Skip to Content

اثرات مخرب مشاجره والدین نزد بچه ها:

خدشه دار شدن کرامت انسانی بچه ها، مخرب ترین اثر مشاجره والدین در برابر آنهاست


یک کارشناس تربیتی گفت: مخرب ترین اثر مشاجرات والدین در برابر فرزندان، خدشه دار شدن کرامت انسانی نوجوان است به واقع پدر و مادر با انجام چنین کاری فرزند خود را تحقیر می کنند.

به گزارش یزدبانو ؛ حجت الاسلام مجید عظیمی، کارشناس تربیتی و استاد حوزه، در گفتگو با خبرنگار گوهرشادنیوز، یکی از مخرب ترین آثار مشاجرات والدین در برابر فرزندان را خدشه دار شدن کرامت انسانی نوجوان دانست و افزود: پدر و مادر با این کار در واقع نوجوان خود را تحقیر می کنند.

وی با اشاره به اینکه خواسته نوجوان، مهربانی و احترام والدین نسبت به یکدیگر است، اذعان داشت: وقتی نوجوان ببیند والدین به این خواسته اش هیچ توجهی نمی کنند احساس تحقیر به او دست می دهد.

این کارشناس تربیتی ادامه داد: اگر دو نفر در حال مشاجره باشد به محض ورود شخص بزرگ و محترمی به خاطر حرمت و کرامت انسانی آن شخص سکوت کرده و حتی مشکل را از او پنهان می کنند،  پس والدین هم باید برای فرزند خود ارزش و احترام قائل شده در برابر او هر رفتاری و هر حرفی را علیه یکدیگر به کار نبرند.

عظیمی با اشاره به فرمایش امام علی(ع) «مَن کَرَمَت عَلَیهِ نَفسُه هانَت عَلَیهِ شَهَواتُه»؛ کسی که کرامت نفس پیدا کند شهوات و ناهنجاری ها در نزدش کوچک می شود، تصریح کرد: با توجه به این حدیث می توان ریشه گرفتاری افراد به برخی ناهنجاری های اجتماعی و گناهان را در عدم درک «عظمت و کرامت خودشان» دانست.

این استاد حوزه اظهار داشت: وقتی با نوجوان کریمانه برخورد نشود و او عظمت خود را درک نکند، گناه در نظرش بزرگ و زیباست، در حالیکه نوجوانی که خود را بزرگتر از گناه (چه فردی و چه اجتماعی) می داند، انجام آن در نظرش دون شأن انسان است.

وی یادگرفتن برخوردهای اشتباه و تقلید از رفتارهای خشن را از دیگر آثار مشاجره والدین در برابر فرزندان دانست و گفت: این مسئله باعث می شود نوجوان در محیط های مربوط به خودش مثل مدرسه یا در بازیهایش، هنگام حل یک مسئله نتواند عکس العمل عاقلانه نشان داده و در نتیجه همان رفتارها را نسبت به دیگران داشته باشد.

این کارشناس تربیتی، با اشاره به اینکه واژه های خوب یا بد بر محیط مادی اطرافشان اثر گذارند، افزود: اگر دو میوه را در شرایط استریل و مساوی قرار داده، روی یکی الفاظ زیبا و روی دیگری الفاظ خشن بنویسیم، بعد از مدتی خواهیم دید، میوه ای که الفاظ خشن داشته، بر خلاف میوه دیگر، پوسیده و بدشکل می شود.

عظیمی در پایان گفت: بنابر این مسل است که الفاظ خشن والدین علیه یکدیگر، بر روح و روان فرزندشان که در حال فراگیری و کشف دنیای پیرامون خود است هم تأثیرات منفی فراوانی داشته و می تواند منجر به بروز عقده های روحی و روانی مخربی در آن ها شود.

انتهای پیام/




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.

ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری