نکته هايي در نگهداري و تميز کردن يخچال
به گزارش یزدبانو؛ رعایت 10 نکته ساده که در ادامه همین مطلب به آن اشاره کردهایم نه تنها به حفظ عملکرد مطلوب یخچال کمک میکند بلکه موجب سلامت مواد غذایی و پیشگیری از بروز بیماری ها می شود.
نکته های یخچالی که هر کدبانویی باید بداند!!
حفظ اصول بهداشت به خصوص در آشپزخانه اهمیت بسزایی در پیشگیری از بیماریها دارد. در این باره «یخچال» بسیار مهم است زیرا بیشتر مواد غذایی در این فضا قرار دارند و وجود باکتری ها قطعا خطرناک خواهد بود. بعضی از رفتارهای روزمره مانند گذاشتن غذای گرم در یخچال، استفاده از ظروف نامناسب نگهداری غذا و... شاید پیش پاافتاده و بیاهمیت به نظر برسند اما تاثیرات منفی بر سلامت دارند.
باز و بسته شدن مکرر در یخچال
شاید چندان به نظر نیاید اما بیشتر افراد در طول روز بیش از 10 بار در یخچال را باز می گذارند. این کار موجب خروج هوای سرد از یخچال میشود و موتور یخچال برای خنک کردن مجدد هوا باید مدت بیشتری کار کند که میتواند 25درصد بیشتر از مصرف معقول یخچال در سال باشد. بنابراین سعی کنید مواد غذایی را مرتب در یخچال بچینید و از طرفی با یک بار باز کردن در هر آنچه لازم است را بردارید.
انتخاب درجه خیلی سرد
یکی از رایج ترین اشتباه ها در مورد استفاده از یخچال، انتخاب درجه خیلی سرد است، به طوری که بعضی از خوراکیها حالت منجمد پیدا میکنند. سرمای زیاد نه تنها برای نگهداری مواد غذایی مناسب نیست، بلکه حتی میتواند با از بین بردن رطوبت، موجب فساد آنها شود. از طرفی، این کار فشار زیادی به موتور یخچال وارد کرده و انرژی زیادی مصرف میکند. توجه کنید، بهترین روش این است که چند ساعت درجه یخچال را روی یک عدد بگذارید تا متوجه شوید سرمای مطلوب چقدر است.
به هم ریختگی و انبوه مواد غذایی در یخچال
قراردادن حجم زیادی از مواد غذایی در یخچال مانع از عملکرد مطلوب آن میشود زیرا هوا برای خروج گرما به خوبی جریان پیدا نمیکند. بهتر است نیمی از فضای یخچال پر باشد و البته مواد غذایی نیز به شکل مساوی در طبقهها چیده شوند. یادتان باشد کشوهای یخچال نیز به رغم اینکه فضای خوبی برای خوراکیها به نظر می رسند و مشکل کمبود فضا را جبران میکنند، هوا به خوبی در آنها جریان ندارد.
چیدن مواد غذایی با بسته بندی
حتی اگر پس از خرید خیلی هم عجله دارید، چند دقیقهای برای بازکردن بستهبندی مواد غذایی وقت بگذارید و آنها را نامناسب در یخچال نچینید. ضرورت این کار پیشگیری از آلوده شدن یخچال و خوراکی ها توسط میکروارگانیسمهای موجود در کارتنها و پوششهای پلاستیکی است. در این صورت جریان هوای سرد به مواد غذایی نیز بهتر انجام میشود.
ذخیره طولانی مدت مواد غذایی
نگهداری مواد غذایی در یخچال باعث کندی روند رشد و تکثیر میکروارگانیسمها، کاهش ابتلا به مسمومیتهای غذایی و حفظ کیفیت خوراکیها میشود اما دلیل ذخیره انواع مواد غذایی به مدت خیلی طولانی نیست. بهطور مثال، فراموش نکنید که خوراکی هایی مانند ژامبون را باید پس از بازکردن پوشش بسته بندی در ظروف مخصوص نگه داشت و به تاریخ انقضای آن توجه کرد.
نگهداری انواع خوراکی در طبقه های درب یخچال
درب یخچال برای نگهداری همه مواد غذایی مناسب نیست و معمولا برای تخم مرغ، سس و نوشیدنی ها تعبیه شده است. در واقع، هوای سرد به اندازه دیگر طبقههای یخچال در این قسمت جریان ندارد و میتواند موجب فساد گوشت یا سوسیس و کالباس شود.
انجماد گوشت پس از چند روز ماندن در یخچال
ممکن است برای شما هم پیش آمده باشد که پس از خرید، گوشت را در یخچال بگذارید تا در فرصت مناسب بسته بندی و منجمد کنید اما فراموش کرده باشید. این اشتباه یکی از بزرگترین اشتباه ها در مورد نگهداری مواد غذایی است. خوراکیهایی مانند گوشت باید بلافاصله منجمد شوند زیرا قرار دادن آنها به مدت 3 تا 4 روز در یخچال خطر رشد و تکثیر باکتری ها را افزایش می دهد.
بسته نشدن کامل در
گاهی در یخچال بدون اینکه به نظر برسد، ممکن است کمی باز باشد که معمولا به دلیل خراب یا کثیف بودن لاستیک در است. این نوار مانع از خروج هوای سرد و کاهش عملکرد کمپرسور یخچال میشود.
در صورت وجود این مشکل، سرمای کافی برای حفظ مواد غذایی وجود ندارد و هوا به مایع تبدیل میشود که به شکل قطرات آب روی سطوح مختلف یخچال ظاهر شده و وارد مواد غذایی بدون درپوش میشود. برای اطمینان از بسته شدن کامل در یخچال کافی است یک برگ کاغذ را بین بدنه و در گذاشت و آن را بست. اگر کاغذ به راحتی بیرون بیاید نشان دهنده باز بودن در و ضرورت تعویض نوار است.
قرار دادن غذای گرم در یخچال
مسلما یخچال بهترین فضا برای نگهداری مواد غذایی است اما باید از قرار دادن غذای گرم در آن پرهیز کرد زیرا در این حالت هوای موجود در این فضا به مایع تبدیل می شود که دمای یخچال را بالا میبرد و به دیگر مواد غذایی آسیب میزند. همچنین ممکن است این مایعات در یخچال جاری شوند و خوراکیهای بدون درپوش را آلوده کنند.
توصیه میشود غذا 1 تا 2 ساعت در محیط آشپزخانه بماند تا خنک شده و سپس در یخچال گذاشته شود. البته در صورت گرمای بیشتر از 32 درجه سانتیگراد آشپزخانه نباید بیش از 1 ساعت بیرون بماند زیرا ماندن چند ساعت غذا بیرون از یخچال زمینه رشد و تکثیر عوامل بیماری زا را تشدید می کند و زمینه ساز مسمومیت های غذایی می شود.
تمیز نکردن یخچال
گرچه تمیز کردن یخچال کمی وقت گیر و پردردسر است اما یک ضرورت برای حفظ سلامت محسوب میشود. البته 1 یا 2 بار در سال کافی نیست و باید حداقل یک بار در ماه یخچال را تمیز کرد. در صورت نگهداری مکرر گوشت در یخچال نیز این مساله اهمیت بیشتری پیدا میکند.
البته نظافت یخچال فقط به طبقههای آن خلاصه نمیشود و باید شبکه ها و کمپرسور پشت و سطح زیر آن را به کمک برس نرم یا جاروبرقی کاملا تمیز کرد زیرا جمع شدن گردوخاک، تار عنکبوت و... جریان هوا را دچار مشکل میکند و مانع از عملکرد مطلوب موتور یخچال میشود. یک راهکار ساده و موثر برای نظافت فضای داخل یخچال نیز شستشو با آب و صابون و سپس کشیدن اسفنج مرطوب آغشته به 4 تا 5 قطره آبلیمو روی سطوح مختلف است.
منبع: بانو نیوز
انتهای پیام/ش
Related Assets:
- عوارض شویندهها را جدی بگیرید/ کلکهای زیبایی زنانه برای نوروز 97
- نکاتي براي خريد و نگهداري از قارچ
- 13 راه براي مصرف بيشتر سبزيجات
- خرید ماهیتابه؛ ماهیتابه چدن یا سرامیکی؟
- تغییرالگوی همسرگزینی/ زنان تحصیل کرده کمتر پذیرای نقش خانهداری هستند
- اشتغال در کنار خانه داری با الگو برداری از سیره ی حضرت فاطمه (س)
ویژه زنان
- خانهای برای نفسکشیدن بدون ویروس و بیماری! (Opens New Window)
- برگزاری رزمایش الی بيت المقدس به مناسبت هفته بسیج در یزد (Opens New Window)
- آزادی مادر در بند با کمک فرزند شهیدِ یزدی (Opens New Window)
- نفرات برتر مسابقات اسکواش بانوان یزد معرفی شدند (Opens New Window)
- اقتداری اولین بانوی ایرانی فاتح جهان در اسکواش (Opens New Window)
- بیشاز ۵۰۰ زوج یزدی در انتظار وام ازدواج (Opens New Window)
- «زن دلخواه خدا» یا «زن مدنظر غرب» (Opens New Window)
- مطب پزشک متخلف زنان و زایمان در یزد پلمب شد (Opens New Window)
- قیمت پوشاک در یزد تغییری نداشته است (Opens New Window)
- حضور استاندار در منزل مدیرمسئول یزدبانو (Opens New Window)
- بهرهبرداری از ۲۹ واحد بهداشتی در یزد (Opens New Window)
- چرا بیمارستان ولیعصر بافق تکمیل نشده است؟ (Opens New Window)
- آزادی ۳ مادر زندانی یزدی با کمک جاماندگان اربعین حسینی (Opens New Window)
- لزوم یکسانسازی سرفصلهای طرح نماد با محوریت مجموعه بهزیستی (Opens New Window)
- تاثیر آب چغندر بر سلامت قلب زنان (Opens New Window)
- درمان فیبروم رحم به کمک طب سنتی (Opens New Window)
- رعایت حجاب در المپیک کار سختی نبود (Opens New Window)
- نقش زنان در کربلا کمتر از مردان نبود (Opens New Window)
- نخستین پیروزی تیم ملی زنان در لیگ ملتهای آسیای مرکزی (Opens New Window)
- نقش پدر در تغذیه کودک با شیر مادر (Opens New Window)
نکات خانه داری
- درمان فیبروم رحم به کمک طب سنتی (Opens New Window)
- افراد غیرمتخصص باعث تخریب طب سنتی هستند (Opens New Window)
- ۲۰ نکته خانهداری مدرن برای همه خانمها (Opens New Window)
- طرز تهیه مقلوبه پلو عربی مرغ و بادمجان خوشمزه و مجلسی (Opens New Window)
- آشپزی مدرن و سنتی روی یک سفره (Opens New Window)
- ترفندهای ساده ولی کاربردی در خانه داری (Opens New Window)
- طرز تهیه پلوی نخود فرنگی با مرغ ریش ریش شده (Opens New Window)
- ترفندهای جالب خانهداری که نمیدانستید!/ تصاویر (Opens New Window)
- جشنوارههای بومی نشاط اجتماعی جامعه را میافزاید (Opens New Window)
- نکات خانهداری مدرن برای همه خانمها (Opens New Window)
- طرز تهیه لقمههای گوشتی (Opens New Window)
- طرز تهیه کوکو پیازچه با سس مخصوص (Opens New Window)
- شولی؛ پیش غذای محبوب یزدی ها + تصاویر (Opens New Window)
- شستن ظرف ها بدون پیش بند این عوارض را به دنبال دارد (Opens New Window)
- مرغ همچنان در اوج (Opens New Window)
- دستور رئیس جمهور به دو وزارتخانه برای کنترل قیمت مرغ (Opens New Window)
- یارانه ۲.۵ میلیارد دلاری برای تولید گوشت مرغ کجا رفت؟ (Opens New Window)
- راهکارهایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در دوران کرونا (Opens New Window)
- فعالیت زیرزمینی آرایشگاه های زنانه یزد در اوج کرونا!/آرایشگاههای زنانه متخلف لغو مجوز دائم میشوند (Opens New Window)
- راههای محافطت از کودکان در برابر کووید۱۹ (Opens New Window)