Skip to Content

کارشناس اورژانس اجتماعي بهزيستي ابركوه:

پیشگیری اولیه از اعتیاد با تمرکز بر محیط کار/ اکثر مراجعه‌كنندگان به كلينيك ترک‌اعتياد شاغل هستند


مسئول اورژانس اجتماعي اداره بهزيستي ابركوه گفت: ميزان مصرف جاري مواد، ميان افرادي كه شاغل نيستند بيشتر است، اما اكثر مراجعه كنندگان به كلينيك ترك اعتياد شاغل هستند.

به گزارش یزدبانو به نقل از سرو ابرکوه، کارگاه آموزشی پیشگیری از آسیب های اجتماعی با محوریت اعتیاد، با حضور مسئولين و جمعی از کارگران ابرکوه، به همکاری اداره تعاون كار و رفاه اجتماعي، بسيج كارگري و اداره بهزيستي شهرستان، در سالن اجتماعات ناحيه مقاومت بسيج ابركوه برگزار شد.

ويژگي هاي برخي محيط هاي كاری با افزايش استفاده از مواد مرتبط است

قاسم موحدي مسئول اورژانس اجتماعي اداره بهزيستي ابركوه، با اشاره به اینکه آسيب هاي اجتماعي از جمله اعتياد در محيط كار، بسيار نگران كننده است، گفت: مصرف و سوء مصرف مواد در محيط كار بر عملكرد پرسنل و توليد، اثر معكوس دارد.

موحدی افزود: با توجه به اينكه افراد بالغ 60 درصد ساعات بيداري خود را در محيط كار مي گذرانند، بنابراين محيط هاي كار از نظر تاثير بر سلامتي كاركنان جهت ارتقاء سلامت بسيار حائز اهميت هستند.

وي خاطر نشان كرد : افراد جوان تا ميانسال که در محيط هاي كاری مشغول هستند در اعمال و اجراي سياست هاي اقتصادي، اجتماعي، امنيتي و بهداشتي جامعه مؤثرند. بنابراین سلامتي و نشاط اين گروه ضامن سلامتی، رفاه اقتصادي و امنيت جامعه خواهد بود.

مسئول اورژانس اجتماعي بهزيستي ابركوه تصریح کرد: ميزان مصرف جاري مواد، ميان افرادي كه شاغل نيستند بيشتر است اما اكثر مراجعه كنندگان به كلينيك ترك اعتياد شاغل هستند.

موحدی با تأکید بر این موضوع که ويژگي هاي برخي محيط هاي كاری با افزايش استفاده از مواد مرتبط است، افزود: از جمله اين ويژگي ها مي توان به استرس شغلي، دسترسي آسان به مواد در محيط كار، اجبار بر دور بودن طولاني مدت از خانواده و هنجارهاي محيط كار اشاره کرد .

وی بیان کرد: از آنجا که سازمان جهاني كار ، محيط هاي كاري را كانال مهمي براي فعاليت هاي پيشگيرانه و اصلاحي مي داند، زیرا دسترسي به شاغلينی که خود يا خانواده شان مشكلات مصرف مواد دارند را ميسر مي سازد. بنابراين محيط كار جزیي حياتي از برنامه هاي جامعه به منظور تغيير دادن نگرش نسبت به مصرف مواد است.

این کارشناس اذعان کرد: برنامه هاي ارتقاء سلامت در محيط كار با افزايش آگاهي، آموزش و فعاليت هاي مهارت آموزی، ايجاد تغييرات محيطي و رفتاري، موجب افزايش سطح سلامتي و بهبودي كاركنان و خانواده هاي آنها مي شود.

موحدی گفت: ثابت شده است كه اينگونه برنامه ها منجر به بازگشت سرمايه مي شود. زیرا هزينه هايي كه كارفرمايان در اين زمینه صرف مي كنند، با كاهش سوانح حين كار، افزايش مراقبت ها، كاهش جابجايي ها و افزايش روحيه جبران مي شود.

ضرورت یادگیری مهارت «نه گفت» در کارگران
ناصر زارع رئيس اداره تعاون كار و رفاه اجتماعي ابركوه، با بیان اینکه نیروهای انسانی سرمایه های ارزشمند و مهم ترین رکن تولید و توسعه کشور هستند، اظهار کرد: اگر این سرمایه آسیب ببینند نباید انتظار تحقق اقتصادی پویا و فعال را در کشور داشت.

زارع هدف از برگزاری این کارگاه آموزشی را آشنایی کارگران با مهارت های زندگی به ویژه «نه گفتن»، آشنایی با مواد مخدر صنعتی، راه های پیشگیری از اعتیاد، سالم سازی محیط کار و واکسینه نمودن کارگران در مقابل آسیب های اجتماعی معرفی کرد.

وی در پایان از آمادگي پذيرش كارگران در دو مجموعه فرهنگي ورزشي و رفاهي كارگران شهرستان خبر داد.

هدف بسيج نشر و ترويج روحيه بسيجي در کارگران است
علی فاتحي فرمانده ناحيه مقاومت بسيج ابركوه با اشاره به حديثي از پيامبر اكرم (ص) اذعان کرد: امام خميني (ره) يكي از علل پيروزي انقلاب را توجه به قشر زحمتكش و مستضعف جامعه به ويژه طبقه كارگر مي دانستند.

فاتحی ضمن اشاره به جایگاه والای کارگران در جامعه، افزود: هدف مجموعه بسيج كارگري، توجه به معنويات، نشر و ترويج روحيه بسيجي در جامعه كارگري است.

انتهای پیام/ ف




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری