ID : 38366707

کاهش ۴۰ درصدی تولید مرغ گوشتی در یزد با شیوع کرونا


مدیر کل دامپزشکی استان یزد گفت: شیوع ویروس کرونا در چند ماهه گذشته موجب کاهش ۴۰ درصدی تولید مرغ گوشتی در استان شد.

به گزارش یزدرسا؛ علی فاتحی نیا در دیدار با امام جمعه اردکان افزود: پیش از این ماهانه چهار میلیون قطعه جوجه ریزی در استان صورت می گرفت که اکنون این رقم به ۲ میلیون ۲۰۰ هزار قطعه رسیده است. وی تعطیلی رستورانها ، تالارها و غیره به علت کرونا را از دلایل کاهش مصرف مرغ در استان نام برد و گفت: این امر باعث شد مرغداران فعالیت جوجه ریزی خود را محدود کنند.

فاتحی نیا خاطر نشان کرد: در مجموع شرایط استان در زمینه تولید گوشت مرغ مطلوب است و امیدواریم شاهد رونق روز به روز این صنعت در استان باشیم. وی تعداد واحدهای مرغداری در شهرستان اردکان را ۲۳۳ واحد بیان کرد و افزود: بیشترین واحد تولید مرغ گوشتی استان در این شهرستان وجود دارد .

وی خاطر نشان کرد: از مجموع واحدهای یاد شده ۱۲۴ واحد آن در حال حاضر فعال هستند و سالانه تقریبا چهار میلیون قطعه جوجه ریزی در این شهرستان صورت میپذیرد و همچنین در شهرستان اردکان نزدیک به ۶ هزار دام سنگین وجود دارد که نیمی از آنها شتر هستند و این شهرستان در زمینه پرورش اسب نیز از ظرفیت قابل توجهی برخوردار است و نزدیک به ۳۵۰ سر اسب در این شهرستان وجود دارد که دارای ارزش اقتصادی بالایی می باشند.

مدیر کل دامپزشکی استان یزد تصریح کرد:  همچنین گام اساسی جهت جهش تولید دام سبک پر بازده در اردکان برداشته شده است که ظرف چندماهه گذشته نزدیک به ۲ هزار راس بز مورسیا از مبدا کشور اسپانیا به این شهرستان برای تکثیر دام های سبک پر تولید منتقل گردیده است. 

مدیر کل دامپزشکی استان یزد رسالت اصلی دامپزشکی را کنترل و پیشگیری  از بروز بیماری‌های دامی و مشترک بین انسان و حیوان عنوان کرد و گفت: نزدیک به ۸۰۰ نوع بیماری مشترک بین انسان و حیوان وجود دارد و یکی مهمترین از اقدامات موثر برای جلوگیری از شیوع بیماریهای دامی، واکسینیه کردن دامها است که در این راستا اداره کل دامپزشکی اقدامات موثری را انجام داده است.

وی اضافه کرد: وقتی جمعیت دامی سالمی را داشته باشیم قطعا می توان فرآوردهای خام دامی بهداشتی و سالمی را به جامعه عرضه کرد و سلامتی افراد را تضمین کرد.

مدیر کل دامپزشکی استان یزد تصریح کرد: پیشگیری و مبارزه با بیماری های مشترک و واگیر دامی نقش اساسی در تأمین بهداشت عمومی جامعه و حفظ سرمایه ملی کشور دارد.

وی اضافه کرد:  به شهروندان توصیه می شود: گوشت قرمز مورد نیاز خود را  از مراکز تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند و قصابی‌هایی که گوشت‌های آنان دارای مهر و لیبل بهداشتی دامپزشکی است مورد تأیید هستند ضمن اینکه همکاران ما بر فرآیند استحصال تا عرضه گوشت نظارت کامل دارند.

وی  عنوان کرد: گوشت قرمزی که از کشتارگاه وارد چرخه مصرف قرار می‌گیرد روند پیش سردگذاری را به مدت 24 ساعت در سردخانه کشتارگاه طی نموده و  برای مصرف مناسب میباشد.

وی در پایان نقش ائمه جمعه در اطلاع رسانی فعالیت دامپزشکی و آگاهی دادن مردم در زمینه فرآورده های خام دامی و بهداشتی موثر دانست.

امام جمعه اردکان هم در این نشست در زمینه اهمیت حلیت فراورده های خام دامی مطالبی را بیان نمودند.




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.