیدگی و نگهداری از سالمندان محسوب می‌شود.

خانواده‌ها همکاری نمی‌کنند
مسئول خانه سالمندان بهار یزد گفت: حدود 95 درصد سالمندان در این آسایشگاه تخت گرا هستند. حدود 90 درصد به بیماری آلزایمر مبتلا هستند که این مساله مشکلات نگهداری آنها را دوچندان کرده است.
«احمدرفیعی» افزود: سالمندان بهار 90 تا 100 نفر هستند که 30 درصد از آنها مجهول الهویه اند و با حکم قضایی در مرکز نگهداری می‌شوند ؛ همچنین 30درصد بی سرپرست، 20درصد بد سرپرست و 20درصد از آنها تحت پوشش بهزیستی هستند.
رفیعی در مورد مشکلات موجود در خانه سالمندان اشاره کرد: مشکل اصلی نبود همکاری خانواده است و بیشترین مشکل را افراد بد سرپرست دارند؛ چرا که اگرخانواده‌ها حتی کمی همکاری کنند، خیلی از مشکلات سالمندان کاسته خواهد شد. وی ساختمان مرکز بهار را استاندارد خواند و افزود: مراکز روزانه به دلیل این‌که برای حفظ توانایی سالمندان و همچنین کمک به بازگشت توانایی آنها فعالیت می‌کند، باید جدی تر گرفته شود.
این مسئول با بیان این‌که مرکز توانبخشی روزانه کار آمدتر است، از احداث دومین مرکز توانبخشی روزانه میلاد در محله محمودآباد در مرداد ماه سال جاری خبر داد و گفت: این مرکز 50 نفر ظرفیت دارد و به بانوان بالای 55سال تعلق دارد که کاملا به صورت رایگان در اختیار آنها قرار داده شده است.  وی با بیان این‌که ساعت کاری این مرکز از 8 صبح تا 13 است، افزود: به دلیل نبود نیروی انسانی مرد این مرکز مختص بانوان تدارک دیده شده است.

مشکلات مالی؛ معضل خانه‌های سالمندان
مسئول خانه سالمندان بهار یزد کمبود اعتبار و مشکلات مالی را از معضلات خانه‌های سالمندان خواند و گفت: علاوه بر نگهداری از سالمندان با حداکثر توان موجود، تلاش می‌شود که برنامه‌های لازم برای یک فرد سالمند همچون ورزش صبحگاهی، تلاوت دعا و قرآن، برگزاری مولودی ها، حافظ خوانی، جشن روز تولد سالمندان و اردوی سیاحتی و زیارتی که در نظر گرفته شده است، اجرایی شود.رفیعی ادامه داد: ویزیت سالمندان به صورت یکبار در هفته از سوی پزشک متخصص، انجام آزمایشات برای تشخیص و کنترل دیابت، آموزش تزریق انسولین، حضور فیزیوتراپ و کار درمان دو روز در هفته، آموزش و استفاده از خودپرداز بانک برای پیشگیری از هرگونه سواستفاده مالی و... از دیگر برنامه‌های در حال اجرا در این مراکز است.

هدف ما حفظ توانایی سالمندان است
سرپرست مرکز توانبخشی سالمندان روزانه «سیدگل سرخ» نیز گفت: حدود 5 سال پیش این مرکز در محله سیدگلسرخ تاسیس شده است. «زهرا تقوی» افزود: مکانی که مرکز در آن واقع شده، استیجاری است و بهزیستی اجاره آن را ماهانه به صندوق مسجد می‌پردازد؛ چراکه این مکان باکمک‌های مردمی و از سوی مسجد سرجم خریداری شده است. تقوی در ادامه افزود: هدف بهزیستی از راه اندازی این مرکز، پیشگیری از صدمه به سالمندان و داشتن سالمندان سالم است. این سرپرست ادامه داد: بهزیستی سعی دارد آمار سالمندان شبانه روزی را به حداقل برساند؛ چراکه اکثر سالمندان شبانه روزی از نظر جسمی از کار افتاده و روحیه ای افسرده دارند. همچنین ساعت کاری این مرکز 7:30 صبح تا 13:30 است که سالمندان بعد از انجام برنامه‌های مربوطه و صرف نهار این مرکز را ترک می‌کنند.

از ورود هیچ سالمندی جلوگیری نمی‌کنیم
به گفته سرپرست مرکز توانبخشی سالمندان روزانه سیدگل سرخ، میانگین سنی سالمندان مرکز سیدگل سرخ، 60 سال به بالاست و حد نصابی که بهزیستی برای تعداد آنها تعیین کرده 50 نفر است.
وی افزود: 50 نفر به معنی این نیست که اگر بیشتر از این داوطلب مراجعه کند پذیرفته نشود، بلکه منظور حد نصابی است که بهزیستی تحت پوشش خود قرار می‌دهد.
تقوی ادامه داد: این مرکز حدود 60 سالمند را پذیرفته است و اعتقاد دارد که هیچ سالمندی را نباید برای ورود به این مرکز منع کرد.

   برای شادی روح شوهرم اینجا را واگذار کرده ام
یکی از سالمندان مرکز میلاد که منزل مسکونی خود را در اختیار این مرکز توانبخشی قرار داده است، در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که آیا هزینه ای در قبال این کار دریافت کرده است ،گفت: نه. اگر هیچ مبلغی هم پرداخت نکنند، راضی‌ام ؛ چون این مکان را به خاطر شادی روح همسرم «حاج اکبر میرحسینی» واگذار کرده ام و هیچ‌گونه چشمداشتی ندارم.
«زمزم میرحسینی» افزود: نه تنها خودم به این کار رغبت دارم، فرزندانم هم از این کار حمایت لازم را دارند.

انتهای پیام / ص




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.

ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری