Skip to Content

گفتگوی تفصیلی/ رئیس پلیس آگاهی استان یزد خبر داد؛

فعالیت چهار گلوگاه مبارزه با قاچاق کالا و سوخت در استان یزد /جریمه هفت برابری در انتظار قاچاقچیان سوخت است


رییس پلیس آگاهی استان یزد در یک گفتگوی تفصیلی، میزان کشفیات سوخت قاچاق امسال در چهار گلوگاه مبارزه با قاچاق کالا سوخت در استان و مقایسه آن نسبت به سال گذشته تشریح کرد.

به گزارش خبرنگاریزد بانو، سرهنگ علیرضا خالقی در گفتگو با خبرنگار یزدبانو، کشفیات سوخت امسال استان یزد را در حوزه گازوئیل را 27 درصد به ارزش ریالی138 هزار و698 لیتر،41 درصد نفت کوره به ارزش ریالی211هزار و 195لیتر، نفت سفید 9درصد به ارزش ریالی 46هزار و779 لیتر و مشتقات نفتی با23  درصد به ارزش ریالی118هزار لیتر و ارزش  ریالی کل آن را11میلیارد و891 میلیون و813 هزار ریال عنوان کرد.


وی کشفیات سال گذشته را درحوزه گازوئیل485هزار و728لیتر، نفت کوره و نفت سفید رابه ترتیب 210هزارلیتر و118هزار و151 لیتر ومشتقات نفتی را107 هزار و920لیتر و ارزش ریالی کل سوخت را 118میلیارد و861 میلیون  و155هزارریال عنوان کرد.

*افزایش تشکیل پرونده قاچاق سوخت و کاهش میزان کشفیات
این مسؤول گفت: کشفیات سوخت امسال نسبت به سال قبل در حوزه گازوئیل71درصد کاهش، نفت سفید60درصد کاهش، نفت کوره برابربا سال قبل و سایرمشتقات نفتی با10درصد افزایش کشف همراه بوده  و در مجموع30درصد کاهش حجم کشفیات سوخت را دربرداشته است.

سرهنگ خالقی از افزایش30 درصدی تشکیل پرونده قاچاق سوخت نسبت به سال گذشته خبرداد و گفت : این در حالی است که در سال92 تعداد پرونده ها کمتر ولی حجم کشفیات بالاتربوده و بصورت تانکرهای بزرگ کشف شده است ولی امسال  حجم کشفیات کمتر و بصورت خورده بار ولی تعداد پرونده ها بیشتربوده که 90درصد کاهش ارزش ریالی را در برداشته است.

وی، کل سوخت کشف و توقیف شده درپنج ماهه سال جاری را514 هزار و672  لیترعنوان کرد و افزود : سال گذشته کل سوخت توقیف شده 732هزار و 799 لیتر بوده است.

*افزایش دامنه قاچاق کالاهای یارانه ای

رئیس پلیس آگاهی استان، افزایش دامنه قاچاق کالاهای یارانه ای به اختلاف شدید قیمت آن در آن سوی مرزهای کشورو سود سرشار از این قاچاق، پیامد های سوءقیمت پایین کالاهای یارانه ای برالگوی مصرف و فراوانی عرضه خارج از شبکه کالاهای یارانه ای از جمله فراورده های نفتی و تخصیص غیربهینه منابع را ازعوامل موثرقاچاق سوخت در کشوردانست.
خالقی، کنترل ونظارت ناکافی برفرآیند توزیع و تأمین سهمیه کالای یارانه ای، ضعف در اشرافیت در شکاف و نقاط آسیب پذیر شبکه توزیع را از دیگر ازعوامل مؤثرقاچاق سوخت در کشور برشمرد.


*وجود چهار گلوگاه مبارزه با قاچاق کالا و سوخت در استان یزد
وی با اشاره به وجود چهارگلوگاه اصلی شهید مدنی مهریز، خاتم الانبیاء(ص) در شهرستان خاتم در مسیر کرمان-یزد و فراغه شهرستان ابرکوه در مسیرفارس به یزد و پاسگاه عقدا در شهرستان اردکان را گلوگاههایی در امر مبارزه باقاچاق کالا وسوخت دانست و افزود:این ایستگاهها بصورت دائم وشبانه روزی فعال هستند.
این مسؤول، استان های سیستان وبلوچستان وهرمزگان را ازاستان هایی برشمرد که در واقع درمرزها قرارگرفته اند وبرای قاچاق استفاده می شود.
خالقی،  درخصوص نظارت برجایگاههای سوخت گفت: مایک نظارت برعرضه های جایگاه سوخت و یک نظارت برمصرف کنندگان عمده سوخت که این مصرف کنندگان مکان هایی هستند که ماهیانه سوخت زیادی را ازجایگاههای عرضه سوخت تحویل می گیرند.
وی ، به مراکزو شرکت هایی که تولید ایزوگام و تولید قیرمی کنند اشاره کرد وگفت: این مراکز بیشترین مصرف سوخت در استان رادارند.
رئیس پلیس آگاهی استان افزود:سوختی که ما درحال حاضرکشف می کنیم بیشترعرضه خارج ازشبکه است یعنی سوخت درمسیرخودش مصرف نمی شود وعلت آن را نرسیده بودن کشور ما به قیمت واقعی ست وتا وقتی صرفه اقتصادی برای آنانی که دراین پدیده کارمیکنندبالاباشدبالتبع ما بااین پدیده قاچاق سوخت مواجه هستیم.
خالقی،  درخصوص مجازات قاچاقچیان گفت : باید در واقع آن صرفه اقتصادی را برای قاچاقچی حذف کنیم که دنبال قاچاق سوخت نرود یا باید آن مجازات ها آنقدر بازدارنده باشد که قاچاقچی جرأت نکند دنبال قاچاق سوخت برود.
وی در رابطه باجریمه قاچاق سوخت گفت: کالاهای یارانه ای معادل دو تا چهار برابر ارزش کالاجریمه و البته در سوخت تا هفت برابرجریمه می شوند و اگر محرز شود که قصد فرد دستگیر شده قاچاق بوده است تا هفت برابر ارزش کالا جریمه می شود.
 

انتهای پیام/ص




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری