Skip to Content


قالیبافان بدون بیمه استان یزد ، بیمه روستایی و عشایر می شوند


رئیس اداره فرش دستباف سازمان صنعت ، معدن و تجارت(صمت) یزد گفت: بافندگان فرش دستباف که موفق به استفاده یا برقراری بیمه قالیبافی نشده اند ، می توانند زیرپوشش بیمه روستایی و عشایری قرار می گیرند.

به گزارش یزدبانو؛ محمدمهدی نبی زاده در گفت وگو با ایرنا گفت: براساس تفاهم نامه همکاری فی مابین « صمت» یزد و صندوق بیمه عشایری و روستایی استان بافندگان فرش دستباف و رشته های مرتبط می توانند زیرپوشش بیمه یادشده قرار گرفته و از مزایای آن شامل مستمری بازنشستگی و از کارافتادگی بهره مند شوند.
وی با بیان اینکه هدف گذاری در این طرح ، بیمه 10 هزار نفر در شهرهای زیر 20 هزار نفر است ، افزود: بیمه شدگان می توانند با در دست داشتن معرفی نامه و یا کارت شناسایی قالیبافی مورد تأیید اتحادیه های بافندگان به شعبه ها و کارگزاری های بیمه عشایری و روستایی زیرپوشش بیمه یادشده قرار گیرند.
رئیس اداره فرش دستباف سازمان صمت یزد در باره مزایای این بیمه اظهار کرد: امکان انتقال سوابق پرداختی این صندوق به تمام بیمه های اجباری و بالعکس ، پرداخت 2 برابری حق بیمه از سوی دولت و کارفرما بودن دولت و پرداخت حقوق بیمه به صورت سالانه بخشی از مزایای بیمه روستایی است.
نبی زاده امکان استفاده از مستمری های بازنشستگی ، از کار افتادگی ، فوت ، نقص عضو، و امکان استفاده افراد تحت تکفل از مستمری و سهولت برقراری بیمه برای متقاضیان را از دیگر مزایای این بیمه اعلام کرد.
وی اضافه کرد: متقاضیان از 18 تا 50 سالگی می توانند بیمه شوند و سن بازنشستگی نیز 65 سال و از کارافتادگی در حین کار بلافاصله و از کارافتادگی ناشی از مسائل غیرکار پس از یکسال است.
این مسئول به بافندگان و رشته های مرتبط توصیه کرد، در صورت برقرار نشدن و یا قطع بیمه قالیبافی بدون از دست دادن زمان برای بهره مندی از بیمه روستاییان و عشایر اقدام کنند و در آینده در صورت تامین اعتبار بیمه قالیبافی بتوانند سوابق خود را از بیمه روستایی منتقل کنند.
رئیس اداره فرش دستباف سازمان صمت یزد یادآور شد: هم اکنون میزان حق بیمه پرداختی سالانه در بیمه روستایی و عشایر چهار میلیون و 800 هزار ریال است و قالیبافان در روستاها می توانند مبلغ کمتری را پرداخت کنند که این امر در آینده در مستمری دریافتی موثر خواهد بود.
نبی زاده خاطرنشان کرد: تاکنون 132 مجوز تأسیس کارگاه و مجتمع متمرکز قالی‌بافی در استان صادر شد که 46 واحد آن فعال هستند و 72 مورد جواز برای واحدهای غیر متمرکز صادر شد که 41 واحد آن فعالیت دارند.
وی در عین حال با بیان معرفی 22 هزار نفر برای برخورداری از بیمه قالی‌بافی و حرفه های مرتبط به شعبه ‌های تأمین اجتماعی استان گفت: از این تعداد حدود 18 هزار نفر تحت پوشش بیمه قرار گرفته‌اند و به علت محدودیت سهمیه پوشش بیمه‌ قالی‌بافان در تأمین اجتماعی، امکان پوشش بیمه‌ای بیشتر فعالان این حوزه در استان وجود نداشته است.
هم اکنون 40 هزار بافنده فعال فرش دست‌باف، سالانه 200 هزار مترمربع فرش در سبک و سیاق کاشان، نائین و تبریز و در رج ‌شمارهای 25 تا 60 تولید می‌ کنند.
در این استان هشت واحد طرح و نقشه و 10 شرکت تعاونی فرش دستباف روستایی در 10 شهرستان استان وجود دارد که به بافندگان خدمات ارائه می‌دهد.

انتهای پیام/ص




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری