پشتکار و تلاش زوج یزدی برای تحقق اقتصاد مقاومتی
یزدبانو؛ فاطمه بوشهری در 17 فروردین سال 46 در خانوادهای فرهنگی در یزد متولد شده است. در سال 1371 در رشته شیمی فارغالتحصیل شده و شهریور همان سال بهعنوان کارشناس آزمایشگاه در یکی از شرکتهای تولیدکننده کاشی در یزد به کار مشغول میشود. یک سال بعد از شروع به کار، با همکار خود در بخش کنترل کیفیت شرکت ازدواج میکند که حاصل این ازدواج دو دختر دوقلو هستند.
وی مادری و همسری را از وظایف اصلی زنان میداند و سعی داشته است تا با تلاش هرچه بیشتر مسئولیت خود در سه حیطه همسرداری، تربیت فرزند و فعالیت اجتماعی بهخوبی ایفا کند و باوجود فراز و نشیبهای زیاد در انجام این مسئولیتها امروز از کارنامه خود راضی است.
بوشهری تا سال 1379 فعالیت خود را در آن شرکت ادامه داده و بعد برای راهاندازی خط تولید کاشی به کارخانه دیگری میرود. از سال 1380 در آنجا بهعنوان مدیر آزمایشگاه فعالیت میکند. سپس از سال 83 بهعنوان مشاوره تولید خط کاشی کارخانه دیگری را راهاندازی کرده و درنهایت در سال 87 خود شرکت طلاسرام کویر را به ثبت رسانده و راهاندازی میکند.
این بانوی تولیدکننده و کارآفرین یزدی در گفتگو با یزدبانو، با بیان اینکه با کمک همسرم شرکت طلا سرام کویر را راهاندازی کردم، گفت: شرکت طلاسرام از آبان 87 در کارگاهی که اجاره کرده بودیم، با تعداد 5 الی 6 کارگر بهصورت سه نوبت فعالیت و با کوره 12 متری کار خود را شروع کرد.
وی با بیان اینکه زمینه کاری ما در تولید کاشی، پخت سوم بود، ادامه داد: پخت سوم کار مکمل کاشی است؛ یعنی تولید باند، بُردر، تکگل و ... که در کنار کاشی بهعنوان دکور آن نصب میشود.
بوشهری در رابطه با میزان تولید شرکت طلا سرام را در ابتدای کار اذعان کرد: متراژ تولید پخت سوم به تعداد قطعه و بر اساس متر طول حساب میشود؛ اوایل حدود 200 الی 300 مترمربع کاشی را طی 24 ساعت تولید و تبدیل به باند و تکگل میکردیم.
وی در خصوص سیر کاری شرکت طلاسرام کویر تصریح کرد: کمکم کوره 12 متری را با اضافه کردن چند ناحیه به کوره 16 متری تبدیل کردیم و طبیعتاً تعداد کارکنان را هم افزایش دادیم؛ ماشینآلات چاپ شرکت در ابتدا دستی و ساخت داخل استان بود؛ بعد همزمان با توسعه کارخانه ماشینهای چاپ و برش را هم اضافه کردیم.
بانوی کارآفرین یزدی اظهار کرد: اوایل بنده سمت مدیرعامل کارخانه را داشتم و رئیس هیئتمدیره آقای علیرضا فرامرز پور همسر بنده بودند؛ اما در کنار آن هر دو در مسئولیتهای دیگر مانند مدیریت خط تولید، فروش، بازاریابی و ... را هم بر عهده داشتیم و اینگونه نبود که به پشت میز نشستن بسنده کنیم.
وی در خصوص اوج گرفتن فعالیت شرکت طلاسرام کویر خاطرنشان کرد: برای فروش فعال و به دنبال گسترش دامنه مشتریان بودیم؛ در سال 90 در شهرک صنعتی ولیعصر زارچ زمین خریده و با ساخت سوله شرکت را به این شهرک انتقال دادیم. از طرفی با یک شرکت ایتالیایی قرارداد خرید ماشینآلات را بستیم و در بهمنماه 91 ماشینآلات را نصب و مونتاژ کردیم؛ خرداد 92 فاز توسعه شرکت طلاسرام کویر با ماشینآلات فول اتوماتیک ایتالیایی در شهرک صنعتی زارچ راهاندازی شد؛ از سال 92 تولیدات شرکت تقریباً 3 برابر شد و تعداد کارکنان هم تا 60 نفر رسید.
تجربه کافی مانع از سقوط شرکت شد
بوشهری ادامه داد: کار خیلی خوب پیش میرفت تا اینکه متأسفانه نیمههای سال 93 کار پخت سوم به دلیل ظهور چاپ دیجیتال در کارخانههای کاشی رو به افول و رکود رفت؛ کارخانههای کاشی در کنار تولید خود آن باند و تکگلی که ما تولید میکردیم را نه با آن کیفیت و براقی و نه با لعاب شیشه بلکه با همان لعاب مخصوص کاشی خودشان و مقرونبهصرفه تولید کردند.
وی افزود: از طرفی در سال 93 به رکود اقتصادی برخوردیم و این بحران همهگیر باعث تعطیلی تقریباً 20 واحد پخت سوم و بیکاری کارگران آنها شد.
بانوی صنعتگر یزدی اذعان کرد: شرکت طلاسرام کویر به دلایل مختلف تعطیل نشد؛ چراکه همسرم و بنده تجربه خوبی درزمینهٔ کاشی داشتیم و از طرفی ماشینآلات خریداریشده از ایتالیا قابلیت دوگانه پخت سوم و پخت کاشی را داشت.
وی در ادامه گفت: با کنار رفتن پخت سوم، دستگاههای جدیدی را خریدیم؛ در این برهه هزینههایمان افزایش یافت؛ از طرفی تولید هم نداشتیم و برای مجموعه سنگین و سخت بود، اما خوشبختانه بعد از یک سال و نیم رکود که از نیمه دوم سال 95 دوباره خط تولید کاشی در شرکت طلاسرام کویر به راه افتاد؛ البته اوایل با متراژ حدود 1200 مترمربع تا به امروز که میزان تولید تقریباً به 3000 مترمربع در شبانهروز رسیده است.
بوشهری در مورد بازار فروش محصولات شرکت طلاسرام کویر اذعان کرد: عراق، افغانستان، پاکستان، ارمنستان، گرجستان، سوریه ازجمله کشورهایی هستند که محصولاتمان را به آنجا صادر میکنیم. با توجه به اینکه کشور چین بازارهای دنیا را قبضه کرده؛ خوشبختانه مسافت کم تا کشورهای همجوار باعث شده تا صنعتگران کاشی کشورمان برگ برندهای داشته باشند.
عمده مشکلات صنعت کاشی یزد
بانوی کارآفرین یزدی تصریح کرد: وضعیت کنونی برای صنعتگران بغرنج بوده و آنها کار را بهسختی به جلو میبرند؛ و درنهایت سود اصلی بهجای آنکه از آن تولیدکننده باشد، به واسطهها میرسد؛ واقعاً نیاز هست که دولت و مسئولین پشتیبانی و همکاری لازم را در این زمینه داشته باشند.
وی در مورد راهکار کوتاه کردن دست دلالان و واسطهها در چرخه تولید و فروش، گفت: در حال حاضر مشتریان اصلی صنعت کاشی کشورهای همجوار هستند و حجم اصلی تولید ما را در آنجا به فروش میرسد؛ اگر دولت یک مرکز فروش و رایزن اقتصادی ایران در آن کشورها احداث کند، شاید بتوان واسطهها را حذف کرد؛ این مسئله شدنی هست اما نیاز به برنامهریزی و مساعدت دولت دارد.
بوشهری با بیان اینکه بخش قابلتوجهی از اقتصاد و اشتغال استان یزد به این صنعت وابسته است، تصریح کرد: اگرچه صنعت کاشی و سرامیک به قول مسئولان 5 درصد از صادرات کشور را بیشتر بر عهده ندارد اما واحدهای کاشی و سرامیک یزد نهتنها مستقیماً زمینه اشتغال تعدادی از جویندگان کار را فراهم کرده بلکه استان را به قطب مهم این صنعت ایران نیز تبدیل کرده است؛ مسئولان باید این مزیت بزرگ را در نظر گرفته و صنعتگران را در رفع موانع و مشکلات یاری کنند.
وی با اشاره به مشکلاتی که تعهد ارزی برای صنعتگران کاشی و سرامیک به وجود آورده است، خاطرنشان کرد: در این زمینه هر کارخانه کاشی باید به بانک تعهد بدهد که در ازای هر مترمربع صادراتی که دارد، 4 دلار و اخیراً با رایزنی و پیگیریهای مختلف مسئولان انجمن کاشی و سرامیک این نرخ به 2 دلار کاهش یافت، به بانک تحویل بدهد؛ درواقع بانک صادرکننده را ملزم به بازگشت ارز حاصل از صادرات و عرضه آن در سامانه نیما کرده است.
بوشهری با بیان اینکه معاملات صورت گرفته با عراق و افغانستان بهصورت ریالی مدنظر قرار میگیرد، گفت: با توجه به اینکه شرایط خاصی بر دو کشور عراق و افغانستان حاکم است و بیشتر معاملات بهصورت ریالی انجام میشود و مبالغ مالی بهصورت ریالی بهحساب شرکتهای تولیدکننده کاشی و سرامیک واریز میشود؛ عاقلانه نیست که تولیدکننده مواد اولیه را به نرخ آزاد خریداری کرده و به نرخ نیما بفروشد و پسازآن صادرکننده ریال را به دلار تبدیل کرده و به بانک تحویل دهد.
وی با بیان اینکه تعهد ارزی ضربه خیلی شدیدی به تولید کاشی طی 2 ماه گذشته زده است، افزود: پایه قانون درست است؛ اما باید اصلاح شود و باید واقعیات را ببینند نه اینکه بر اساس چارچوب تئوری قانونی را بدون آنکه از تبعات آن اطلاعی داشته باشند، تصویب کنند.
تولیدگنندگان با سیلی صورت خود را سرخ نگه داشتهاند
بانوی تولیدکننده یزدی خاطرنشان کرد: تولیدکنندگان فعال در شرایط کنونی به معنای واقعی سعی میکنند اقتصاد مقاومتی تحقق پیدا کند و با سرخ نگهداشتن صورت خود با سیلی سعی دارند تا چرخ اقتصاد مملکت را بچرخانند.
وی افزود: بارها مثال زدهام که در حال حاضر و با توجه به وضعیت کنونی اقتصاد تولیدکننده مانند کوهنوردی میماند که باوجود داشتن باری سنگین بر دوش تلاش میکند تا به قله برسد؛ انتظار داریم در این شرایط تولیدکننده توسط دولت و مسئولان حمایت شود.
بوشهری با ابراز ناراحتی از بروز مشکلات عدیده و سنگاندازیهایی بر سر راه تولیدکنندگان میشود، تصریح کرد: از دستاندرکاران درخواست میکنم تا جلسه دیدار رهبر معظم انقلاب با تولیدکنندگان را برنامهریزی کنند تا بتوانیم ریزبهریز مشکلاتمان را به گوش رهبرمان برسانیم.
این بانوی پرتلاش در پایان خطاب به بانوان یزدی اذعان کرد: خانمها چند مسئولیت در زندگی دارند؛ همسری، مادری و فعالیت اجتماعی در کنار این دو مسئولیت خطیر؛ بانوان باید با برنامهریزی و فکر صحیح به نتیجه اصلی و مطلوب خود برسند. به نظر من بانوان علیالخصوص در استان یزد خیلی خودشان را دستکم میگیرند؛ اعتقاددارم که خانمها از هوش، استعداد و دقت بالایی برخوردارند و این ودیعه خداوند در ذات بانوان باعث پیشرفت و موفقیت آنها در زمینههای مختلف خواهد شد بهشرط آنکه اعتمادبهنفس داشته باشند و تلاش کنند.
انتهای پیام/3857
Related Assets:
- مشاغل ایجادشده در استان برای زنان مناسب نیست/ ضرورت آگاهی بخشی حقوق بانوان کارگر
- نمایشگاه دائمی برای فروش محصولات بانوان در یزد دایر میشود/ برنامههای امور بانوان استانداری برای «رونق تولید»
- بانوی یزدی که با یک چرخ گوشت کارآفرین شد!
- سبک زندگی امام رضا(ع) زمینهساز تحقق اقتصاد مقاومتی است
- بانویی که ناجی مراتع شد/ از مددجویی امداد تا کارآفرینی برای زنان
- برگزاری اولین نمایشگاه اقتصاد مقاومتی با رویکرد فرهنگی در یزد
- افتتاح نمایشگاه عرضه محصولات اقتصاد مقاومتی در شهرستان خاتم +تصاویر
ویژه زنان
- خانهای برای نفسکشیدن بدون ویروس و بیماری! (Opens New Window)
- برگزاری رزمایش الی بيت المقدس به مناسبت هفته بسیج در یزد (Opens New Window)
- آزادی مادر در بند با کمک فرزند شهیدِ یزدی (Opens New Window)
- نفرات برتر مسابقات اسکواش بانوان یزد معرفی شدند (Opens New Window)
- اقتداری اولین بانوی ایرانی فاتح جهان در اسکواش (Opens New Window)
- بیشاز ۵۰۰ زوج یزدی در انتظار وام ازدواج (Opens New Window)
- «زن دلخواه خدا» یا «زن مدنظر غرب» (Opens New Window)
- مطب پزشک متخلف زنان و زایمان در یزد پلمب شد (Opens New Window)
- قیمت پوشاک در یزد تغییری نداشته است (Opens New Window)
- حضور استاندار در منزل مدیرمسئول یزدبانو (Opens New Window)
- بهرهبرداری از ۲۹ واحد بهداشتی در یزد (Opens New Window)
- چرا بیمارستان ولیعصر بافق تکمیل نشده است؟ (Opens New Window)
- آزادی ۳ مادر زندانی یزدی با کمک جاماندگان اربعین حسینی (Opens New Window)
- لزوم یکسانسازی سرفصلهای طرح نماد با محوریت مجموعه بهزیستی (Opens New Window)
- تاثیر آب چغندر بر سلامت قلب زنان (Opens New Window)
- درمان فیبروم رحم به کمک طب سنتی (Opens New Window)
- رعایت حجاب در المپیک کار سختی نبود (Opens New Window)
- نقش زنان در کربلا کمتر از مردان نبود (Opens New Window)
- نخستین پیروزی تیم ملی زنان در لیگ ملتهای آسیای مرکزی (Opens New Window)
- نقش پدر در تغذیه کودک با شیر مادر (Opens New Window)
نکات خانه داری
- درمان فیبروم رحم به کمک طب سنتی (Opens New Window)
- افراد غیرمتخصص باعث تخریب طب سنتی هستند (Opens New Window)
- ۲۰ نکته خانهداری مدرن برای همه خانمها (Opens New Window)
- طرز تهیه مقلوبه پلو عربی مرغ و بادمجان خوشمزه و مجلسی (Opens New Window)
- آشپزی مدرن و سنتی روی یک سفره (Opens New Window)
- ترفندهای ساده ولی کاربردی در خانه داری (Opens New Window)
- طرز تهیه پلوی نخود فرنگی با مرغ ریش ریش شده (Opens New Window)
- ترفندهای جالب خانهداری که نمیدانستید!/ تصاویر (Opens New Window)
- جشنوارههای بومی نشاط اجتماعی جامعه را میافزاید (Opens New Window)
- نکات خانهداری مدرن برای همه خانمها (Opens New Window)
- طرز تهیه لقمههای گوشتی (Opens New Window)
- طرز تهیه کوکو پیازچه با سس مخصوص (Opens New Window)
- شولی؛ پیش غذای محبوب یزدی ها + تصاویر (Opens New Window)
- شستن ظرف ها بدون پیش بند این عوارض را به دنبال دارد (Opens New Window)
- مرغ همچنان در اوج (Opens New Window)
- دستور رئیس جمهور به دو وزارتخانه برای کنترل قیمت مرغ (Opens New Window)
- یارانه ۲.۵ میلیارد دلاری برای تولید گوشت مرغ کجا رفت؟ (Opens New Window)
- راهکارهایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در دوران کرونا (Opens New Window)
- فعالیت زیرزمینی آرایشگاه های زنانه یزد در اوج کرونا!/آرایشگاههای زنانه متخلف لغو مجوز دائم میشوند (Opens New Window)
- راههای محافطت از کودکان در برابر کووید۱۹ (Opens New Window)