Skip to Content


زوج‌های نابارور؛ زیر چتر حمایت بیمه‌ها


بعد از تشکیل خانواده و ازدواج جوانان خانواده‌های آنها دلخوش به نوه دار شدن هستند...

به گزارش یزدبانو؛ بعد از تشکیل خانواده و ازدواج جوانان خانواده‌های آنها دلخوش به نوه دار شدن هستند. در برخی موارد که زوج‌ها به علل مختلف قادر به بچه‌دار شدن نیستند سعی می‌کنند با درمان‌های به روز دنیا این مشکل را بر طرف کنند اما هزینه‌های سنگین ناشی از درمان و داروهای مختلف برای ناباروری روحیه آنها را تضعیف می‌کند و بعضا قادر به تامین تمام هزینه‌های درمان نیستند.
 
هرچند با توجه به گذشت 2 سال از اجرای طرح تحول سلامت هنوز بیمه‌ها از زوج‌های نابارور کشور حمایت نمی‌کنند ولی در ابتدای مهر ماه امسال بسته حمایتی زوج‌های نابارور از سوی وزارت بهداشت به معاونت درمان دانشگاه‌ها ی علوم پزشکی کشور ابلاغ شد.
 
طبق آمار در کشور 2 تا 3 میلیون نفر زوج نابارور وجود دارد که نیازمند بهره گیری از روش‌های درمان برای ناباروری هستند تا به این طریق از نعمت فرزند برخوردار شوند. طبق گفته‌های متخصصان پژوهشکده ناباروری استان تا 30 درصد از این روش‌ها در باروری این زوج‌ها موثر است.

 پژوهشکده علوم تولید مثل استان، از مراکز تراز اول کشور در درمان انواع ناباروری است و هزینه‌های آن در مقایسه با دیگر مراکز کشور پایین‌تر است. این مرکز میزبان 90‌درصد از زوج‌های نابارور از سراسر کشور است ومسئولان آن بعد از اجرای بسته حمایتی از زوج‌های نابارور از پذیرش 2‌برابری زوج‌های نابارور خبر می‌دهند.

رنج زوج‌های نابارور

5 سال از ازدواج آنها می‌گذرد. زندگی مشترک را با عشق شروع کردند و با هزاران امید دل به زندگی دادند، اما با گذشت 5‌سال خانه آنها هنوز سوت و کور است، «محمد‌سالار» می‌گوید: در دانشگاه با همسرم آشنا شدم و بعد از گذشت یک سال توانستم والدین را برای ازدواج راضی کنم و تشکیل زندگی دهیم. در ابتدا مشکلی نبود و زندگی به طور عادی گذشت اما با گذشت زمان خانواده‌ها برای داشتن نوه بهانه‌گیری کردند.

وی می‌افزاید: ابتدا توجهی به این بهانه‌گیری‌ها نداشتیم اما وقتی زمان گذشت متوجه مشکل شدیم و اقدام به درمان‌های ابتدایی کردیم اما درمان‌ها فایده نداشت و باید راه‌های درمانی دیگری را مانند «ای فی اف » تجربه می‎کردیم. پزشک مربوطه این نوع تکنیک را راه حل رسیدن به بچه می‌دانست اما با توجه به این که کارمند بودم، هزینه‌های درمان برایم سنگین بود.

سالار که از تبریز برای درمان به یزد سفر کرده، ادامه می‌دهد: علاوه بر هزینه‌های سنگین درمان هر دو باید نگاه سنگین اطرافیان و کنایه‌های آنها را تحمل می‌کردیم که بالاخره تصمیم گرفتیم روش «ای فی اف » را برای درمان انتخاب کنیم. بعد از تحقیق در این باره،متوجه شدیم یزد دارای بهترین مرکز درمانی کشور با هزینه‌های پایین است و اکنون در حال درمان هستیم.

یک شهروند کرمانی که به بیمارستان «مادر» یزد برای درمان ناباروری مراجعه کرده می‌گوید: خوب بود بیمه‌ها حداقل قسمتی از هزینه درمان را متقبل می‌شدند و مانند دیگر بیماری‌ها باری را از دوش زوج‌ها برمی‌داشتند چرا که هزینه‌های دارویی درمان ناباروری سنگین است.

«حمید گنجی» که از بسته حمایتی برای زوج‌های نابارور بی‌اطلاع بود می‌افزاید: خیلی از زوج‌ها به دلیل هزینه‌های سنگین درمان نمی‌توانند به این مراکز برای درمان مراجعه کنند که امیدوارم با اجرای این طرح با خیالی آسوده به درمان بپردازند.

دو برابر شدن پذیرش بیماران در استان

مدیر پژوهشکده علوم تولید مثل استان می‌گوید: زوج‌های نابارور برای درمان هزینه‌های سنگینی را تحمل می‌کنند و با توجه به پایین بودن هزینه‌های درمانی در این مرکز و اجرای بسته حمایتی بیمه‌ها آمار پذیرش زوج‌های نابارور در این مرکز 2 برابر شده است.

«محمدعلی عبدلی» می‌افزاید: در ابتدای مهر ماه امسال طرحی از سوی وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی به معاونت درمان دانشگاه‌های سراسر کشور برای حمایت از زوج‌های نابارور ابلاغ شد تا زوج‌های نابارور برای درمان ناباروری حمایت مالی شوند.

وی در توضیح این «بسته حمایتی» ادامه می‌دهد: اگر سن زوجه زیر 42‌سال باشد و برای نخستین بار از درمان ناباروری استفاده می‌کند همچنین تابعیت هر کدام از زوج‌ها ایرانی باشد می‌توانند از بسته حمایتی استفاده کنند.

عبدلی بیان می‌کند: در ارتباط با بهره‌گیری از تکنیک «میکرواینجکشن» تا سقف یک‌میلیون و 700‌هزار تومان، در تکنیک «ای،فی،اف» یک‌میلیون و 500 هزار تومان، در بهره‌گیری از تکنیک «جنین منجمد» تا سقف500‌هزار تومان و در بهره‌گیری از «ای یو اف» زوج‌های نابارور تا سقف 300‌هزار تومان حمایت مالی خواهند شد. وی می‌افزاید: این طرح دست زوج‌های ناباروری را که بضاعت مالی برای درمان ندارند باز گذاشته و آنها را برای بهره‌گیری از تکنیک‌های درمان تشویق می‌کند و با اجرای این طرح در پژوهشکده تولید مثل استان آمار پذیرش زوج‌های نابارور 2 برابر شده است.

   موفقیت 30 درصدی درمان‌های ناباروری
مدیر پژوهشکده علوم تولید مثل استان می‌گوید: پژوهشکده علوم تولید مثل استان از مراکز مهم و قطب اصلی درمان ناباروری در کشور است که ارتباط نزدیکی با دیگر مراکز مطرح داخلی و خارجی دارد. «محمد علی عبدلی» بیان می‌کند: شاخص ترین تکنیک‌های درمان ناباروری «میکرواینجکشن» و «ای فی اف» است که تا 30 درصد این درمان‌ها با موفقیت روبه‌رو بوده است.
منبع: همشهری
انتهای پیام/



Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری