Skip to Content

در زندگی ماهواره محور اتفاق می افتد؛

پر شدن اوقات فراغت با بهای سنگین تغییر سبک زندگی


یک استاد دانشگاه و روان پزشک گفت: عدم جذابیت برنامه های تلویزیونی، هزینه های بالای اماکن ورزشی و کم بود فضای تفریحی سالم از مهم ترین دلایل اشتیاق افراد برای پر کردن اوقات فراغت با برنامه های ماهواره ای است.

به گزارش یزدبانو به نقل ازطنین یاس، هادی معتمد روانپزشک و استاد دانشگاه در گفت و گو با خبرنگار زنان  و خانواده طنین یاس گفت: مهمترین تأثیر برنامه های ماهواره ای بر خانواده ها، تغییر سبک زندگی افراد و سپس فرهنگ جامعه است.

وی با بیان اینکه سبک زندگی خانوادگی و اجتماعی ایرانیان به نحوی بوده است که افراد به دور یکدیگر می نشستند و از اخبار و احوال یکدیگر با خبر می شدند، گفت: در این سبک افراد با یکدیگر تبادل اطلاعات و ارتباط داشته اند.

این استاد دانشگاه افزود: در زندگی که تنها تلویزیون و ماهواره به طور یک طرفه به انتقال اطلاعات می پردازد، ارتباطات بین افراد کم شده و از تأثیرگذاری افراد بر یکدیگر در محیط خانواده کاسته می شود.

این روانپزشک در ادامه با اشاره به اینکه در شبکه های ماهواره که به طور یکطرفه فیلم پخش می شود یا برنامه ای اجرا می شود، بیننده تلویزیون نمی تواند ارتباط خاصی با برنامه ها برقرار نماید از این رو  در طی یک بازه زمانی، ارتباط گیری او با دیگران کم شده و به صورت یک گیرنده پیام تبدیل می شود.

دکتر معتمد با تأکید بر اینکه در سریال ها و برنامه های ماهواره ای هجمه فرهنگی در قالب ارائه فرهنگ ها و اندیشه های مختلف طراحی و به اجرا در می آید، افزود: عادت به دیدن برنامه های ماهواره و گذراندن ساعات طولانی در کنار شبکه های آن، باعث افزایش سرعت تغییرات فرهنگی و  سبک زندگی خانواده ها می شود.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: در زندگی ماهواره محور نه تنها ارتباط تنگاتنگ افراد با یکدگیر کم می شود بلکه  به علت زمان پخش و بازپخش برنامه ها در  24 ساعت شبانه روز، زمان خواب و بیداری نیز تغییر می کند که این مهم تغییر عادات و سبک زندگی مخاطب را در پی دارد.

وی در ادامه گفت: وجود اماکن ورزشی، شناسایی و معرفی جاذبه های گردشگری و جذابت های فرهنگی، از گرایش افراد به ماهواره کم می کند.

این روانپزشک با اشاره به هزینه های بالا ورزشی برای جوانان، اظهار داشت: حتی ورزش های خیلی ساده برای جوانان هزینه های بالایی در پی دارد که باعث شده است اقشار با درآمد متوسط و پایین در اکثر موارد امکان استفاده از تفریحات معمول را نداشته باشند و برای گذراندن اوقات فراغت خود از برنامه های ماهواره و تلویزیونی استفاده می کنند.

دکتر معتمد گفت: از طرف دیگر، عدم تنوع  و جذابیت کم در برنامه های تولیدی تلویزیون، موجب گرایش بیشتر افراد به برنامه های ماهواره شده است که در این زمینه نیز با تغییر در روند تولید و محتوای برنامه ها و سریال های تلویزیونی می توان از گرایش افراد به این گونه برنامه ها کم کرد.

وی ادامه داد: کشور ما از جمله کشورهای خشک است و مکان تفریحی از جمله پارک و تفرجگاه در آن به صورت محدود وجود دارد و این مسئله نیز از جمله عواملی است که مردم را بیشتر به سپری کردن وقت خود با رسانه به ویژه ماهواره تشویق می کند.

این روان پزشک در پایان خاطرنشان کرد: ایجاد تنوع و جذابیت در برنامه های تلویزیون، ساخت تفریحگاه های طبیعی، فراهم کردن مراکز ورزشی و فرهنگی برای تمام اقشار جامعه، شناسایی و معرفی جذابیت های فرهنگی، ارتباط نزدیک با افراد خانواده از جمله عواملی است که گرایش افراد را به برنامه های ماهواره ای کم می کند.

انتهای پیام/ص

 




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری