ID : 9735687
در وقت اختصاصی فرزندان انجام کارهای دیگرممنوع!

سرمایه گذاری مادران درکودکی بالاتر از وقت گذاری در نوجوانی و جوانی


کارشناس ارشد مشاوره در زمینه اهمیت وقت گذاشتن مادر برای کودکان گفت: یک دقیقه وقت بیشتر که یک مادر در زمان کودکی برای فرزند خود می‌گذارند ارزشی به مراتب بالاتر از صدها دقیقه وقت در نوجوانی و جوانی است که فرزندان را با مشکلات ناشی از کمبودهای کودکی مواجه کرده است.

به گزارش یزد رسا به نقل از یزدبانو، فریبا شکیبا کارشناس ارشد مشاوره با تأکید براین مطلب که والدین عزیزبخصوص مادران سعی کنند درخانه برای کودکانشان شان وقت بگذارند افزود: مخصوصا مادران که اوقات بیشتری را درخانه با کودکان هستند حتما اوقاتی را صرف بازی با او کنند، زیرا زمانی را که یک مادربرای فرزندان خود می گذارد، سرمایه‌گذاری بزرگی است که هرگز هدر نمی‌رود.


وی تصریح کرد: یک دقیقه وقت بیشتر که یک مادردر زمان کودکی برای فرزند خود می‌گذارد ارزشی به مراتب بالاترازصدها دقیقه وقتی است که در نوجوانی و جوانی فرزندان خرج مشکلاتی می کند که به خاطر کمبودهای کودکی با آن مواجه شده اند.


این کارشناش ارشد مشاوره عنوان کرد: بچه‌ها کسانی را که برایشان وقت بیشتری می‌گذارند و با آنها بازی می‌کنند بیشتر دوست دارند و طبق تحقیقات روانشناسی رفتار والدین در کودکی با کودکشان، تعیین کننده رفتار فرزندنشان درنوجوانی با آنهاست.

 

*ساعت های ارزشمند برای وقت گذاشتن با فرزندان


 شکیبا با ارزشمند خواندن ساعتهای باقی مانده فرزندان جدای از زمانهایی که در مکانهای دیگر به دوراز خانواده سپری می کند خاطرنشان کرد: با جمع زدن همه زمانی که فرزندان در مهدکودک، خواب، مدرسه، خانه دوستان، اردو با تلویزون و کامپیوتر، و مشغول فعالیت‌هایی هستند که والدین درآن شرکت ندارند ساعت‌های باقیمانده واقعاً ارزشمند خواهند بود.

وی خاطرنشان کرد: بین تولد فرزندان تا رفتن آنها به دانشگاه فقط ۹۴۰ جمعه است که والدین می توانند با آنان بگذرانند شاید به نظر زیاد برسد اما تا امروز چند تای آن را از دست داده‌ایم ؟ اگر فرزند ما ۵ ساله باشد، 260 روزاز این جمعه‌ها رفته است وهرچه سن فرزندان بالاتر می‌رود، جمعه‌هایشان پرمشغله‌تر می‌شود و بیشتر دوست دارند آن را با دوستان و همسالانش بگذراند.


این کارشناس خانواده ادامه داد : روزهای هفته چطور؟ برحسب سن فرزندمان و اینکه بیرون ازمنزل شاغل باشیم یا خیر، بیشتر از یک تا دو ساعت در روز نمی‌توانیم با فرزندمان بگذرانیم پس ازهمین امروز شروع کنیم.

 

*در وقت اختصاصی فرزندان انجام کارهای دیگرممنوع!


شکیبا اذعان کرد: وقت گذاشتن یعنی زمانی را برای فعالیت هایی بگذاریم که ما و فرزندانمان در آن فرصت رابطه برقرار كردن با هم را به دست آوریم و در آن زمان باهم خوش بگذرانیم نه اینکه کنارشان حضور داشته باشیم واغلب ذهنما ن جای دیگری باشد یا همزمان به کارهای مختلف رسیدگی کنیم و یا اینکه به امور درسی آنها بپردازیم.


وی افزود: منظوراز دراختیار گذاشتن فرصت برای کودک این است که كاری كنیم كه بخشی از وقتی را كه با فرزندانمان می گذرانیم كاملا متعلق به خود او باشد که این معنای گذران وقت با فرزند است.


وی درادامه یکی از این کارها را بازی با کودکان برشمرد و ابراز داشت : بازی کلید سلامتی هر کودک است و زمینه ای فراهم می کند تا آنان به کاوش واکتشاف دردنیای اطراف بپردازند و لذت ببرند و نیز بازی تأثیر زیادی بر یادگیری و رشد کودکان دارد که توجه به آن ما را با دنیای درونی آنها آشنا می کند.

 

* مشارکت دربازی کودکان راهی به سوی  کشف دنیای کودکی و آموزش نکات تربیتی واخلاقی


این کارشناس خانواده  گفت : از طریق بازی کودکان با هنجارها وانتظارات اجتماعی آشنا می شوند وهمین طورطرز کار اشیا وابزارها رایاد می گیرند و یا تغییراتی را دردنیای اطراف خود به وجود آورند.


شکیبا با اشاره به  اهمیت مشارکت بزرگسالان در بازی های کودکان به ویژه در سال های اولیه کودکی تأکید کرد : این مشارکت برای کودکان این معنا را خواهد داشت که بازی درجای خود امری ارزشمند است و او برای والدینش دارای اهمیت است.


وی با تأکید براین مطلب که شرکت پدر و مادر دربازی های کودکانه فرزندشان موجب استحکام بیشتر روابط آنها با کودک شده وآنها احساس نزدیکی بیشتری با بزرگ ترهای خود می کنند یاد آوری کرد : یادتان باشد، حتی در جریان یک بازی ساده، می توانید نکات تربیتی زیادی را به وی آموزش دهید؛ به زبان ساده تر همبازی شدن شما این موقعیت را برایتان به وجود می آورد که در خلال بازی به تربیت فرزند خود بپردازید و بهترین نتیجه را بگیرید.

وی با بیان مثالی دراین زمینه عنوان کرد:  برای مثال در بازی «مهمان بازی یا خاله بازی» کودکان در واقع به نوعی تمرین نقش زندگی می کنند پس در چنین مواردی حضور والدین می تواند اطلاعات کامل از نقش موردنظر را به کودک بدهد ؛ علاوه براین ظاهرشدن درنقش پلیس، راننده، مغازه دار و. ... نیز از شیوه هایی است که ازطریق آن کودک با مهارت های بزرگسالی آشنا می شود.

این کارشناش تربیتی، آموزش مؤثر و مناسب به کودکان را تنها ازراه بازی و قصه گویی میسر دانست و تصریح کرد : درخلال بازی وقصه گویی حتی نکات اخلاقی ، باید ها و نباید ها و بد و خوب را می توانیم به کودکانمان آموزش بدهیم ، نه با شیوه دستوری و روش های غیر موثر که امروزه همه والدین از آن استفاده می کنند.


شکیبا درپایان تأکید کرد : کمی خلاق باشیم و برای چگونه وقت گذراندن خود با کودکان دلبندمان برنامه ریزی کرده و مطالعه کنیم که پیشوایان اسلام، به این امر مهم توجّه کامل داشته، بازی با کودکان را از مستحبّات دینی برشمرده اند و درباره آن به مسلمانان سفارش نموده اند.


وی با بیان این نکته که  بازی راهی است که کودکان از طریق آن به ابرازوجود خود می پردازند خاطرنشان کرد : بازی وسیله ای برای بیان احساسات، برقراری ارتباط ، توصیف تجربیات، آشکارکردن آرزوها وخودشکوفایی کودکان است، بازی اهمیت زیادی در رشد اجتماعی، گسترش ارتباطات و شکوفایی دارد.

انتهای پیام/ع
 




summary-address :
Your Rating
Average (1 Vote)
The average rating is 3.0 stars out of 5.