مسئله ساز شدن رشد نرم افزارهای پیام رسان/ وایبر بد/تلگرام بهتر از بقیه
به گزارش یزدبانو، دکترعلی فلاح در نشست «تهدیدها و فرصتهای شبکه اجتماعی و وظایف منتظران ظهور» که به همت سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری یزد برگزار شده بود، با اشاره به رشد روز افزون مخاطبان شبکههای پیام رسان، اذعان داشت: بر اساس آمار جستجو در موتور جستجوگر گوگل درخواستها برای مایکروسافت دارای افت بوده است؛ این در حالی است که نرم افزارهای پیامرسان از جمله لاین، وایبر، تلگرام، واتسآپ و... بیشترین آمار جستجو را داشته است.
وی با اشاره به اینکه نرمافزارهای پیامرسانی که در کشورهای جهان سوم استفاده میشود در کشورهای پیشرفته کاربرد زیادی ندارد، خاطرنشان کرد: کشورهای توسعه یافته به این نرمافزارها اعتماد ندارند و آنرا به نوعی ورود به حریم خصوصی میدانند.
فلاح ضمن ارائه گزارش از نرمافزارهای پیامرسان در خصوصمیزان کاربران جهانی و ایرانی، سال تولید، کشور تولیدکننده و... تصریح کرد: دوستیابی شاخصه مشترک تمام نرم افزارهای شبکههای اجتماعی است.
این کارشناس فضای مجازی با بیان اینکه این نرمافزارها محدود نبوده و با گسترش روزافزون مواجه است، اظهارداشت: بر اساس آمار، نرمافزاری که در بین استانهای جنوبی رایج ایت، واتسآپ میباشد.
وی ادامه داد:نرمافزار پیامرسان وایبر در استانهای کردستان، خراسان شمالی، رضوی و جنوبی، تهران و دیگر استانهای مرزی بیشترین کاربرد را داشته است.
فلاح پیشنهاد کارشناسان برای استفاده از نرمافزارهای پیامرسان را در درجه اول نرمافزارهای داخلی ازجمله بیسفون، سلام و فانوس بیان کرد و گفت: بنا به توصیه کارشناسان در بین نرمافزارهای پیامرسان خارجی، نرمافزار تلگرام مناسبتراز بقیه و نرمافزار وایبر نهی شده میباشد.
وی در خصوص نرمافزار تلگرام اذعان داشت: گر چه بیان شد که این نرمافزار از دیگر نرمافزارها بهتر است اما این بدان معنا نیست که نرم افزار امنی بوده و صهیونیست به این نرمافزار تسلط ندارد؛ از جهت اینکه اطلاعات به صورت رمزشده تبادل میشود و اطلاعات کمتری نسبت به دیگر نرمافزارها می خواهد، برگزیدهتر است.
وایبر بدترین نرمافزار پیامرسان
کارشناس فضای مجازی در خصوص علت نهی استفاده از نرمافزار وایبر اذعان داشت، این نرمافزار متعلق به فرد اسرائیلی به نام تالمن مارکوبوده که دانش آموخته دانشگاهی در تل آویو بوده و محل زندگیاش بین تلآویو و لندن متغیر است.
وی ادامه داد: تالمن مارکو پیش از این یک افسر ارتش اطلاعات اسرائیل بوده است که با ادامه تحصیل به فعالیت در زمینههای نرمافزاری روی آورد؛ وی پیش از نرمافزار وایبر دو نرمافزار به بازار ارائه داده بود که به علت جاسوسی جلوی فعالیت آن را گرفتند.
فلاح افزود: یکی از مشکلات وایبر آن است که چارت مدیریتی آن را نمیتوان در فضای مجازی پیدا کرد و در هیچ کجا شیوه ورود 120 نفر کارمند این شرکت را مشخص نکرده است.
وی با اشاره به اینکه برای دنیا مهم است که محل تولید و دفتر شرکت تولیدکننده هر نرمافزار کجاست، خاطر نشان کرد: این در حالی است که نرمافزار وایبر طی فعالیتش هر دو سال یکبار تغییر مکان داده است.
فلاح دسترسی به دفترچه تلفن را از جمله تهدیدات نرمافزار وایبر بیان کرد و اذعان داشت:در مراحل اولیه نصب نرمافزار وایبر از کاربر میخواهد که به دفترچه تلفن دسترسی پیدا کند و در متن توافقنامهای که هنگام نصب نرمافزار باید تایید شود، آمده است که یک نسخه کپی از مخاطبان و آدرسبوک کاربر در سرور نرمافزارنگهداری خواهد شد که این مسئله شک برانگیز بوده و تاییدی بر جاسوسی بودن وایبر میباشد.
وی هشدار داد: کاربران برای جلوگیری از سرقت اطلاعات دفترچه تلفن میتوانند حداقل در ذخیره نام مخاطبان دقت به خرج دهند.
فلاح استفاده از موقعیت جغرافیایی را از دیگر تهدیدات این نرمافزار خواند و گفت: طبق مقاله ارائه شده توسط یک فرد آلمانی، اسرائیل موقعیتیابی و ترور چند تن از رهبران حماس را با استفاده از این طریق انجام داده است.
وی ادامه داد: نرمافزار وایبر در هر 24 ساعت یکبار به دوربین وGPS موبایل دسترسی پیدا کرده و یک تماس و موقعیت جغرافیایی به سرور ارسال میکند.
محاسن استفاده از نرمافزارهای پیام رسان
این کارشناس فضای مجازی در بخش دیگری از سخنان خود، خاطر نشان کرد: در شرایط کنونی که برخی تاکیدبر عدم استفاده از این نرمافزارها را به دلیل کمک به صهیونیست دارند، باید بدانیم میتوانیم از این نرمافزارها در جهت مثبت استفاده کنیم، چرا که این خود یک فرصت هست.
وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب در خصوص فضای مجازی با این مضمون فرمودهاند که ابزارهای ارتباطی که در اختیار شماست اگر بتوانید اینها را یاد بگیرید این فرصت فوقالعادهای است مبادا این فرصت ضایع شود. اگر ضایع شود آن دنیا باید جواب دهید.
فلاح بهترین راه حل را تقویت نرمافزارهای پیام رسان داخلی ذکر کرد و افزود: نرمافزارهای پیامرسان به دلیل کم هزینه بودن، امکان تبادل پیام چند رسانهای، امکان ارتباط به صورت گروهی کاربران زیادی را جذب کرده است.
وی تشکیل گروههای فامیلی به شرط رعایت اصل صله رحم و ارتباط حضوری، تشکیل گروههای آموزشی، بازاریابی، تفریح و سرگرمی را از جمله فعالیتهایی دانست که میتوان در زمینه بهره برداری از این نرم افزارها انجام داد.
معایب استفاده از نرمافزارهای پیامرسان
کارشناس فضای مجازی معایب استفاده از نرمافزارهای پیامرسان را یادآور شد و گفت: یکی از این معایب انتشار ناخواسته فکتهای شخصی و نبود راه بازگرداندن آن میباشد.
وی انتشار بی دردسرو راحت فامیلهای شخصی را از دیگر معایب این نرمافزارها برشمرد و افزود: اتلاف وقت و اعتیاد به این نرمافزاها از جمله دغدغههایی است که اگر مدیریت نشود، پیامدهای جبرانناپذیری را به دنبال خواهد داشت.
فلاح انتخاب سبک زندگی برای فعالیت در این نرمافزارها را راهکاری برای جلوگیری از ایجاد اختلال توسط نرمافزارهای پیامرسان بیا کرد و گفت: با برنامه ریزی در خصوص میزان حضور در شبکههای اجتماعی میتوان از آسیبهای استفاده بیرویه از نرمافزارهای پیامرسان در امان بود.
لازم به ذکر است، سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری یزد هر هفته نشستی با عنوان «سلسله نشست های موضوعی» و با موضوع مختلف برگزار می کند که شرکت عموم در این همایش ها آزاد است.
انتهای پیام/
Related Assets:
ویژه زنان
- خانهای برای نفسکشیدن بدون ویروس و بیماری! (Opens New Window)
- برگزاری رزمایش الی بيت المقدس به مناسبت هفته بسیج در یزد (Opens New Window)
- آزادی مادر در بند با کمک فرزند شهیدِ یزدی (Opens New Window)
- نفرات برتر مسابقات اسکواش بانوان یزد معرفی شدند (Opens New Window)
- اقتداری اولین بانوی ایرانی فاتح جهان در اسکواش (Opens New Window)
- بیشاز ۵۰۰ زوج یزدی در انتظار وام ازدواج (Opens New Window)
- «زن دلخواه خدا» یا «زن مدنظر غرب» (Opens New Window)
- مطب پزشک متخلف زنان و زایمان در یزد پلمب شد (Opens New Window)
- قیمت پوشاک در یزد تغییری نداشته است (Opens New Window)
- حضور استاندار در منزل مدیرمسئول یزدبانو (Opens New Window)
- بهرهبرداری از ۲۹ واحد بهداشتی در یزد (Opens New Window)
- چرا بیمارستان ولیعصر بافق تکمیل نشده است؟ (Opens New Window)
- آزادی ۳ مادر زندانی یزدی با کمک جاماندگان اربعین حسینی (Opens New Window)
- لزوم یکسانسازی سرفصلهای طرح نماد با محوریت مجموعه بهزیستی (Opens New Window)
- تاثیر آب چغندر بر سلامت قلب زنان (Opens New Window)
- درمان فیبروم رحم به کمک طب سنتی (Opens New Window)
- رعایت حجاب در المپیک کار سختی نبود (Opens New Window)
- نقش زنان در کربلا کمتر از مردان نبود (Opens New Window)
- نخستین پیروزی تیم ملی زنان در لیگ ملتهای آسیای مرکزی (Opens New Window)
- نقش پدر در تغذیه کودک با شیر مادر (Opens New Window)
نکات خانه داری
- درمان فیبروم رحم به کمک طب سنتی (Opens New Window)
- افراد غیرمتخصص باعث تخریب طب سنتی هستند (Opens New Window)
- ۲۰ نکته خانهداری مدرن برای همه خانمها (Opens New Window)
- طرز تهیه مقلوبه پلو عربی مرغ و بادمجان خوشمزه و مجلسی (Opens New Window)
- آشپزی مدرن و سنتی روی یک سفره (Opens New Window)
- ترفندهای ساده ولی کاربردی در خانه داری (Opens New Window)
- طرز تهیه پلوی نخود فرنگی با مرغ ریش ریش شده (Opens New Window)
- ترفندهای جالب خانهداری که نمیدانستید!/ تصاویر (Opens New Window)
- جشنوارههای بومی نشاط اجتماعی جامعه را میافزاید (Opens New Window)
- نکات خانهداری مدرن برای همه خانمها (Opens New Window)
- طرز تهیه لقمههای گوشتی (Opens New Window)
- طرز تهیه کوکو پیازچه با سس مخصوص (Opens New Window)
- شولی؛ پیش غذای محبوب یزدی ها + تصاویر (Opens New Window)
- شستن ظرف ها بدون پیش بند این عوارض را به دنبال دارد (Opens New Window)
- مرغ همچنان در اوج (Opens New Window)
- دستور رئیس جمهور به دو وزارتخانه برای کنترل قیمت مرغ (Opens New Window)
- یارانه ۲.۵ میلیارد دلاری برای تولید گوشت مرغ کجا رفت؟ (Opens New Window)
- راهکارهایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در دوران کرونا (Opens New Window)
- فعالیت زیرزمینی آرایشگاه های زنانه یزد در اوج کرونا!/آرایشگاههای زنانه متخلف لغو مجوز دائم میشوند (Opens New Window)
- راههای محافطت از کودکان در برابر کووید۱۹ (Opens New Window)