برنامه صدروزه آخر را فقط به جوجه یکروزه بپردازید!
به گزارش یزدبانو، روزنامه جوان نوشت: جوجه یکروزه وارد بازار سیاه شد! این خبر برای صد روز پایانی دولت یعنی اینکه در دو نوبت تولید مرغ با جوجه ریزی ۴۵ روزه، وضع روشنی نخواهید داشت و شاید مثل قرار واردات ۵۰ هزار تن مرغ یخزده از خارج، دوباره دولت در صد روزه آخر، مجبور شود دلار دیریاب و دشواریاب را برای واردات یکی از معمولترین و آسانیابترین غذاهای دنیا خرج کند. غذایی با این مختصات: جوجه یکروزه، یک سالن و دان مرغ و ۴۵ روز انتظار و تمام! ولی این سادگی در دولت تدبیر و امید به امر پیچیده و غیرقابل حلی تبدیل شده است تا آنجا که وقتی رئیسجمهور وعده میدهد که برای صد روزه آخر هم مثل صد روزه اول، «برنامه خدمت به مردم» تدارک دیده است، اذهان به این سمت میرود که به جناب ایشان پیشنهاد بدهیم در این فرصت صد روزه فقط به جوجه یک روزه برس تا مگر چارهای بیندیشید!
رئیسجمهور ظاهراً خود تلاش میکند که اوضاع در این دو، سه ماه پایانی بدون اظهارات شاذ و اعصابخرد کن به پایان نرسد. به میان کشیدن بحث «برنامه صد روزه» در پایان هشت سال دولت انتظار، آن هم در حالی که برنامه صد روزه اول فقط یک شعار بود و بعدها از سوی خود رئیسجمهور تکذیب و مخاطبان متهم به بدفهمی شدند، یعنی که آقای روحانی میخواهد با رسانهها و منتقدان و در واقع با مردم سر جر و بحث را باز کند.
اگر از مردم پرسیده شود، چه خاطره یا چه دستاوردی از برنامه صدروزه دارید، چه خواهند گفت؟ حتی اگر از وزرای دولت بپرسید، چه برای گفتن دارند؟ با این حال روحانی دوباره حرف از برنامه صد روز آخر میزند، آن هم برای خدمت و البته «اگر بگذارند!»: «همچنان که در ابتدای دولت یازدهم برنامهای برای صد روز ابتدایی داشتیم، امیدوارم با یک برنامه صد روزه پایانی هم قدمهایی را برای خدمت به مردم برداریم»!
جوجه یک روزه که با قیمت ۴۲۰۰ تومان به فروش میرسید، ظاهرا به حدود ۶ هزار تومان رسیده است. البته برخی معتقدند ایران با داشتن بیش از ۲۰ هزار مرغداری بزرگ در سراسر کشور نمیتواند و نباید با معضلی به نام قاچاق جوجه یک روزه مواجه شود و این فرافکنی دولتیها صرفاً برای فرار از بیتدبیری در بازار مرغ بوده است. با این حال هر چه هست، الان جوجه یک روزه شده است دغدغه دو وزارتخانه و این دو وزارتخانه در روزهای گذشته یکدیگر را به قصور در وضع بازار جوجه و مرغ متهم کردند.
از طرفی اوضاع مذاکرات وین و پیوندی که خواه ناخواه با وضع اقتصاد و سپس وضع انتخابات خواهد گذاشت، موضوع کمبودهای کالا را در ایران برای مردم با مسائل سیاسی پیوند زده است و این یک نقطه ضعف برای دولت است که مسیری را طی کند که درست یا غلط، افکار عمومی هر کمبود و قصور و تقصیری را با یک پشت پرده سیاسی تفسیر و تأویل کند.
برخی معتقدند اوضاع وین خوب است و توافقی هم شده است و فقط اطلاعرسانی آن قطرهچکانی است و تیم مذاکرهکننده تلاش میکند کار را دشوار نشان دهد تا در لحظه اعلام توافق جای «خسته نباشید» را در زبان افکار عمومی برای خود حفظ کرده باشد! برخی دیگر میگویند تیم مذاکرهکننده نتیجه مشخصی از مذاکرات وین نگرفته، اما برای آنکه در داخل به خاطر فرسایشی شدن آن با سرزنش و نقد روبهرو نشود، هر بار که از جلسه خارج میشود، مذاکرات را «روبه جلو» و «جدی» و «در مرحله رسیدن به یک پیشنویس»، ارزیابی میکند.
هرچه که هست مردم از دولت انتظاراتی دارند که فرقی نمیکند در صد روز آخر باشد یا در یکی از صدروزههای میانی. دولت اگر همتی و قدرتی دارد صراحتاً به مردم بگوید چگونه میتواند بدون خرج دلارهای صندوق ذخیره و بدون واردات، مشکل جوجه یکروزه را حل کند؟ در این صورت شاید اقبال مردم به دولت و نامزد جریان دولت در انتخابات پیشرو بیشتر از اقبالی باشد که انتظار دارند از به نتیجه رسیدن مذاکرات وین ببینند!
جوجههایی برای ارائه آدرس غلط
وقتی پای جوجههای یک روزه در میان باشد، برخی قاچاق آن را عامل گرانی مرغ میدانند و برخی دیگر از جمله ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، آن را بهانهای برای افزایش قیمت مرغ میدانند.
از اواخر سال گذشته مرغ تبدیل به اصلیترین موضوع معیشت مردم شد؛ قوتی که با افزایش قیمت شدید و شگفتانگیز، صفهای طویل را دوباره به اقتصاد ایران هدیه کرد و بهانههای مختلف برای این پدیده عنوان شد. یکی از این بهانهها، قاچاق جوجههای یک روزه بود، بهطوریکه حبیبالله اسدنژاد، نایبرئیس کانون سراسری انجمنهای صنفی مرغ گوشتی کشور گفت: برآورد تولید جوجه یک روزه از نیاز کشور بالاتر بوده و متأسفانه در سایه نبود نظارت، بخش زیادی از جوجههای تولیدی توسط واحدهای مرغ مادر و به صورت غیرقانونی از کشور خارج میشود.
وی چند روز پیش گفته بود اگر در ۱۵ تا ۲۰ روز آینده برای این موضوع فکری نشود بازار مرغ دچار التهاب خواهد شد. اسدنژاد با تذکر این نکته که نباید تمام تقصیرات را به گردن واسطهها و دلالان بیندازیم، گفت: در این قضیه، سود واحدهای مرغ مادر مطرح است و این تأمین مرغ واحدهای مرغ گوشتی را دچار مشکل کرده و هزینه تمام شده ما را بالا برده است. در پاسخ به اظهارات وی، اما یک مقام مسئول در ستاد مبارزه با قاچاق با بیان اینکه مسئولان درباره قاچاق جوجه آدرس غلط میدهند، عنوان کرد: گرانی مرغ به دلیل احتکار مرغ منجمد توسط واسطههاست و ربطی به قاچاق جوجه یک روزه ندارد.
یاسر سوادکوهی در گفتگو با مهر در مورد قاچاق جوجه و تخممرغ اظهار داشت: اساساً حمل و نقل و شرایط نگهداری جوجه و تخممرغ قابلیت قاچاق آن را کاهش میدهد، بهطوریکه با بررسیهای صورت گرفته و بازدیدهای میدانی، حجم بسیار اندک و نزدیک به صفر از این کالا قاچاق میشود، با این حال دلیل همان حجم ناچیز را نیز باید اشاره کنیم. مدیرکل هماهنگی امور مقابله و رصد جریان مالی قاچاق ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: از دلایل اصلی خروج جوجههای یکروزه تفاوت قیمت در آن سوی مرز است، بهطوریکه قیمت مصوب هر قطعه جوجه یک روزه ۴ هزار و ۲۰۰ تومان است، ولی در حال حاضر حدود ۵ هزار و ۴۰۰ تومان به فروش میرسد. این در حالی است که قیمت هر قطعه جوجه در آن سوی مرز حدود ۵۰ الی ۶۰ سنت (معادل ۱۵ هزار تومان) است. سوادکوهی یادآور شد: با توجه به حساسیت ایجاد شده طی روزهای اخیر، آمار کشفیات جوجه یک روزه و تخممرغ نطفهدار کاهش یافته است. برابر بررسی صورت گرفته، بیشترین تخلف در حوزه خروج جوجههای یک روزه از شبکه توزیع، متوجه شرکتهای جوجهکشی است که در سایه عدم نظارت دستگاههای ذیربط با دور زدن سامانههای مرتبط و همکاری با دلالان این بخش اقدام به خروج از شبکه توزیع و متعاقب آن خروج غیرقانونی از کشور میکنند.
مدیرکل هماهنگی امور مقابله و رصد جریان مالی قاچاق ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تصریح کرد: با تصویب افزایش قیمت مصوب مرغ خوراکی طی روزهای اخیر، بازار متلاطم مرغ در کشور آرام شد. از اینرو این سؤال به اذهان متبادر میشود که چگونه ممکن است ظرف یک روز پس از ابلاغ نرخ جدید مشکل کمبود مرغ خوراکی بازار مرتفع شود؟ لذا نقش واسطهها و محتکرین مرغ خوراکی (آن هم به صورت منجمد) کاملاً آشکار و قاچاق جوجه یک روزه صرفاً یک آدرس غلط است!
همچنین حسن نیری، سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز در این رابطه گفت: اینکه نمیتوانیم مرهمی بر زخم مردم باشیم، نمک بر زخمشان هم نپاشیم. در دیماه، در اصفهان ۱۲ میلیون قطعه جوجهریزی شده و این رقم در فروردینماه به ۶ میلیون قطعه رسیده است. این کمبود جوجهریزی، چه ربطی به قاچاق دارد، مرغدار باید بگوید. ما یک مقداری قاچاق جوجه، آن هم به ندرت در اسفندماه داشتیم. قاچاق جوجه اینطور نیست که با کانتینر و از مبادی غیررسمی و با حیوانات چهارپا آن را حمل کرد.
نیری خاطرنشان کرد: به هیچ عنوان ما قاچاق جوجه که بخواهد کمبودی در داخل کشور ایجاد کند و روی قیمت تأثیر بگذارد، نداشتیم و نداریم. باید به سراغ احتکار، دلالیها و واسطهها بروید و از آنها بپرسید.
Related Assets:
ویژه زنان
- خانهای برای نفسکشیدن بدون ویروس و بیماری! (Opens New Window)
- برگزاری رزمایش الی بيت المقدس به مناسبت هفته بسیج در یزد (Opens New Window)
- آزادی مادر در بند با کمک فرزند شهیدِ یزدی (Opens New Window)
- نفرات برتر مسابقات اسکواش بانوان یزد معرفی شدند (Opens New Window)
- اقتداری اولین بانوی ایرانی فاتح جهان در اسکواش (Opens New Window)
- بیشاز ۵۰۰ زوج یزدی در انتظار وام ازدواج (Opens New Window)
- «زن دلخواه خدا» یا «زن مدنظر غرب» (Opens New Window)
- مطب پزشک متخلف زنان و زایمان در یزد پلمب شد (Opens New Window)
- قیمت پوشاک در یزد تغییری نداشته است (Opens New Window)
- حضور استاندار در منزل مدیرمسئول یزدبانو (Opens New Window)
- بهرهبرداری از ۲۹ واحد بهداشتی در یزد (Opens New Window)
- چرا بیمارستان ولیعصر بافق تکمیل نشده است؟ (Opens New Window)
- آزادی ۳ مادر زندانی یزدی با کمک جاماندگان اربعین حسینی (Opens New Window)
- لزوم یکسانسازی سرفصلهای طرح نماد با محوریت مجموعه بهزیستی (Opens New Window)
- تاثیر آب چغندر بر سلامت قلب زنان (Opens New Window)
- درمان فیبروم رحم به کمک طب سنتی (Opens New Window)
- رعایت حجاب در المپیک کار سختی نبود (Opens New Window)
- نقش زنان در کربلا کمتر از مردان نبود (Opens New Window)
- نخستین پیروزی تیم ملی زنان در لیگ ملتهای آسیای مرکزی (Opens New Window)
- نقش پدر در تغذیه کودک با شیر مادر (Opens New Window)
نکات خانه داری
- درمان فیبروم رحم به کمک طب سنتی (Opens New Window)
- افراد غیرمتخصص باعث تخریب طب سنتی هستند (Opens New Window)
- ۲۰ نکته خانهداری مدرن برای همه خانمها (Opens New Window)
- طرز تهیه مقلوبه پلو عربی مرغ و بادمجان خوشمزه و مجلسی (Opens New Window)
- آشپزی مدرن و سنتی روی یک سفره (Opens New Window)
- ترفندهای ساده ولی کاربردی در خانه داری (Opens New Window)
- طرز تهیه پلوی نخود فرنگی با مرغ ریش ریش شده (Opens New Window)
- ترفندهای جالب خانهداری که نمیدانستید!/ تصاویر (Opens New Window)
- جشنوارههای بومی نشاط اجتماعی جامعه را میافزاید (Opens New Window)
- نکات خانهداری مدرن برای همه خانمها (Opens New Window)
- طرز تهیه لقمههای گوشتی (Opens New Window)
- طرز تهیه کوکو پیازچه با سس مخصوص (Opens New Window)
- شولی؛ پیش غذای محبوب یزدی ها + تصاویر (Opens New Window)
- شستن ظرف ها بدون پیش بند این عوارض را به دنبال دارد (Opens New Window)
- مرغ همچنان در اوج (Opens New Window)
- دستور رئیس جمهور به دو وزارتخانه برای کنترل قیمت مرغ (Opens New Window)
- یارانه ۲.۵ میلیارد دلاری برای تولید گوشت مرغ کجا رفت؟ (Opens New Window)
- راهکارهایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در دوران کرونا (Opens New Window)
- فعالیت زیرزمینی آرایشگاه های زنانه یزد در اوج کرونا!/آرایشگاههای زنانه متخلف لغو مجوز دائم میشوند (Opens New Window)
- راههای محافطت از کودکان در برابر کووید۱۹ (Opens New Window)