نمایش نمایش

ID : 32487092
مدیر درمان تامین اجتماعی استان یزد خبر داد

بدهی 461 میلیاردی تامین اجتماعی یزد به بخش سلامت/قبل از طرح «تحول سلامت» بدهی نداشتیم


مدیر درمان تامین اجتماعی استان یزد گفت: در صورتی که دولت به تعهداتش برابر سازمان تامین اجتماعی عمل کند ما هم می توانیم بدهی های خود را پرداخت کنیم.

به گزارش عصر فرهنگ؛ مدیر درمان تامین اجتماعی استان یزد گفت: مشکل عدم پرداخت به موقع مطالبات دانشگاه های علوم پزشکی، بیمارستان های خصوصی داروخانه ها  و فروشندگان تجهیزات پزشکی تا حدودی به کمبود منابع بیمه ها و در اصل نیز به طرح تحول نظام سلامت باز می گردد.

دکتر محمدحسین توحیدی فر در تشریح علل کمبود منابع بیمه تامین اجتماعی گفت: اجازه بدهید این موضوع را با یک مثال توضیح دهم. فرض کنید یک فرد عادی ماهیانه یک میلیون تومان حقوق دریافت می کند، از این مبلغ باید 30 درصد را به بیمه پرداخت کند. طبق قانون فرد 7 درصد و کارفرما 23 درصد باقیمانده را پرداخت می کند. از این 30 درصد طبق قانون جدید نُه بیست و هفتم صرف درمان شده و ما بقی نیز صرف تعهدات بلند مدت بیمه ای نظیر بیمه بیکاری، از کار افتادگی و بیمه عمر و... می شود.

وی افزود: به یاد دارم در دهه 50 سال شمسی حقوق ها یک هزار تومان بود، فرد از این هزار تومان 300 تومان را به بیمه می داد که در آن زمان می شد با این پول سه سکه خرید. اما حالا داریم ماهانه یک میلیون تومان به او پرداخت می کنیم که از یک سکه هم کمتر می شود. چرا؟ چون در طی سال ها باید این صندوق بارور می شد و متولیان امر از پولی که در این صندوق بود با سرمایه گذاری و کارخانه داری از پول راکد به پول سودافزا می رسیدند و در نتیجه امروز می توانستیم منابع بیشتری در اختیار داشته باشیم.

این مقام مسئول عنوان کرد: در دنیا وقتی می گویند صندوق بیمه باید  پایدار باشد به این معنی است که  مثلاً اگر یک فرد در 25 سالگی وارد بازار کار می شود، 30 سال حق بیمه پرداخت می کند و نهایتاً در 55 سالگی بازنشست می شود.

وی تاکید کرد : با فرض اینکه امید به زندگی هم 75 سال باشد،اینگونه نتیجه گیری میشود که یک فرد طی 30 سال پولی را به یک صندوق پرداخت کرده و نهایتاً 20 سال از صندوق پول دریافت می کند. پس اگر درآمد زایی و سرمایه گذاری انجام شده باشد، منابع برای این صندوق باقی می ماند تا به کار خود ادامه دهد؛ اما در ایران با تصویب قانون بازنشستگی پیش از موعد، محاسبات نظام بیمه ای بر هم خورده است.

مدیر درمان تامین اجتماعی ادامه داد: در دنیا کار سخت را مشاغلی مانند کار در زیر دریایی، معدن، کنار کوره ذوب آهن، موارد مرتبط با انرژی هسته ای و رادیولوژی می دانند، اما در ایران از حدود 20 سال قبل با تصویب قانون بازنشستگی بعد از بیست سال کار در مشاغل سخت و زیان آور ضربه سنگینی بر صندوق بیمه تأمین اجتماعی وارد شد.

 وی اضافه کرد: همین قدر بگویم که بعد از تصویب این قانون تنها در یک جلسه 140 نفر از یکی از کارخانجات فی الفور بازنشست شدند. یعنی مثلا از 25 سالگی وارد بازار کار شده اند، 20 سال حق بیمه پرداخت کردند و  30 سال مستمری دریافت میکنند و این یعنی اینکه ما دقیقاً بر عکس تمام بیمه های دنیا عمل کرده ایم پس طبیعی است که چه بر سر منابع این صندوق خواهد آمد.

**تأمین منابع صندوق بیمه تأمین اجتماعی زیر آور طرح تحول سلامت

توحیدی فر اذعان داشت: تا سال 92 یعنی قبل از طرح تحول نظام سلامت بیمه از مبالغی که از بیمه گذار دریافت می کرد باتوجه به اینکه تعرفه ها عادلانه بود هزینه‌های درمان را پوشش می داد و با توجه به تورم نیز هر سال به حقوق‌ها مبلغی  اضافه می شد و طبیعتاً حق بیمه هم به همین نسبت افزایش می‌یافت. اما در آبان ماه  سال 93 یک مرتبه با  ابلاغ کتاب ارزش نسبی خدمات و مراقبت‌های سلامت، تعرفه های پزشکی حدود  220 درصد افزایش یافت در صورتی که منابع درمان ما تنها 12 تا 14 درصد افزایش داشت. لذا علی‌رغم اینکه در سال 93 با تمام مشکلات موجود مطالبات را پرداخت کردیم اما بعد از آن با مشکلات تأمین منابع مواجه شدیم.

**ارزش افزوده هم درد صندوق تامین اجتماعی درمان نکرد

وی ادامه داد: دولت و وزارت بهداشت پیشنهاد دادند برای تامین منابع یک درصد به مالیات بر ارزش افزوده اضافه شود و از این محل به حوزه سلامت پرداخت شود اما علی رغم این موضوع باز هم  منابع تامین نمی شود ضمن اینکه با هزینه ها هم تناسبی ندارد.

این مقام مسئول تاکید کرد: هم اکنون مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، دکتر پزشکیان نائب رئیس مجلس و بسیاری از منتقدین مصلح که دلشان برای نظام، مردم و کشور می سوزد به طرح تحول سلامت انتقاداتی دارند اما در حقیقت اصلاح این روند دشوار است.

دکتر توحیدی فر تصریح کرد: خوشبختانه مجلس به ماجرا وارد شده و حدود سه هفته قبل یک جلسه غیر علنی در همین زمینه برگزار شد و نهایتاً مرکز پژوهش های مجلس اعلام کرد دولت باید به کمک صندوق های بازنشستگی بشتابد.

**پرداخت بدهی 110 هزار میلیارد توامن دولت به تأمین اجتماعی تا سال 1400

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر دولت در برنامه ششم توسعه مکلف شده بدهی خود به سازمان تامین اجتماعی که تا پایان سال 95 بالغ بر 110هزار میلیارد تومان می‌باشد را نهایتاً طی 5 سال بپردازد. ضمناً طبق توافقی قرار براین شده که امسال 20 هزار میلیارد از این میزان بدهی پرداخت شود، که اگر دولت همین مبلغ را پرداخت کند به راحتی می توانیم  بدهی های خود را تسویه کنیم.

**طرح تحول سلامت برمبنای منابع سست و ناپایدار بنا شده است

مدیر درمان تامین اجتماعی استان یزد اذعان داشت: علی رغم اینکه بر اساس قانون بعد از ارائه اسناد تامین اجتماعی 2 ماه برای بررسی و پرداخت فرصت لازم است ، ما تا قبل از طرح تحول نظام سلامت در کمتر از یک ماه مطالبات طرف‌های قرارداد را پراخت می‌کردیم، چون بر مبنای حساب و کتاب حرکت انجام می شد، اما متاسفانه در طرح تحول نظام سلامت هزینه ها محاسبه نشده و  این طرح تنها بر مبنای منابع لرزان بنا شده است در حالی که برای ادامه طرح می بایست منابع پایدار تعریف شود.

وی افزود: منابعی که دیده شد یکی مالیات بود که در صورتی می توان آن را منبعی پایدار دانست که کسب و کار و تولیدی وجود داشته باشد که بتوان مالیات دریافت کرد.  دیگری هم بر مبنای بهای نفت بود که آن هم دارای نوسان است. و لذا این منابع پیش بینی شده در حال حاضر تامین نشده است.

این مقام مسئول گفت: تامین اجتماعی استان یزد تا پایان آبان ماه امسال 181 میلیارد به بیمارستان های دانشگاهی و درمانگاه ها و 280 میلیارد به مطب ها، داروخانه ها و بیمارستان های خصوصی بدهی دارد.

توحیدی فر ابراز امیدواری کرد: در صورتی که دولت به تعهداتش برابر سازمان تامین اجتماعی عمل کند و ظرف سه ماه منتهی به پایان سال بودجه ای که مصوب مجلس شورای اسلامی است را اجرایی کند، ما هم می توانیم بدهی های خود را پرداخت کنیم.

 وی تأکید کرد: البته ابتدا باید اولویت بندی کنیم چرا که اولویت اول سازمان تأمین اجتماعی پرداخت حقوق مستمری بگیران است.

انتهای پیام/






فرهنگی فرهنگی

جدیدترین ها جدیدترین ها