Skip to Content

نمایش محتوا نمایش محتوا

جانباز ابرکوهی عملیات بیت المقدس در گفتگو با سرو ابرکوه:

تقدیم 7 شهید ابرکوهی و اسارت 19 هزار عراقی در عملیات آزاد سازی خرمشهر/ بچه ها در میان رمل های تفتیده بر اثر تشنگی شهید شدند


جانباز و رزمنده ابرکوهی عملیات بیت المقدس ضمن شرح این عملیات که منجر به آزادسازی خرمشهر شد، گفت: در این عملیات که بسیار هم اهمیت داشت، 7 ابرکوهی به شهادت رسیدند و 19 هزار عراقی اسیر شدند.

صبح امروز خبرنگار سرو ابرکوه به بهانه گرامیداشت سوم خرداد سالروز آزادسازی خرمشهر به سراغ محمود عادل جانباز 50 درصد دفاع مقدس و یکی از رزمندگان عملیات بیت المقدس رفت تا جزئیات این عملیات را از زبان وی جویا شود.


صدام گفته بود اگر خرمشهر آزاد شود کلید بصره را به ایرانیان می دهم
عادل که حدود 4 سال در جبهه های جنگ تحمیلی حضور فعال داشته است، اظهار کرد: حدود 100 نفر از رزمندگان ابرکوهی در دسته های مختلف در عملیات بیت المقدس حضور داشتند که تعداد 7 نفر از آنان از جمله حسین (امیر) فلاح زاده، احمد روحی پناه، محمد جواد پوراکبری، بازاری پور، علیرضا کارگر و پورطالبی، شهید شدند.

وی تصریح کرد: اهمیت عملیات بیت المقدس که طی آن 19 هزار عراقی به اسارت در آمدند، این بود که صدام با استحکامات و تجهیزاتی که در منطقه قرار داده بود، صدرصد اطمیان داشت که نیروهای ایرانی نمی توانند خرمشهر را فتح کنند، از این رو اعلام کرده بود که اگر ایرانیان موفق به فتح خرمشهر شوند، کلید بصره را به آنها می دهم.


آغاز عملیات بیت المقدس با رمز «یا علی بن ابی طالب(ع)»/ بچه ها در میان رمل های تفتیده بر اثر تشنگی شهید شدند
این رزمنده ابرکوهی، در توصیف عملیات بیت المقدس که با رمز «یا علی بن ابی طالب» جهت آزادسازی خرمشهر طراحی شده بود، بیان کرد:عملیات مذکور در تاریخ 10 اردیبهشت ماه 61 در چهار مرحله آغاز شد که حدود 23 روز به طول انجامید. ما در قالب تیپ 17 قم، گردان 935، گروهان 1، دسته 2 به فرماندهی گردان خدامراد محمدی، در منطقه عملیاتی فکه مستقر شدیم.

عادل گفت: مرحله اول عملیات از رمل های فکه شروع شد که حدود 6 گردان شب اول 45 کیلومتر راهپیمایی کرده تا به پشت دشمن رسیدیم، اما از آنجایی که عملیات در لو رفت به دستور فرمانده تلاش کردیم تا برگردیم و خود را به خاکریزهای خودی برسانیم. هنگام برگشتن که 24 ساعت طول کشید و بیش از 100 کیلومتر پیاده روی کرده بودیم، در میان رمل های تفتیده بچه ها با کمبود آب مواجه شدند و تعدادی از آنها بر اثر تشنگی شهید شدند.


43 نفر از رزمندگان مفقود شدند/ جوی آب تلخ و داغ جان 2 هزار نفر را نجات داد
وی افزود: چندکیلومتر دیگری که راه رفتیم به یک جوی آب بسیار تلخ و داغ رسیدیم که قابل خوردن نبود ولی همین آب جان حدود 2 هزار نفر را نجات داد تا بالاخره به مقرّ خودمان رسیدیم اما بعد از آمارگیری متوجه شدیم که 43 نفر از بچه ها نیستند. هنوز ناهار نخورده و استراحت نکرده بودیم که یک مرتبه در آن هوای داغ که دمای آن 52 درجه بالای صفر بود یکی از بچه های بسیجی که 13 سال هم بیشتر نداشت فریاد زنان از چادر بیرون پرید و گفت: آقا گفته اند امشب به دشمن حمله کنید و از روبه رو به خط بزنید، پیروز هستید.

این جانباز دفاع مقدس، اذعان کرد: در آن موقعیت که خستگی راه هنوز در تن بچه ها بود، با تحقیقاتی که انجام شد فرماندهان تصمیم گرفتند همین امشب از روبه رو به دشمن بزنند. ساعت 4 بعد از ظهر بود که ماشین ها آمدند و بچه ها را به پشت خاکریز اول بردند. ساعت 10 شب مرحله دوم عملیات در حالی آغاز شد که ما به میدان مین دشمن رسیده بودیم.


قرعه کشی برای رفتن روی مین
عادل تصریح کرد: میدان مین 300 متر پهنا داشت و محوری هم در آن باز نشده بود و قرار شد با قرعه تعدادی از بچه ها برای رفتن روی مین انتخاب شوند. اسامی 10 نفر اعلام شد و آنان با توکل بر خدا شروع به حرکت کردند که با خواست خداوند هر 10 نفر به سلامت عبور کردند و هیچ کدام بر روی مین نرفتند. ما به قلب دشمن حمله کردیم و با یک درگیری 10 ساعته آن منطقه را محاصره نموده و تعداد 700 نفر از نیروهای دشمن را به اسارت خود درآوردیم.

وی ادامه داد: در مرحله سوم عملیات که در تاریخ 3 خرداد انجام شد، نزدیکی های ظهر بود که خرمشهر به دست رزمندگان اسلام آزاد شد و همان گونه که امام فرمودند: خرمشهر را خدا آزاد کرد و معنای این حرف را تنها کسانی متوجه می شوند که در آن زمان در عملیات و در شهر خرمشهر حضور داشتند. در پایان عملیات من از ناحیه پای راست مورد اصابت ترکش قرار گرفتم و مجروح شدم.


در جنگ امروز دشمن مرزها را شکسته و وارد خانه ها شده است
عادل در پایان این گفتگو در توصیه به جوانان ایرانی تأکید کرد: تنها توصیه من این است که تا می توانند وصیت نامه های شهدا را بخوانند و به آن عمل کنند، حتی اگر شده یک وصیت نامه را بخوانند تا بدانند شهدا چه آرمان هایی داشتند و چه آرزوهایی برای این کشور داشتند.

وی افزود: سختی های زمان جنگ از نظر تجهیزات نظامی بود اما ما می دانستیم که چه کسی روبه روی ماست و مرز دشمن و نفوذ آنها را می شناختیم، اما امروز در جنگ فرهنگی دشمن با ترفندهای مختلف وارد شده و شناخته شده نیست، حد و مرزی ندارد و وارد خانه های ما شده است و در تلاش است تا جوانان را به فساد بکشد؛ لذا من دعا می کنم جوانان به هوش باشند و بتوانند با ایمان از عقیده، میهن و دین خود دفاع کنند.

انتهای پیام/م.ف




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


شهرستان ابرکوه شهرستان ابرکوه

استان یزد استان یزد