ID : 14444516
استاد حوزه و دانشگاه:

حسادت ریشه بسیاری از گناهان است/ راهکار درمان حسد


حجت‌الاسلام محمدباقر متوسل از اساتید حوزه و دانشگاه ریشه بسیاری از گناهان را حسادت دانست و گفت: وقتی شخص حسادت می‌ورزد به اول کسی که ضرر می‌کند خودش است. امیرمؤمنان(ع) می‌فرماید: ای حسد! تو چه صفتی هستی که قبل از این‌که به شخصی که به او حسادت می‌ورزند ضربه بزنی به فرد حسود لطمه می‌زنی؟!وی افزود: آثار حسادت در چهره فرد پیداست وقتی این چنین چهره‌اش را خرد کند با درونش چه می‌کند؟!

به گزارش یزدرسا به نقل از یزد آوا، حجت‌الاسلام محمدباقر متوسل از اساتید حوزه و دانشگاه در جلسه‌ای که در جمع اعضای فرهنگسرای مهدویت برگزار شد به بیان برخی ویژگی‌های اخلاقی و بایدها و نبایدها در حوزه فعالیت‌های فرهنگی پرداخت.


وی با بیان اینکه اندیشه، تفکر، ایمان‌گرایی و سود رسانی از ویژگی‌های شیعه از منظر امام حسن عسکری(ع) است، افزود: حسابرسی یکی دیگر از مولفه‌های شیعه است که در روایتی آمده است،:«زیرک‌ترین زیرک‌ها کسی است که حساب نفسش را برسد و به فکر بعد از مرگش باشد.» و همانطور که برای یک سفر کوتاه برنامه ریزی داریم باید برای سفر ابدیت نیز حسابرسی داشته باشیم.


این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه مؤمن نباید به چیزی دل ببندد که او را خوار سازد، افزود: انسان باید با تقوا، پاک و امانتدار باشد و امانت داری از ویژگی‌هایی است که دین و آیین نمی‌شناسد.


پرهیز از ریاست طلبی یکی دیگر از نکاتی بود که حجت الاسلام متوسل به آن اشاره و گوشه‌ای از شخصیت آیت الله بهاءالدینی و  ولایت پذیری وی و فرمانبری از زیردست را بیان کرد.


وی از حسادت به عنوان یکی از آسیب‌ها و رذائل اخلاقی یاد کرد و افزود: حسادت در وجود همه هست ولی میزان آن متفاوت است و باید روی مقابله با آن کار کرد؛ اگر از کسی کمتر از حقش تعریف کنیم، حسادت است و حسودی یعنی شخصی تاب تحمل دیدن خوبی در دیگران را ندارد.


حجت الاسلام متوسل افزود: حسادت منشأ ده ها گناه دیگر است و وقتی حسادت وجود داشته باشد بسیاری از خوبی‌های فرد را می‌سوزاند و پیش می‌رود؛  حسود با حسادت خود بسیار زا گناهانی چون غیبت، تهمت و دروغ را نیز انجام می‌دهد.


وی ادامه داد: حسادت ریشه بسیاری از گناهان ما است. وقتی شخص حسادت می‌ورزد به اول کسی که ضرر می‌کند خودش است. امیرمؤمنان(ع) می‌فرماید: ای حسد! تو چه صفتی هستی که قبل از این‌که به شخصی که به او حسادت می‌ورزند ضربه بزنی به فرد حسود لطمه می‌زنی؟!وی افزود: آثار حسادت در چهره فرد پیداست وقتی این چنین چهره‌اش را خرد کند با درونش چه می‌کند؟!


این استاد حوزه و دانشگاه راهکارهای درمان بیماری حسد را تعریف از توانمندی‌های شخص و هدیه دادن به حسود و مهارت افزایی و مقابله با رذائل اخلاقی عنوان کرد و و به معرفی دو کتاب «شعله‌های سرد حسد»و «اخلاق در قرآن» در این زمینه اشاره کرد.


حجت الاسلام متوسل به سه نوع رابطه‌ی انسان در حوزه اخلاق اشاره کرد و ادامه داد: خداوند در سوره حشر اشاره می‌فرماید که خدا را فراموش نکنید که منجر به خودفراموشی می‌شود که کمتر از خودکشی نیست.


وی افزود: رابطه با اطرافیان و روابط اجتماعی در دسته رابطه با مردم قرار می‌گیرد و در این رابطه بیشترین مشکلات اخلاقی و گناهان از جمله غیبت کردن، دروغ و غیره پیش می‌آید.




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.