سید الشهدا (ع) در مواقع بحرانی یاری رسان هیأت خلف باغ بوده است/از آداب نوکری تا 60 سال خدمت خالصانه
به گزارش خبرنگار یزدرسا، آداب عزاداری محرم از جمله پدیده های فرهنگی است که با حفظ عناصر اصلی به زیور خلاقیت های اجتماعی، فرهنگی و اقلیمی جوامع مختلف آراسته شده و اگر چه دارای مضامین واحدی است اما به تبع حوزههای فرهنگی با نمودهای مختلفی دیده می شود. استان یزد یکی از مناطقی است که آیین عزاداری شهادت امام حسین (ع) در آن به شکل ویژهای برگزار میشود.
یکی از اموری که دارای ثواب و پاداش بی مانندی می باشد، خدمت در برپایی مراسم عزای سید و سالار شهیدان عالم حضرت سیدالشهدا (عَلیه السَلام) می باشد؛ بعضی از خادمان، مویی در این راه سپید کرده و جوانیشان را هزینه کردهاند. خادمانی که لقب پیرغلامی دارند. ذکر مصیبت میخوانند و سوز صدایشان رونقبخش مجالس روضه امام حسین(ع) است. با مرثیهخوانی فرهنگ عاشورا را زنده نگه میدارند. یزد نیز از این پیرغلامها کم ندارد.
حاج حسین برزگر پیشکسوت حسینیه خلف باغ یزد در مصاحبه با خبرنگار یزدرسا، اظهار کرد: بنده 65 سال دارم و ساکن و اهل محله خلف باغ می باشم که افتخار 60 سال خدمتگزاری و نوکری ابا عبدالله در این حسینیه را دارم.
وی با بیان اینکه اولین خاطره حضورم در سن 5 سالگی در یکی از صحنه های کاروان های عزاداری بر روی تریلی بود، افزود: در همان سن وارئ هیئت محله خلف باغ شدم و تقریبا در سن 14 سالگی یکی از فعالان این هیئت بودم.
این پیرغلام گفت: در سال 59 به عنوان سرپرست هیئت خلف باغ انتخاب شدم و سعی کردم تا به امروز نوکر و غلام سیدالشهدا باشم.
وی با بیان این مطلب که در بارگاه اهل بیت (ع) باید مؤدب بود و آداب نوکری رعایت ادب است. کسی که خودش را خادم امام حسین (ع) میداند باید متواضع باشد، اذعان کرد: از هیچ کاری در هیئت دریغ نکردم حتی بعضی از وقت ها شده است که با عشق نظافت حسینیه را می کردم.
برزگر از برکت و بزرگی امام حسین (ع) برای برگزاری مراسم غزاداری گفت: امسال حسینه با مشکلات اقتصادی زیادی روبرو بود و شرایط به گونه ای شخت شده بود که یک روز تنها داخل حسینیه رفتم و با آقا حسین (ع) درد دل کردم و از ایشان خواستم خوشان مشکل را حل کنند.
وی ادامه داد: وقتی از حسینیه بیرون آمدم شرایط به گونه ای عوض شده بود که متحیر شدم و اهالی محل وقتی من را می دیدند هرکدام نذری که داشتند را بیان می کردند و می گفتند می خواهند نذرشان را به حسینیه بیاورند.
پیشکسوت هیئت خلف باغ خاطرنشان کرد: با هم مشکلات حضرت سید الشهدا تا به امروز رونق بخش این حسینیه بوده و مردم توانسته اند به مراسم عزاداری در این ایام بپردازند.
انتهای پیام/ه
Related Assets:
- هیئتی و ورزشکار بودن ویژگی شاخص مردم محمودآباد یزد / عزادار واقعی، باید در طول سال امام حسینی باشد
- نوحه هیئات در شأن عزاداری سیدالشهدا باشد/افتخار 25 سال خدمتگذاری اباعبدالله در حسینیه خیرآباد
- مذاکره امروز به معنای بده بستان است؛ اینگونه مذاکره در مرام امام حسین(ع) نبود
- استکبار جهانی به دنبال بیعت گیری از ملت ایران با فشار و تهدید است/موفقیت شیعیان در منطقه، مرهون اشک بر سیدالشهدا
- فلسفه، آثار و برکات عزاداری برای سیدالشهدا
- آیا عزم جدی برای مقابله با صنایع آلاینده در اشکذر وجود دارد؟
- عدم دسترسی به شغل مناسب از مهمترین مشکلات نابینایان اردکانی