Skip to Content


نقش مؤثر اجرای طرح حدنگار در کاهش تصرف غیرقانونی اراضی و حاشیه‌نشینی در یزد


سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد با اشاره به‌ضرورت تعامل ارگان‌ها و سازمان‌های مختلف این استان در اجرای طرح حدنگار گفت: این طرح نقش مهمی در کاهش تصرف غیرقانونی اراضی و کاهش حاشیه‌نشینی در یزد دارد.

به گزارش یزدبانو به نقل ازفارس از یزد علی شریعت پناه عصر امروز در کمیته تخصصی اجرای طرح حدنگار استان یزد با اشاره به اینکه یکی از وظایفی که معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم در راستای آن فعالیت می‌کند پیشگیری از گسترش مناطق حاشیه‌نشینی است گفت: در راستای این وظیفه تاکنون اقدامات متعددی صورت گرفته و جلسات متعددی با ارگان‌ها و سازمان‌های دخیل در این موضوع تشکیل‌شده است.

وی افزود: در جلساتی که برگزار شد هر یک از سازمان‌های دخیل در این موضوع مسائلی را مطرح کردند تصمیم بر این گرفته شد که پنج کمیته تخصصی تشکیل و موضوعات به‌صورت دقیق و تخصصی بررسی و موانع در حوزه اجرا شناسایی شود و نتیجه به کمیته اصلی ارجاع داده شود تا با این اقدام بتوانیم به هدف اصلی که همان کاهش بافت‌های ناکارآمد و پیشگیری از گسترش مناطق حاشیه‌نشینی است برسیم.

سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد با اشاره به اینکه بیشترین آسیب‌ها و جرائم در حوزه شهر یزد در مناطق حاشیه‌نشین اتفاق می‌افتد تأکید کرد: یکی از طرح‌های مهم در حوزه کاهش مناطق حاشیه‌نشینی و جلوگیری از گسترش آن طرح حدنگار یا کاداستر است.

شریعت پناه تصریح کرد: پیشگیری از تصرفات غیرقانونی اراضی اگر به‌صورت دقیق و کارشناسانه پیگیری شود قطعاً می‌تواند کمک کند به کاهش حاشیه‌نشینی؛ چراکه بیشترین این تصرفات غیرقانونی در حاشیه شهر اتفاق می‌افتد و در داخل شهر کمتر به پدیده تصرف اراضی دولتی و ملی مواجهیم.

این مقام قضایی در ادامه اظهار داشت: ما باید شش حوزه را مورد پیگیری قرار دهیم و این موضوع باید در دستور کار ارگان‌ها و سازمان‌های مختلف قرارگرفته و اجرا شود. اول اینکه اراضی باید شناسایی شوند و ادارات اعلام کنند این مناطق متعلق به ماست و ما متولی حفاظت و حراست از این اراضی هستیم.

وی افزود: دومین موضوعی که باید در دستور کار ارگان‌ها و سازمان‌های مختلف قرار گیرد این است که باید حدود اراضی که تحت مالکیت آن‌هاست را به‌صورت دقیق و با جی‌پی‌اس موردبررسی قرار دهند. موضوع دیگر بحث تثبیت مالکیت است که بر همین مبنا سازمان ثبت‌اسناد امروز مدعی آن است که این امکان برای آن‌ها فراهم است که سند مالکیت اراضی که متعلق به ارگان‌های مختلف است را صادر کنیم به‌شرط آنکه ادارات هم همکاری کنند و زمین‌های خود را به ما معرفی کنند که در این رابطه لازم است ارگان‌ها و سازمان‌های دخیل در این امر همکاری کرده و سند اراضی خود را دریافت کنند.

سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد ادامه داد: چهارمین موضوعی که باید در دستور کار قرار گیرد، موضوع استقرار مالکیت است که شامل اطلاع‌رسانی است و دستگاه‌های مربوطه با شیوه‌های مختلف باید این موضوع که این اراضی تحت مالکیت آن‌هاست را اطلاع‌رسانی کنند. پنجمین حوزه حفاظت از راضی است که ارگان‌ها باید از زمین‌های تحت مالکیت خود حراست کنند.

شریعت پناه آخرین راهبرد شش‌گانه خود را حوزه پیگیری تعقیب‌های قضایی دانست و تأکید کرد: ارگان‌های مختلف برای مقابله با مجرمینی که اراضی تحت مالکیت خود را تصرف کردند را مورد پیگیری قضایی و قانونی قرار دهند و با استفاده از کارشناسان حقوقی خبره در این موضوع اراضی خود را باز پس ستانند.

این مقام قضایی اذعان کرد: وزیر راه و شهرسازی و معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه نیز در این رابطه دستورالعملی را در راستای پیشگیری از تصرف غیرقانونی اراضی و پیشگیری از حاشیه‌نشینی ابلاغ کردند که چند بند آن در رابطه با اجرای طرح حدنگار است و وظایفی را برای ارگان‌های مختلف مشخص کرده است که ما نیز این دستورالعمل را به ارگان‌های دخیل در این موضوع ارسال کردیم.

وی در ادامه اظهار داشت: اکنون موضوع مهمی که مطرح است این است که برای اجرای طرح حدنگار در استان نیازمند یک تعاملی بین دستگاه‌ها و ادارات مختلف هستیم که متأسفانه اکنون این تعامل وجود ندارد و دستگاه‌های مختلف توپ را به زمین یکدیگر می‌اندازند و همین موضوع سبب شده است تاکنون این طرح به نحو مطلوبی در استان اجرا نشود.

سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری یزد در پایان گفت: بدون شک اجرای طرح حدنگار نقش بسزایی در کاهش ورودی پرونده‌های تصرف غیرقانونی اراضی و کاهش حاشیه‌نشینی در استان یزد خواهد داشت.

انتهای پیام/ص




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری