Skip to Content

مزایا و معایب استفاه از تبلت برای کودکان

استفاده از تبلت در کودکان باعث تأخیر در مهارت ها و تجارب آنان می شود/تبلت عدم تعامل کودک با والدین را به همراه دارد


کارشناس نظارت بر مراکز دوره پیش دبستانی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت:کودکی که باید از طریق هواس پنجگانه محیط اطراف خود را شناسایی کند و از طریق دانسته ها و تجارب دست ورزی به دانسته ها و تجارب شخصی خود بیافزاید،با دسترسی به تبلت و ساعت ها بازی کردن با آن کسب مهارت ها و تجارب در او به تأخیر می افتد.

به گزارش یزدبانو به نقل ازایل بانو، کودکان امروز قراراست که فردا با دنیای الکترونیک روبرو شوند و در این دنیای الکترونیک زندگی کنند،اگر آشنایی با این ابزارها به گونه ای صحیح در آموخته های کودک قرار گیرد،به طور قطع در بزرگسالی در زمینه فناوری پیشرفت مناسبی خواهد داشت.

در این زمینه زیور بیگدلی کارشناس نظارت بر مراکز دوره پیش دبستانی استان کهگیلویه و بویراحمد در گفت و گو با خبرنگار ایل بانو اظهار کرد:نرم افزاهای مورد استفاده در تبلت ها بیشتر مواقع آموزش های مناسبی از قبیل نقاشی کردن،حسابگری،آموزش حروف  و اعداد،بازی های فکری و هوشی را شامل می شود که کودک با انجام این فعالیت ها برای یادگیری آموزش های دبستان آماده می شود.

وی افزود:استفاده از ابزرهایی از قبیل موسیقی شاد،رنگ های متنوع،انیمشن های کودکانه،تصاویر فضا سازی های مورد پسند کودکان باعث جلب توجه کودک می شود و از انجام کار با تبلت ها احساس شادی درونی می کنند.

کارشناس نظارت بر مراکز دوره پیش دبستانی استان ابراز داشت:طرح ها و برنامه ریزی های تبلت به گونه ای طراحی شده اند که کودکان را وادارمی کنند بر اساس قوانین آن بازی کنند و از هر گونه تقلب در تبلت جلوگیری می شود.

وی به تنوع بازی در تبلت ها اشاره و تصریح کرد:برای هر سلیقه ای،جنسیت و سنی بازی های فراوانی را می توان بری روی تبلت ها نصب کرد تا هر کودکی متناسب با علایق خود به بازی بپردازد.

بیگدلی اظهار داشت:تبلت ها در قیمت ها و انوع مختلف در بازار یافت می شوند،که اکثر اقشار متوسط جامعه قادر به خرید آن هستند و می توان آن را به راحتی به جمع خانواده ها وارد کرد.

معایب استفاده از تبلت ها:

وی عدم تحرک بدنی کودکان و جلوگیری از فعالیت های ضروری در طول روز را یکی از معایب استفاه از  تبلت  دانست و افزود:کودکی که باید از طریق هواس پنجگانه محیط اطراف خود را شناسایی کند و از طریق دانسته ها و تجارب دست ورزی به دانسته ها و تجارب شخصی خود بیافزاید،با دسترسی به تبلت و ساعت ها بازی کردن با آن کسب مهارت ها و تجارب در او به تأخیر می افتد.

کارشناس نظارت بر مراکز دوره پیش دبستانی استان عدم اعتماد به نفس را یکی از مهمترین معایب استفاده از تبلت بیان کرد و گفت:کودکی که در بازی های خود حرکت دست،لمس چند نقطه را فشار دادن چند دکمه می تواند حریف قدرتمندی را از پای درآورد،از بلندی بپرد،در تفنگ بازی و نشانه روی و دوچرخه سواری،ماشین سواری نفر اول باشد با عروسک های زنده صحبت کند و لباس های او را بپوشاند،در دنیای واقعی که وارد می شود می بیند توانایی هایش در واقعیت این طور نیست و انجام  بسیاری از این کارها برایش دشوار و یا غیر ممکن است.

وی افزود:خودباوری و اعتماد به نفس در او ضعیف می شود و سعی می کند که کارهای عملی و مهارتی خود را کمتر کند تا عدم توانایی او برای دیگران مشخص نشود.

آسیب رساندن به بدن کودک

بیگدلی یکی از اعضای بدن کودک را که در استفاده از تبلت بیشترین آسیب را می بیند چشم دانست و خاطر نشان کرد:چون بازی های و برنامه های تبلت برای کودکان بسیار جذاب است و آن ها برای انجام بازی ها و رسیدن به مراحل بالاتری مدام به صفحه تبلت خیره می شوند،چشم ها فرصتی برای استراحت پیدا نمی کنند و خستگی چشم به مرور زمان باعث ضعف بینایی و بیماری های دیگر می شود.

وی در ادامه با بیان این که نگه داشتن تبلت در دست باعث آسیب رساندن به عضلات دست می شود تصریح کرد: ادامه داد:حالت های نادرست نشستن کودکان باعث تغییر شکل ستون فقرات و بالا تنه ی آن ها می شود، و قرار دادن تبلت به مدت زمان طولانی روی پاها و اندام ها تناسلی هم به طور قطع بدون عوارض نخواهد بود.

دور بودن کودک از دنیای واقعی

کارشناس نظارت بر مراکز دوره پیش دبستانی استان ابراز داشت:کودکان با روشن کردن تبلت،وارد دنیای مجازی می شوند که با دنیای واقعی و محیط اطراف آن ها تفاوت های بسیاری دارد.

وی یادآور شد:کودکانی که قرار است چگونه زیستن،قانونمندی،بازی،دست ورزه و مسائل اجتماعی را از همسالان یاد بگیرند،آنقدر در دنیای غیر واقعی غرق می شوند که در آینده فرایند رشد اجتماعی آنان به کندی صورت می گیرد.

وی عدم تعامل کودک با والدین را یکی دیگر از معایب استفاده از تبلت برای کودکان برشمرد و افزود:با توجه به کوچک شدن محل زندگی و محدود شدن مکان ها و فضاهای آپارتمانی کوچک،والدین سعی می کنند کودکان از بازی های کم سرو صدا استفاده کنند و خودشان به راحتی به کارهای منزل رسیدگی کنند یا با دوستان صحبت کنند و یا به تماشای تلویزیون بپردازند و متأسفانه این امر باعث سلب شدن ارتباط و تعامل کودک با دیگران می شود.

انتهای پیام/ 

 




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری