مردم نان حاوی سبوس مصرف کنند
به گزارش یزدبانو؛ حسین زارع بیدکی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از نان با عنوان قوت غالب یا غذای اصلی مردم ایران یادکرد و افزود: در حال حاضر مردم ایران روزانه 360 گرم بیشتر از شهروندان سایر کشورها نان مصرف می کنند.
وی تصریح کرد: در گذشته برای تبدیل گندم به آرد از آسیاب های چکشی یا ضربه ای استفاده می شد، که امکان جداسازی سبوس یا پوسته گندم وجود نداشت و نان تولیدی از این نوع آرد، نان کامل یا سبوس دار بود.
زارع بیدکی با بیان اینکه این نوع نان به دلیل اینکه حاوی پوسته دانه گندم است، از ماندگاری، طعم، مزه و خاصیت بهتری برخوردار است، اظهار داشت: به دلیل اینکه نان تولیدی رنگ روشن و بافت نرم نداشت و در نگاه ظاهری مورد پسند مصرف کنندگان امروزی نیست .
کارشناس کنترل کیفیت مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی یزد با تاکید بر پرهیز مصرف کنندگان و قضاوت سطحی نسبت به این ماده غذایی یادآور شد: در چند دهه اخیر نسل جدید کارخانه های آردسازی با پشرفت فناوری های نوین ابداع شد، در این واحدها به راحتی امکان جداسازی سبوس از دانه گندم فراهم است.
زارع بیدکی تاکید کرد: به طور میانگین از هر 100 کیلوگرم گندم، 20 کیلوگرم سبوس یا پوسته این ماده غذایی که حاوی پروتئین، فیبر ، ویتامین ها و انواع مواد معدنی مفید است، تهیه و به مصرف خوراک دام و طیور می رسد.
به گفته وی با این روش نان تولیدی بافتی نرم و ملایم ، رنگی شفاف و چشم نواز دارد، غافل از اینکه عمده این آرد حاوی نشاسته است که صرفا حاوی کالری و بخش عمده مواد غذایی مفید خود را از دست می دهد.
این کارشناس مواد غذایی ادامه داد: این نوع نان ها نقش بسیار مهمی در ابتلای مصرف کنندگان به چاقی، افزایش قند، چربی و فشار خون دارد و موجب کمبود ریز مغذی ها در بدن و در نهایت منجر به تسریع در ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی می شود.
زارع بیدکی اظهار داشت: در حال حاضر کارخانه های تولید آرد قادر به تنظیم میزان سبوس جدا شده از گندم هستند به گونه ای که آرد خروجی برای تولید نان سنگک و تافتون حاوی مقدار بسیار کمی سبوس است در حالیکه میزان سبوس در آرد نانهای لواش ، فانتزی و بربری نزدیک به صفر است.
وی افزود: این نوع سبوس چون با هدف خوراک دام تولید می شود مشمول رعایت ضوابط خاص تولید بهداشتی مواد خوردنی نیست، عموما در زمان تولید و نگهداری به انواع میکرو ارگانیسم ها آلوده می شود و صرفا برای مصرف دام مناسب است.
کارشناس کنترل کیفیت مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی یزد تصریح کرد: متاسفانه بعضا شاهد افزودن این نوع سبوس به آرد در نانوایی ها هستیم، عموما آلوده و قابلیت افزودن به آرد را ندارد.
به گفته زارع بیدکی مسئولان در وزارت بهداشت با بازنگری در دستورالعمل کارخانه های تولید آرد برای کاهش سبوس گیری اقدام و با آموزش های لازم مردم را جهت مصرف نان های سبوس دار تشویق کنند.
انتهای پیام /*
Related Assets:
ویژه زنان
-
کمبود فضاهای تفریحی بانوان در یزد (Opens New Window)
-
آنفلوانزا عامل ۴۰ درصد بیماری تنفسی کودکان یزدی (Opens New Window)
-
۲ درصد از دانشآموزان شهر یزد مبتلا به شپش هستند (Opens New Window)
-
ریحان، پاتوق لحظههای خوش دخترانه (Opens New Window)
-
۶۰ درصد قربانیان جنگ غزه زنان و کودکان هستند (Opens New Window)
-
لزوم پرهیز از موازیکاری دستگاهها در مبارزه با مواد مخدر (Opens New Window)
-
زیبایی به چه قیمت؟ (Opens New Window)
-
خانهای برای نفسکشیدن بدون ویروس و بیماری! (Opens New Window)
-
برگزاری رزمایش الی بيت المقدس به مناسبت هفته بسیج در یزد (Opens New Window)
-
آزادی مادر در بند با کمک فرزند شهیدِ یزدی (Opens New Window)
-
نفرات برتر مسابقات اسکواش بانوان یزد معرفی شدند (Opens New Window)
-
اقتداری اولین بانوی ایرانی فاتح جهان در اسکواش (Opens New Window)
-
بیشاز ۵۰۰ زوج یزدی در انتظار وام ازدواج (Opens New Window)
-
«زن دلخواه خدا» یا «زن مدنظر غرب» (Opens New Window)
-
مطب پزشک متخلف زنان و زایمان در یزد پلمب شد (Opens New Window)
-
قیمت پوشاک در یزد تغییری نداشته است (Opens New Window)
-
حضور استاندار در منزل مدیرمسئول یزدبانو (Opens New Window)
-
بهرهبرداری از ۲۹ واحد بهداشتی در یزد (Opens New Window)
-
چرا بیمارستان ولیعصر بافق تکمیل نشده است؟ (Opens New Window)
-
آزادی ۳ مادر زندانی یزدی با کمک جاماندگان اربعین حسینی (Opens New Window)
نکات خانه داری
-
درمان فیبروم رحم به کمک طب سنتی (Opens New Window)
-
افراد غیرمتخصص باعث تخریب طب سنتی هستند (Opens New Window)
-
۲۰ نکته خانهداری مدرن برای همه خانمها (Opens New Window)
-
طرز تهیه مقلوبه پلو عربی مرغ و بادمجان خوشمزه و مجلسی (Opens New Window)
-
آشپزی مدرن و سنتی روی یک سفره (Opens New Window)
-
ترفندهای ساده ولی کاربردی در خانه داری (Opens New Window)
-
طرز تهیه پلوی نخود فرنگی با مرغ ریش ریش شده (Opens New Window)
-
ترفندهای جالب خانهداری که نمیدانستید!/ تصاویر (Opens New Window)
-
جشنوارههای بومی نشاط اجتماعی جامعه را میافزاید (Opens New Window)
-
نکات خانهداری مدرن برای همه خانمها (Opens New Window)
-
طرز تهیه لقمههای گوشتی (Opens New Window)
-
طرز تهیه کوکو پیازچه با سس مخصوص (Opens New Window)
-
شولی؛ پیش غذای محبوب یزدی ها + تصاویر (Opens New Window)
-
شستن ظرف ها بدون پیش بند این عوارض را به دنبال دارد (Opens New Window)
-
مرغ همچنان در اوج (Opens New Window)
-
دستور رئیس جمهور به دو وزارتخانه برای کنترل قیمت مرغ (Opens New Window)
-
یارانه ۲.۵ میلیارد دلاری برای تولید گوشت مرغ کجا رفت؟ (Opens New Window)
-
راهکارهایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در دوران کرونا (Opens New Window)
-
فعالیت زیرزمینی آرایشگاه های زنانه یزد در اوج کرونا!/آرایشگاههای زنانه متخلف لغو مجوز دائم میشوند (Opens New Window)
-
راههای محافطت از کودکان در برابر کووید۱۹ (Opens New Window)