Skip to Content

مسئولین تقصیرها را به گردن مردم شهید پرور نیندازند؛

مردم یزد برای خاکسپاری شهدا در حسینیه امیر چخماق لحظه شماری می کنند


بعد از ورود شهدا به خاک دارالعباده، برخی افراد معلوم الحال خواست عموم جامعه(؟!) را بهانه کرده و به مخالفت با خاکسپاری شهدا در میدان شهدا پرداختند. برای اطلاع از نظر افکار عمومی به میدان شهدا رفتیم و نظر عموم مردم و کسبه را جویا شدیم.

 به گزارش یزدبانو به نقل از یزد رسا، بعد از ورود شهدا به خاک دارالعباده، برخی افراد معلوم الحال خواست عموم جامعه(؟!) را بهانه کرده و به مخالفت با خاکسپاری شهدا در میدان شهدا پرداختند. برای اطلاع از نظر افکار عمومی به میدان شهدا رفتیم و نظر عموم مردم و کسبه را جویا شدیم.

کدام آسیب؟

سروش دانشجوی مهندسی صنایع از دانشگاه علم وهنر یکی ازجوانانی است که خود را وقف خدمت به شهدا کرده است. وی در مورد جو سازی های اخیر برخی افراد مغرض معتقد است: فکر نمیکنم دفن چند شهید در حسینیه امیرچخماق با فاصله نسبتا زیاد از این بنای تاریخی، آسیبی به میراث فرهنگی ما وارد کند.

 

 

حکم ولی فقیه به اندازه قانون شاه مشروعیت ندارد؟

نقوی یکی از اعضای بسیج اصناف در خصوص جلسات برگزار شده با مسئولین استانی و حرف و حدیث های مربوط به آن گفت:  در این جلسات کسی با اصل خاک سپاری شهدا و قداست آنها مخالفتی نداشت. همه از جمله مدیر کل میراث فرهنگی اعتقاد داشتند راه شهدا باید ادامه پیدا کند. تنها مشکل از نظر این عزیزان  محل خاکسپاری است.

 

مسئولین به قانون مصوب سال 1337  که می گوید اموات را نباید در اماکن تاریخی دفن کرد استناد می کنند. اولاً حرف ما این است که شهدا به بیان صریح آیه قرآن (و لا تحسبن الذین قتلو فی سبیل الله امواتا بل احیا عند ربهم یرزقون) جز اموات محسوب نمی شوند.

 

ثانیاً، این قانون در زمان طاغوت تصویب شده است، به همین خاطر هم  از مقام معظم رهبری استفتا شده و ایشان پاسخ مثبت داده اند، کسانی که بحث قوانین را پیش می کشند در برابر پاسخ  ولی فقیه چه صحبتی دارند؟

 

 

 

میزبانی شهدا افتخار ماست

خانم مسنی که با شنیدن نام شهید لبخند بر صورتش نمایان شد، در واکنش به حرف و حدیث ها پیرامون دفن شهدا قاطعانه گفت: همه باید به میزبانی شهدا افتخار کنند.

 

 

هیچ وقت شهدا را فراموش نمی کنیم

یکی از شهروندان دارالعباده که خود را کارمند یکی از ادارات معرفی می کند، معتقد است: شهدا یادگار هشت سال دفاع مقدس هستند، هیچ وقت خاطرات این عزیزان از ذهن ما خارج نمی شود. اگر شهدانبودند شاید وضعیت ما امروز بدتر از عراق و افغانستان بود. اما باید شهدا را به نسل جدید هم معرفی کرد.

 

 

میراث ما شهدای ما هستند

حجت الاسلام کریمی از روحانیون دارالعباده، گفت:  شهدا ادامه دهنده راه امام حسین هستند. امنیت امروز ما میراث رشادت ها و از خود گذشتگی همین غیور مردان است.

وی با اشاره به صحبت های برخی مسئولین، ادامه داد: آیا شهدا جز میراث ما نیستند؟ هم شهدا و هم حسینیه امیر چخماق هر دو بخشی از تاریخ ما را به تصویر می کشند، لذا باید هر دو هم زمان با هم و در کنار هم حفظ و حراست شوند.  این مجاورت شهدا با یک حسینیه تاریخی نه تنها آسیبی به فرهنگ ما نمیزند بلکه مایه برکت هم هست. این کار نمادین موید این نکته است که اگر شهدا نبودند اثری از فرهنگ و تاریخ دیرینه ایران باستان هم نبود.

 

 

مردم باید قدر دان باشند

خانم منصوری ضمن اعلام موافقت خود با تدفین شهدای گلگون کفن دفاع مقدس گفت: چرا عده ای باید با اینکار مخالف باشند؟ حفاری در فضای میدان چه ارتباطی با تخریب بافت تاریخی دارد؟ مردم باید قدر دان افتخاری که نصیبشان شده باشند.

 

 

شهدا در میدان شهدا دفن نشوند، کجا دفن شوند؟

میثم دهقانی، یکی از بازاریان که در حاشیه میدان شهدا، کام مسافران و گردشگران را شیرین می کند، معتقد است: اگر شهدا نبودند ما هم نبودیم. اینها برای مملکت و ناموس ما جنگیدند و خون دادند حالا باید از یک مزار هم دریغ کنیم؟ اگر شهدا را در میدان شهدا و در مجاورت  حسینیه دفن نکنیم، کجا دفن کنیم؟

 

 

امام راحل سال ها قبل به شبهه افکنان چه پاسخی داد؟

 

 

برای ملاقات با حجت الاسلام  جلالیان یکی از مسئولین خاکسپاری شهدا به درون محوطه حسینیه و محل تدفین رفتیم. حجت الاسلام جلیلیان که لباس کار هم به تن داشت خود را خادم الشهدا معرفی کرد و ضمن تشکر از تمامی مسئولین استان به خاطر همراهی و همدلی در امر خاکسپاری شهدا، گفت: با شروع عملیات حفاری و علی رغم موافقت و همراهی تمامی مسئولین امر، عده ای شبهاتی را مطرح کردند، که اتفاقا بعضاً از سردلسوزی عنوان شد.

 

بعضی ها می گویند حضور شهدا در این منطقه ممکن است سبب توهین به مقام و شخصیتشان شود. زمانی هم به امام خمینی گفته شد اسامی مقدسه در روزنامه ها، کتب و مجلات ممکن است باعث شکسته شدن حرمت آنها شود، شما دستور بدهید در آثار چاپی اسمی از مقدسات برده نشود! حضرت امام در پاسخ این افراد گفت: شما کاری کنید تا حرمت مقدسات حفظ شود.

 

نمی شود که به خاطر حفظ حرمت، مقدسات را قلع و قمع کرد، باید فکری به حال وضعیت فرهنگی این منطقه بشود نه اینکه به بهانه وضع نامناسب در خاکسپاری شهدا کارشکنی شود. آیا باید به خاطر یک بی نماز مسجد را تعطیل کرد؟

 

عده ای هم می گویند، با توجه به اینکه در این منطقه تاریخی  نمی شود گنبد و قبه ای ساخت، ممکن است فضای مزار شهدا خیلی غریبانه شود. در پاسخ به این دلسوزی هم باید گفت: شاید قرار است شهدایی که در سالگرد شهادت امام مجتبی وارد دارالعباده شدند، یادآور غربت ائمه مظلوم بقیع باشند.

ما در حد توان و حدودی که میراث برای ما تعیین کرده برای تجهیز قبور مطهر می کوشیم، ولی حرف هایی که وحدت را بر هم می زند بیشتر باعث غربت شهدا  می شود.

 

 




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری