ID : 38158763
مدیرکل دامپزشکی استان یزد خبر داد

واکسیناسیون رایگان دام برای مبارزه با تب مالت


فاتحی نیا گفت: در بحث مبارزه با تب مالت اولویت پیشگیری است به همین جهت واکسیناسیون دام جوان در شهرستان خاتم به صورت رایگان در حال انجام است.

علی فاتحی نیا در مصاحبه با خبرنگار یزد رسا گفت: در سال ۹۷ در مجموع حدود ۲۰۰ نفر در سطح استان یزد به تب مالت دچار شدند که در پایان سال ۹۸ این میزان به ۳۰۰ نفر رسید. علاوه بر این در آغاز سال ۹۹ در شهرستان خاتم آمار بالایی در این زمینه شاهد بودیم. 

مدیرکل دامپزشکی استان یزد اظهار داشت: مردم شهرستان خاتم از این جهت که جمعیت دام سبک در این شهرستان بیشتر از سایر مناطق استان است باید با حساسیت بیشتری به نکات بهداشتی دقت کنند. به همین جهت اداره کل دامپزشکی و دانشگاه علوم پزشکی یزد برنامه های آموزشی را در دستور کار قرار داده اند.

وی ادامه داد: در بحث مبارزه با بروسلوز یا تب مالت اولویت پیشگیری است. به همین جهت واکسیناسیون دام جوان در شهرستان خاتم به صورت رایگان در حال انجام است.

این مقام مسئول تاکید کرد: برای پیشگیری از بیماری بروسلوز نیاز به کار گروهی داریم. بخشی از این کار به دست دانشگاه علوم پزشکی صورت می پذیرد زیرا این بیماری، بیماری مشترک بین انسان و دام است. بخش دیگری از این کاربر نیز بستگی به خود دامداران دارد که باید برای انجام واکسیناسیون با دامپزشکی همکاری کنند.

فاتحی عنوان کرد: بحث جدی در شهرستان خاتم عدم وجود یک کشتارگاه بهداشتی است. کشتارگاه فعلی این شهرستان اصلاً مورد قبول نیست. زیرا همانطور که می دانید تب مالت از طریق ترشحات آلوده دام به انسان منتقل می شود لذا علاوه بر مصرف شیر خام، پنیر و بستنی سنتی اگر ذبح دام به صورت بهداشتی انجام شده؛ فاضلاب آن نیز به درستی دفع شود و عمل پیش سردگذاری به درستی انجام شود، مشکل تا حد بسیار زیادی حل خواهد شد.

وی افزود: البته نباید نقش خود دامدار را نیز نادیده گرفت. دامداران می بایست جایگاه نگهداری دام را ضدعفونی کنند و همچنین در عملیات های مامایی مسائل بهداشت فردی را رعایت کنند زیرا ترشحات رحم دام آلوده می تواند از طریق تماس با دست موجب بیماری شود. 

مدیرکل دامپزشکی استان یزد اظهار داشت: به کلیه دامداران توصیه می کنیم حتما دام خود را بیمه کرده و  نسبت به دریافت پلاک ملی برای دام ها اقدام کنند. این پلاک بر روی گوش دام نصب می شود و بیمه را نیز در دل خود دارد و با استفاده از آن عملاً دام هویت دار می شود. 

وی اضافه کرد: هویت دار شدن دام بسیار مهم است چرا که تاریخچه خرید و فروش، سابقه واکسیناسیون، سابقه جابجایی و مبدا قابل شناسایی است. 

فاتحی نیا بیان کرد: اگر پس از خونگیری از دام متوجه آلودگی آن به برسلولز شویم میبایست دام حذف شود و طبیعتاً اگر بیمه باشد امکان حذف و پرداخت غرامت توسط بیمه وجود دارد. به بیان دیگر اگر دام بیمه باشد پذیرش حذف برای خود دامدار آسان تر است. در این خصوص به صورت ویژه با مسئولان بیمه استان جلساتی داشته ایم و به دامداران اطمینان می دهم از لحاظ پرداخت غرامت مشکلی وجود ندارد. با این وجود متاسفانه شاهد هستیم درشهرستان خاتم کمتر از ۱۰ درصد از جمعیت دام بیمه هستند.

وی تصریح کرد: از شهروندان درخواست میکنم فرآورده های دامی را به هیچ وجه به شکل خام مصرف نکنند چرا که مصرف فرآورده های خام دامی عامل ابتلا به بسیاری از بیماری های مشترک بین انسان و دام از جمله تب مالت است.

انتهای پیام/

 



summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.