Skip to Content

كارشناس تغذيه مركز بهداشت استان يزد در گفتگو با یزدبانو

تغذيه در دوران شيردهي چگونه باشد؟


كارشناس تغذيه مركز بهداشت استان يزد گفت: نیاز مادر شیرده به کالری 500 کیلوکالری بیش از دوران قبل از بارداری است بنابراين دریافت کالری ناکافی از غذاها سبب کاهش تولید شیر می گردد.

مهديه السادات حاجي ميرزاده در گفت‌وگو با خبرنگار يزدبانو در خصوص اهمیت تغذیه مادر در دوران شیردهی گفت: تغذیه مناسب مادر در دوران شیردهی برای حفظ بنیه، سلامت و اعتماد به نفس مادر و همچنین تامین نیازهای نوزاد ضروری می باشد. وي افزایش سطح ایمنی بدن نوزاد در برابر ابتلا به انواع عفونتهای حاد تنفسی و اسهال، تامین انواع املاح و ویتامین ها به مقدار لازم و کافی برای شیرخوار، مصرف کالری در بدن مادر و بازگشت وزن مادر به وزن قبل از دوران بارداری را از جمله فواید شیردهی مادر برشمرد. اين كارشناس تغذيه در مورد نكات تغذیه ای در دوران شیردهی بيان كرد: بهترین راه برای اطمینان از مصرف متعادل و متنوع مواد غذایی در روز استفاده از 5 گروه اصلی غذایی مطابق هرم غذایی می باشد. وي با بيان اينكه گروه نان و غلات منبع عمده تامین انرژی مورد نیاز روزانه است ادامه داد: اين گروه شامل انواع نان، ماکارونی، گندم، جو، سیب زمینی و ذرت می باشد كه مقدار 7 تا 11 سهم یا واحد به صورت روزانه از این گروه برای زنان شیرده توصيه مي شود و هر سهم معادل یک برش نان سنگک، تافتون یا بربری به اندازه یک کف دست، نصف لیوان ماکارونی يا یک سوم لیوان برنج پخته است. حاجي ميرزاده افزود: گروه میوه ها منبع عمده تامین ویتامین ها به ویژه ویتامین های آ، ث، املاح معدنی و فیبر می باشد و شامل انواع میوه ها مانند: سیب، انگور، طالبی، مرکبات و... است كه مقدار توصیه شده روزانه از این گروه برای زنان شیرده 3 تا 4 سهم یا واحد می باشد وي هر سهم گروه میوه ها را معادل یک عدد میوه متوسط مانند سیب، پرتقال و...، 15عدد انگور، 12عدد گیلاس و يا نصف تا سه چهارم لیوان آب میوه ذكر كرد. وي مصرف روزانه 4 تا 5 سهم یا واحد از گروه سبزی ها را به زنان شیرده توصيه كرد و گفت: گروه سبزی ها شامل انواع سبزی های برگی، هویج، انواع جوانه ها، گوجه، خیار و...می باشد كه هر سهم معادل یک لیوان سبزی خام یا نصف لیوان سبزی های پخته است حاجي ميرزاده، گروه اصلي ديگر غذاها را گروه شیر و لبنیات ذكر كرد و افزود: این گروه منبع عمده تامین کلسیم، فسفر، پروتئین، ویتامین آ و ویتامین های گروه "ب" می باشد که نقش مهم در رشد و استحکام دندان ها و استخوان دارد مقدار توصیه شده روزانه از این گروه برای زنان شیرده 3 تا 4 سهم یا واحد می باشد و هر سهم معادل یک لیوان شیر یا ماست، دو لیوان دوغ و نصف لیوان کشک مي باشد وي با اشاره به گروه گوشت و حبوبات نيز خاطرنشان كرد: این گروه منبع عمده تامین پروتئین و املاحی نظیر آهن و روی می باشد كه مصرف روزانه 3 سهم یا واحد از این گروه برای زنان شیرده توصيه مي شود كارشناس تغذيه مركز بهداشت استان يزد اضافه كرد: هر سهم گروه گوشت و حبوبات معادل 30 گرم گوشت (قرمز، ماهی، و...)، نصف ران مرغ، یک عدد تخم مرغ و نصف لیوان حبوبات پخته می باشد  



Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری