Skip to Content

گفتگوی تفصیلی / نماینده مردم تهران در مجلس

عملکرد سرپرست وزارت علوم زیر ذره بین مجلس/ رییس جمهور پیام استیضاح مجلس را درک کند


فاطمه آلیا در گفتگوی تفصیلی با یزدبانو، مؤلفه های انتخاب یک وزیر برای گرفتن رأی اعتماد را برشمرد و با تشریح وضعیت تخصصی و عملکردی سرپرست فعلی وزارت علوم گفت : امیدواریم رییس جمهور پیام استیضاح مجلس را درک کند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفتگوی تفصیلی با خبرنگار یزدبانو درباره انتخاب سرپرست در یک وزارتخانه گفت :  درمورد سرپرستی یک وزارتخانه که به طور دفعی و ناگهانی تحت هر شرایطی وزیر ندارد رئیس جمهورموظف می شود خودش سرپرستی وزارت را عهده دار شود یا یک سرپرست معرفی کند.


*سرپرست وزارت علوم تا آبانماه حق فعالیت دارد
آلیا، در پاسخ به این سؤال که آیا عملکرد سرپرست یک وزارتخانه هم برای مجلس مهم است؟ گفت :  در دوران سرپرستی،  عملکرد سرپرست زیر ذره بین مجلس خواهد بود و سرپرست هر اقدامی نمی تواند بکند و حداکثر سه ماه تا انتخاب وزیر از سوی مجلس می تواند در این سمت باقی بماند که سرپرست جدید وزارت علوم تنها تا آبانماه و رأی اعتماد مجلس  به گزینه معرفی شده از سوی رییس جمهور می تواند در این سمت فعالیت کند.

وی در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار یزد بانو که پرسید نجفی یکبار به عنوان گزینه وزارت آموزش و پرورش به مجلس معرفی شده بود که از سوی مجلس رأی اعتماد نیاورد؛ نظرمجلس درباره وی چیست؟ گفت : نجفی شرایط لازم را از نظر مردم و نمایندگان مجلس بویژه  دانشگاهیان ندارند زیرا تعداد قابل توجهی از نمایندگان مجلس از جامعه دانشگاهی کشور هستند که تدریس دارند.

*مدرک نجفی کارشناسی ارشد است
نماینده مردم تهران در مجلس در خصوص مدارج و مدارک علمی سرپرست وزارت علوم هم گفت : اگر از نظر حوزه تخصصی نگاه کنیم اساتید عالی رتبه در کشور با مدارج و مدارک دکترا داریم که مدرک تحصیلی آقای نجفی کارشناسی ارشد است و اگر حوزه اهلیتی وصلاحیتی را در نظر بگیریم این گزینه قبلا در وزارت آموزش و پرورش نتوانسته رأی اعتماد بگیرد و مواضع ایشان در ارتباط با فتنه مبهم است و قرائنی وجود داشت که همکاریهایی نیز داشته است.

 

*نجفی برای وزارت آموزش و پرورش رأی نیاورد/ رییس جمهور دقت کند
آلیا، اظهار امیدواری کرد : رئیس جمهور پیام مجلس را بگیرند و اگرنجفی یکبار نتوانست اعتماد برای وزارت آموزش و پرورش را بگیرند قطعا درجایگاه مهم وزارت علوم قضیه حساس تر است و باید رییس جمهور دقت نظرداشته باشند.

*رییس جمهور به موارد عدم رأی اعتماد به گزینه های اسبق وزارت علوم توجه کند
وی با توصیه به رییس جمهور که پیام استیضاح  مجلس را درک کند؛ اظهار امیدواری کرد : رییس جمهور
بتواند در دوران سه ماهه فرصت برای انتخاب وزیر از بین تعداد دانشگاهیان انقلابی، متخصص و درخط امام و رهبری انتخاب کنند که در واقع مواردی که مجلس حساسیت دارد و عقب نشینی نمی کند به موارد ذکر شده در عدم رأی اعتماد به  آقایان منفرد، توفیقی و فرجی دانا توجه کنند.

 

*گزینه های زیادی برای تصدی وزارت علوم در کشور وجود دارند
این نماینده مجلس با بیان این مطلب که در کشور گزینه های فراوانی برای وزارت علوم وجود  دارند که وضعیت دانشگاهها را به سمت و سوی علمی ارتقا می دهند نه سیاست زدگی، تصریح کرد : رئیس جمهور اگر واقعا معتقد به تعامل با مجلس هستند فردی را به مجلس معرفی کنند که مجلس بتواند رأی اعتماد دهد .

*تشریح مؤلفه های انتخاب یک وزیر و گرفتنرأی اعتماد
آلیا، در مورد نظر مجلس در مورد موضوع « رأی اعتماد » به وزرا از سوی مجلس اظهار داشت : یکی از مواردی که مردم در واقع ذره بین روی وکلای خود می گیرند رأی اعتماد به وزراء است و در ابتدای هر دولت یک رأی به کل کابینه از سوی مجلس داده می شود  و در طول دوران ریاست جمهوری، در موارد گوناگونی از جمله ترمیم کابینه توسط رییس جمهور، استیضاح  و یا هر اتفاق دیگر باعث می شود تا فرد دیگری جایگزین یک وزیر شود.
وی اولین مؤلفه گرفتن «رأی اعتماد » ازمجلس را شامل گذشته مسؤولین نظام ،  التزام به ولایت فقیه و قانون اساسی عنوان کرد و گفت : این مؤلفه مرتبط با هر مسؤولی در نظام اسلامی است.

عضو فراکسیون زنان مجلس، مؤلفه دیگر مجلس را در انتخاب وزرا « حوزه شرایط تخصصی و عملکردی » و مؤلفه سوم را « حوزه اهلیت وصلاحیت  » برشمرد.

آلیا، با اشاره به حوزه تخصصی و عملکردی، موضوعاتی مثل تخصص و تجربه علمی، تجارب و سوابق کاری مرتبط با حوزه مسؤولیتی گزینه های معرفی شده برای وزارت را شامل : مدارج تحصیلی، تخصص علمی به ویژه سوابق و تجارب عملی عنوان کرد.
وی در مورد حوزه اهلیتی و صلاحیتی اظهار داشت : موضع گیری دیدگاهها در مقاطع حساس انقلاب مثل دفاع مقدس، نحوه مواجهه با گروهک های ضد انقلاب و  قضایای فتنه 88 در این حوزه مهم است که توجه داشته باشیم مقام معظم رهبری فتنه را خط قرمز نظام می دانند.

 




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری