Skip to Content

بانوی کارگردان یزدی

عملکرد خوبی برای معرفی دفاع مقدس در عرصه های بین المللی نداشته ایم


نرگس آبیار گفت: جنگ ما بین تمام بحران های اخیر منطقه گم شده است و متاسفانه ما در عرصه بین الملل در خصوص دفاع مقدس خوب عمل نکردیم.

 

به گزارش یزدبانو به نقل از جهانبین نیوز « شیار ۱۴۳ »، نه قهرمان پروری دارد و نه با لحظاتی اغراق آمیز سعی در تفهیم مفهومی به تماشاگر دارد. « شیار ۱۴۳ » داستان مادری است که در روستایی در کرمان زندگی می کند و تنها دارایی ارزشمندش ، پسرش یونس است. 
شاید ارزشمندترین نکته ای که بتوان درباره « شیار ۱۴۳ » بر زبان آورد همین نگاه ساده و طبیعی به مقوله زندگی مادران شهید باشد که باعث می شود مخاطب هم به راحتی شخصیت اصلی داستان را بپذیرد و نگران او باشد.

نرگس آبیار نویسنده و کارگردان فیلم سینمایی شیار 143 در گفتگو با خبرنگار جهانبین نیوز گفت: کودکی ام را در دوران جنگ گذراندم و دائم از طریق رسانه ها از اتفاقات جنگ با خبر می شدیم و در مواجه با خانواده های شهدا و زمانی که شهدای گمنامی را می آوردند از نزدیک این وقایع را دیده ام.

آبیار در خصوص ایده اولیه ساخت فیلم اظهار کرد: سال ۸۱ برای نوشتن کتاب چشم سوم سفری به بیجار داشتم در آنجا با داستان دانش‌آموزانی برخورد کردم که می‌خواستند به جنگ بروند و آنها مخفیانه این کار را انجام دادند.
 



وی افزود: اختر نیازپور مادر شهید جعفر رضایی مادر یکی از این دانش‌آموزان بود که داستان زندگیش برای من جالب بود، او خیلی برای بازگشت پسرش انتظار کشید، البته با مادران دیگر شهیدان نیز مواجه شدم. من در نظر داشتم که این فیلم را در روستا بسازم و برای حال و هوایی که در فیلم وجود داشت نیاز به یک معدن داشتم که در کرمان آن را یافتم.

وی افزود: شخصاً اهل تجربه ام و سعی می کنم در هر فیلمی که می سازم هم مخاطب عام و هم مخاطب خاص را در نظر بگیرم.

آبیار تصریح کرد: در این فیلم تاریخ جنگ یک بار مرور می شود آنجا که به عملیات والفجر مقدماتی، به مبحث اسرا، قبول قطعنامه و پایان جنگ و قضیه تفحص اشاره می شود.

وی با اشاره به اکران این فیلم در 8 جشنواره خارجی گفت: بسیاری از مخاطبان از کشورهای دیگر هیچ اطلاعی از جنگ و هشت سال دفاع مقدس ما ندارند.

کارگردان شیار 143 بیان کرد: جنگ ما بین تمام بحران های اخیر منطقه گم شده است، متاسفانه ما در عرصه بین الملل در خصوص دفاع مقدس خوب عمل نکردیم.


 



آبیار اظهار کرد: البته این فیلم اختصاصاً درباره شهید و جنگ نیست اما یک برش واقعی از جنگ را به نمایش گذاشت و آن سالهای چشم انتظاری یک زن و مادر است.

وی تصریح کرد: این فیلم تاریخی از جنگ ما را در برداشت و آن لحظات چشم انتظاری مادران بود که سالهایی از عمر خود را در بیم و امید و لحظه های پر التهاب انتظار گذراندند.

آبیار اظهار کرد: برای من ترسیم چهره الفت و رنج یک مادر و روزهای چشم انتظاری او مهم بود و طبق نگاه و جهانبینی که داشتم این داستان را به این شکل کار کردم.آبیار درباره برنامه کاری آینده اش در سینما گفت: در حال حاضر روی فیلمنامه ای در حوضه اجتماعی کار می کنم که در پیش زمینه آن به موضوع جنگ و دفاع مقدس پرداخته شده است.

وی گفت: پیش از شیار 143 فیلم سینمایی به نام اشیاء از آنچه در آیینه می بینید به شما نزدیکترند را به عنوان کارگردان کار کردم که این فیلم هنوز به اکران عمومی نرسیده است.




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری