ID : 26432869
اردکانی‌ها از طرح جدید پهنه صنعتی در شهرشان می گویند:

با استقرار پهنه صنعتی باید با حیات‌وحش خداحافظی کنیم/ داشتن هوایی پاک آرزو می‌شود


با بالا گرفتن موضوع احداث پهنه صنعتی جدید در اردکان، جمعی از مردم این شهرستان نظراتشان را بیان کردند.

به گزارش یزدرسا به نقل از اردکان گويا؛ با پخش خبر ايجاد پهنه صنعتي در اردکان و تاييد آن توسط برخي از مسئولين، در ميان مردم رفتيم تا نظر آنها را درمورد ايجاد پهنه صنعتي در نزديکي پارک ملي سياه کوه، جويا شويم.

 

با استقرار پهنه صنعتی باید با حیات‌وحش خداحافظی کنیم

علی پور محمدیان در خصوص ایجاد پهنه‌ی صنعتی در اردکان گفت: جمعیت جوان اردکان با مهاجرت‌هایی که صورت گرفته است رو به افزایش است و اردکان بیش از نیاز صنعتی شده است.

وی خواستار توجه بیشتر مسئولین به پیشروی بیش‌ازحد صنایع شد و افزود: اگر پهنه صنعتی آلاینده در نزدیکی زیستگاه های حیات‌وحش ایجاد شود باید با حیات‌وحش خداحافظی کنیم.

این جوان اردکانی از مسئولین خواست تا این صنایع آلاینده را در جاده طبس مستقر کنند تا میزان آلودگی کمتری متوجه اردکان و حیات‌وحش سیاه کوه شود.

 

کشاورزی و دامداری اردکان فدای صنعت شده

شهروند اردکانی با اشاره به آلودگی بالای اردکان گفت: کشاورزی و دامداری فدای صنعت شده است، امروزه شاهدیم که مسئولین با صنعتی کردن اردکان کشاورزی و روستانشینی را فدای صنعت کردند.

حبیب چاهمتکی افزود: مگر ما هوای سالم برای استشمام نمی‌خواهیم؟ مگر روستاها نباید حفظ شوند؟ با صنعتی شدن اردکان میزان بارندگی سالانه کاهش پیداکرده است و شاهد افت آب‌های زیرزمینی و کم آب شدن قنات‌های اردکان هستیم.

وی ادامه داد: صنعتی شدن هم حدی دارد و اردکان این حد خارج و در دود صنایع غرق‌شده است.

این پیرمرد اردکانی با تأکید بر مخالفت خود از استقرار پهنه صنعتی در نزدیکی پارک سیاه کوه ادامه داد: پدران ما در حفظ گونه‌های حیات‌وحش تلاش کرده‌اند تا این نسل شاهد بقای حیات‌وحش باید و ما نیز وظیفه‌داریم تا این موهبت الهی را به نسل آینده برسانیم نه این‌که آلودگی را برای نسل آینده به ارمغان ببریم.

 

ما برای ادامه زندگی به هوای پاک نیاز داریم

سمسار اردکانی در رابطه با ایجاد پهنه صنعتی در اردکان گفت: درگذشته‌ای نه‌چندان دور وقتی به سمت جاده عقدا حرکت می‌کردیم، آبادی‌ها و کوه‌های زیبایی نمایان بود اما حالا جز دود غلیظ چیزی مشخص نیست.

افخمی افزود: درست است که کارخانه‌ها باعث اشتغال جوان‌ها شده است اما بیش‌ازحد پیشروی کرده است و جمعیت شهر افزایش پیداکرده و باعث مهاجرپذیری بیش‌ازحد شده است.

وی با اشاره به فرهنگ‌های واردشده به اردکان توسط افراد غیربومی ادامه داد: با ورود افراد غیربومی سنت‌ها و فرهنگ‌هایی به شهر واردشده است که بافرهنگ مردم سخت‌کوش کویر مطابقت نداشته و فرهنگ بومی را تحت الشعا قرار داده است.

این شهروند اردکانی با ابراز مخالفت خود از استقرار پهنه صنعتی در نزدیکی پارک سیاه کوه اردکان گفت: مسیر اردکان به سمت میبد دارای آلودگی بالایی است و تنها ریه تنفسی اردکان پارک سیاه کوه و منطقه اطراف آن است که اگر آن را هم صنعتی کنیم دیگر هوایی برای تنفس باقی نمی‌ماند، ما نیازمند هوای پاک برای زندگی هستیم.

 

محمدحسین سعیدی فر گفت: از صنعتی شدن شهر فقط عده‌ای سودجو بهره می‌برند و برای قشر کم‌درآمد شهر گشایشی نشده است و بازهم قرار نیست با صنعتی شدن اردکان و ایجاد پهنه صنعتی برای شهروندان و جوانان گشایشی شود و فقط سوغات شهروندان از این صنایع آلودگی است.

این کارمند تاکسی رانی افزود: روزگاری فرهنگ این مردم زبانزد همه بود ولی به تاریخ پیوست و فرهنگ‌های گوناگون وارد شهر شد و نابسامانی‌ها روزبه‌روز افزایش پیداکرده است.

وی تصریح کرد: جوانان تحصیل‌کرده اردکانی زمانی که به کارخانه‌ها مراجعه می‌کنند فقط تحصیلات دیپلم و فوق‌دیپلمشان جذب کار می‌شوند؛ حال با استقرار پهنه صنعتی، قرار نیست که گشایشی برای مردم اردکان اتفاق بیفتد و این شرایط استخدام باید از اول درست می‌شد که نشد!

سعیدی فر با اشاره به آلودگی بالای اردکان گفت: گسترش صنعت بیش از این یعنی تخلیه شهرنشینی و مسئولین با قبول ایجاد پهنه صنعتی آلاینده تنها ریه تنفسی شهر را به خفقان می‌کشند. تابستان‌ها آب شیرین را از ذخایر برمی‌داریم و گاهی از فروشگاه‌ها خریداری می‌کنیم، اگر صنعت گسترده‌تر شود هوای پاک را نیز باید خریداری کنیم.

وی در پایان از مسئولین خواست تا قبل از آن‌که دیر شود جلوی آلودگی را بگیرند و از حقوق شهروندان دفاع کنند.

 

هواي آلوده شهر را آلوده تر نکنيد

کشاورز اردکانی در خصوص ایجاد پهنه آلاینده صنعتی گفت: زمانی که مسئولین خبر صنعتی شدن اردکان را دادند خوشحال شدیم که شغل جوانانمان تأمین شد ولی حالا جز آلودگی و تغییر فرهنگ و آسیب‌های اجتماعی چیزی نصیبمان نشد.

علی جماعتی افزود: کشاورزی ما رو به نابودی است و تولیداتی مثل انار، اصلاً طعم و مزه ندارد و درختان پسته هرسال کم محصول تر از سال قبل می‌شوند.

وی تصریح کرد: ما نیازمند حمایت کشاورزی برای حفظ پوشش گیاهی هستیم اگر قرار باشد صنعت باشد و ما درخت و سبزه و اکسیژن موردنیاز برای هوای سالم نداشته باشیم پس باید شهر اجدادی خود را به صنعت واگذار کنیم.

این شهروند اردکانی از مسئولان خواست تا هوای آلوده شهر را با احداث پهنه صنعتی آلود تر نکنند.

 

انتهاي پيام/ر

عکاس: حبيب اکبري

 



summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.