Skip to Content

گزارش مشروح/ مدیر حوزه علمیه الزهرای یزد:

عبادت در جوانی عصای دوران پیری است


مدیر حوزه علمیه یزد در جمع دانش آموزان هنرستان فردوسیان یزد گفت : فصل عبادت جوانی است که مزه شیرینی دو رکعت نماز در دل شب با گذشتن از خواب شبانه در جوانی در40 سالگی مزه ندارد و عبادت در جوانی عصای پیری است !

 

به گزارش خبرنگاریزدبانو، آزاده نیکپوربا حضور درمراسم جشنی که به مناسبت فرا رسیدن خجسته میلاد امام حسن عسکری (ع) در دبیرستان دخترانه فردوسیان یزد و به همت هیدت پیروان عترت رزمندگان اسلام برگزارشد اظهار کرد : امام حسن عسکری (ع) در روایتی خطاب به شیعیان می فرمایند: «اتقوالله کونوا لنا زینا ولا تکونوا لنا شینا » یعنی تقوای الهی پیشه کنید و مایه زینت ما باشید؛ نه باعث بی آبرویی و زشتی ما .

نیکپور دراین زمینه تصریح کرد : تقوا  به معنی تنها گناه نکردن نیست بلکه دریک مثال ساده همانند یک ماشین خوب  در دست یک راننده ، دارای ترمز و هم گاز است زیرا ماشین بدون ترمز راننده را با خطر مواجه می کند؛ همانطور یک انسان هم نیروی مهار کننده  می خواهد زیرا انسان بی تقوا مثل ماشین بی ترمز، پرخطر، بی فکر و بی مهار است.
وی با بیان سخنی از حضرت زینب (س) دختر امیرالمؤمنین (ع)  که می فرمایند مردم بدانید حلال  و حرام خدا روشن است و آنچه موجب سقوط انسان می شود نزدیک شدن به شبهات است خاطرنشان کرد : برخی چیزها بوی گناه می دهد ولی تا آخر خط انسان را با خود می برد و مؤمن باید گیرنده اش نسبت به اینگونه  موارد قوی  و دقیق باشد همان چیزی که در قرآن از آن تعبیر به « خطوات شیطان» می شود .
این استاد حوزه و دانشگاه تأکید کرد : هر چیزی فصلی دارد وفصل عبادت جوانی است  که مزه شیرینی که دو رکعت نمازدر دل شب با گذشتن از خواب شبانه در جوانی خوانده می شود در40 سالگی مزه ندارد و عبادت در جوانی عصای پیری است !
نیکپور خواندن سوره حجرات و توجه به معانی  وعمل کردن به آن  را یکی از راه های متخلق شدن به اخلاق الهی دانست .

این استاد برجسته با تذکر نسبت به جمع بودن حواس به گامهای شیطان اظهار کرد: هیچکس گناه را دوست ندارد وهر کسی هم که بخواهد انسان را به گناه دعوت کند به طور مستقیم  انسان را به طرف گناه نمی برد بلکه او را قدم به قدم با گناه آشنا می کند مثلا می تواند با یک پیامک ساده از طرف نامحرم شروع شود و با پاسخ های ما ادامه یابد در حالی که لازم نیست جواب بدهیم .
نیکپور با توصیه به دانش آموزان به درپیش گرفتن تقوای الهی تصریح کرد :هیچ محبتی شیرین تر از نام و یاد خدا نیست  پس بیایید دلها را خانه خدا کنیم و بگذاریم  قلب ما خانه عشق خدا باشد «فاذکرونی اذکرکم » و روایت داریم : که که اگر بنده یک قدم به خدا نزدیک شود خدا ده قدم به سوی او بر می دارد و تازه اگر آهسته برود خدا دوان دوان بسویش می رود !
وی افزود :  زینت امامان خود و به گونه ای باشیم که هر کس ما را می بیند بگوید این پیرو حضرت علی (ع) و زهرا است و به این شیعه بودن افتخار کنیم  اما متأسفانه برخی از اظهار عقیده خجالت می کشند در حالی که افرادی که پیرو اهل بیت علیهم السلام نیستند در انجام گناهان خجالت نکشیده و به باطل خود افتخارمی کنند!
این کارشناس مذهبی در بیان اهمیت مهمترین عبادت دینی یعنی نماز گفت : اولین عبادت دین ما نماز است و مسجد کانون وحدت مسلمین است و در تاریخ اسلام و سیره پیامبر (ص) که نگاه می کنیم می بینیم در مورد حالات عبادت ایشان نقل های فراوان و زیبایی موجود است؛ خصوصا از نماز جمعی اولین مؤمنان به اسلام ( پیامبر اکرم ، حضرت خدیجه  و امیرالمؤمنین علیهم السلام ) در کنارخانه یاد شده است.
نیکپور با تأکید بر این مطلب که باید در برنامه ریزی اولویت های زندگی مان نماز رتبه اول را داشته باشد گفت : چرا  عده ای در مدارس حضورشان در نماز جماعت از روی ترس و اجبار باشد ؟ در حالی که در مورد اهمیت و ثواب  نمازجماعت  گفته شده است که وقتی یک نفر برای جماعت بایستد ثواب نماز به 150 برابر می رسد! یا پیامبر می فرمایند تنها یک نمازی که به جماعت خوانده شود برتر از 40 سال عبادت فرادی درخانه است !
وی با هشدار نسبت به اهتمام شیطان در مورد مانع شدن  افراد نسبت به شرکت در نماز جماعت افزود : پیامبر فرمودند به یهودیان امت من سلام نکنید؛ اصحاب پرسیدند مگر امت شما یهودی دارد؟! فرمودند : بله کسانی که صدای اذان را بشنوند و بی اعتنا از نماز وجماعت رد شوند زیرا باعث تفرقه در امت اسلام می شوند همان کاری که صفت یهود است در حالی که یکی از برکات جماعت تقویت دوستی بین امت اسلام است.
رییس حوزه علمیه الزهرای یزد  با جواب به این پرسش که آیا ما واقعا با اعمالمان ممکن است باعث بی آبرویی و سرافکندگی امام خود شویم تصریح کرد : بله زیرا ما یک پدر و مادری داریم که باعث به دنیا آمدن ماست؛ اما یک پدر معنوی هم داریم  که همان امام معصوم است  کسی که  نه زنده بودن بلکه حیات معنوی و زندگانی ما از اوست .
نیکپور با عنوان کردن این مطلب که ما مدیون پیامبر و امامان هستیم گفت: آنان بیشتر ازهمه غصه ما را می خورند و برای هدایت ما تلاش کرده و دلشان ازبرخی کارهای ما می سوزد.
وی با تأکید بر این نکته که قلب ما لوح سفیدی است که نباید با گناه آلوده شود خاطرنشان کرد : هر وقت خواستیم گناهی انجام دهیم خدا و نعمتهایش را به یاد آوریم  زیرا با هر  گناه نقطه سیاهی در قلب ایجاد می شود که حتی با توبه  گرچه پاک می شود اما مثل اولش نمی شود درست مثل تخته وایتبردی که بعد یکسال نگاه کنی کدر شده است.
این پژوهشگر و استاد حوزوی، با برشمردن برخی نعمت های الهی که شاید به چشم نیاید و تنها با از دست دادنش به اهمیت آن پی می بریم عنوان کرد : یادآوری این نعمتها به خاطر این است که با یک نماز خواندن بر سر خدا منتی نگذاریم یا اینکه تکلیف الهی بر ما دشوار بیاید .
نیکپور افزود : برخی جوانان به راحتی از کنار گناه و اشتباه خود می گذرند و گویند وقتی پیر شدیم توبه می کنیم درحالی که طبق بیان رسول اکرم (ص) دو نعمت است که تا ازدست نرود قدرش دانسته نمی شود یکی جوانی و یکی سلامتی است .
وی با بیان  گوشه ای از حالات امام راحل هنگام عبادت و نماز گفت :  امام نه تنها واجبات را دقیق انجام می دادند که  مستحبی مثل نماز شب را نیز با رعایت حال افراد خواب انجام می دادند و در یک شب  اتفاقا صدای هق هق گریه شان از داخل اتاق به گوش  می رسد وقتی به سراغ ایشان می روند و علت را می پرسند  می فرمایند : فلانی قدر جوانی را بدان عبادت در جوانی مزه دارد !
دراین مراسم  شاعرجوان خانم نوری به خواندن اشعاری در مدح امام حسن عسکری (ع) و پیامبر اعظم (ص)  پرداخت وسپس  مداح اهل بیت نیز در مدح پیامبر و ائمة اطهار علیهم السلام به اجرای برنامه پرداخت که با همراهی و استقبال دانش آموزان همراه بود.


انتهای پیام/ص




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری